Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Niestety do tej pory miałem nawał zajęć związanych z pracą także startuję z opóźnieniem. Moja wersja ma być różowo-pudrowo- czarna czyli Maria Antonine i jej słynne "Nie mają chleba ? Niech jedzą bułeczki". Blender... i już

Edytowane przez RK

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 4,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Jako że musze się spieszyć- zimny łokieć Marii Antoniny.

Napisano
  • Autor

Bazowa bryła modelu Marysi. Dodam szezląg i przesculptuję.

Napisano
  • Autor

Nie, nie do końca. Jest taka anegdota z czasów Rewolucji Francuskiej że kiedy Maria Antonina spytała dlaczego lud się burzy ktoś usłużnie jej powiedział że to dlatego, że ludzie są głodni bo nie mają chleba. Miała się zdziwić i powiedzieć " Skoro nie mają chleba, mogą przecież jeść bułki". Scenka ma pokazywać dokładnie to wydarzenie.

Chyba ostatni update na dziś- base mesh.

Napisano

Bardzo mi się podoba. A zawrzesz ten ciekawy dialog jakoś w pracy, coś jak dymki w komiksie, etc?

Napisano
  • Autor

Nie, nie będę dawał dialogu. Ze scenkami historycznymi jest tak że albo się wie o co w nich wchodzi i wtedy wystarcza tytuł (broń boże nie ta skala i gdzie bakterii do giganta ale wyobraźcie sobie Matejkę który daje dymki do "Hołdu Pruskiego" żeby wszyscy załapali o co chodzi) albo nie- i wtedy dodawanie dymków niewiele pomoże a zepsuje grafikę.

Napisano

Czy tekstury przygotujesz w Sculptrisie, czy będziesz przeprowadzał retopologizację bryły?

Napisano
  • Autor

A wiesz- nie mam pojęcia. Liczyłem że po prostu podzielę i zrobię procedurale w blenderze. I tak detalu nie będzie widać, nie ma sensu przeginać.

Napisano
  • Autor

Pierwsza postać w sumie z geometrią skończoną (sofka do wymiany). Jeszcze tylko 29 to go ;)

Napisano
Nie, nie będę dawał dialogu. Ze scenkami historycznymi jest tak że albo się wie o co w nich wchodzi i wtedy wystarcza tytuł (broń boże nie ta skala i gdzie bakterii do giganta ale wyobraźcie sobie Matejkę który daje dymki do "Hołdu Pruskiego" żeby wszyscy załapali o co chodzi) albo nie- i wtedy dodawanie dymków niewiele pomoże a zepsuje grafikę.

Tym bardziej mi się to podoba. To nie będzie takie tępe a ambitniejszych zachęci do zainteresowania się tematem z inszej strony :)

Napisano

Aż się zainteresowałam i poczytałam, podobno to nie Maria Antonine powiedziała, tylko jakaś inna królewna kilkadziesiąt lat wcześniej. Ale mniejsza o to, praca się zapowiada fajnie.

Ciekawa jestem jak zrobisz suknię, będzie ogromna i bujnie falista?

Napisano
  • Autor

Jasne, historia została naciągnięta i wykorzystana przez rewolucyjną propagandę (jak zawsze, jak wszędzie)- bardzo podobna do niej funkcjonuje choćby w Chinach.

Co do sceny: nie, suknia będzie raczej "poranna". Własnie męczę się z dworzaninem (zrobię jednego w liberii, zariguję a potem ustawię kilka póz). Nie mam za wiele czasu więc nadganiam jak mogę

Napisano

Gratulujemy nominacji w Bitwie! Tym samym życzymy powodzenia w dalszej "bitwie" o nagrody!

Przypominamy, że ostateczna praca, zgodna z wymogami regulaminu powinna pojawić się najpóźniej 22 marca (a dokładniej 22 marca, do godz. 23:59:59).

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.