Napisano 11 Czerwiec 200420 l Witam, wzięłam się w końcu za coś, co odkładam w nieskończoność - model człowieka (a raczej kobiety;-). Na razie bez głównych atrybutów, rąk, głowy i stóp, bo jeszcze nie wiem jak się za to zabrać :-/ (nie mówiąc o łączeniu). Macie jakiś godny polecenia tutek głowy? Póki co spróbuję ten ze strony ze splajnów, ale czarno to widzę:-/ [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Wielka_Siostra]
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor Pytanie za 100 dolarów: jak ustawić opcje renderowania, aby obrazek był większy i lepszej rozdzielczości??? Help!!!
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor Hej, nie wiem co się dzieje, ale nie mogę edytować postów:-( Obawiam się, że umieszczony przeze mnie obrazek nie może być już widoczny, więc umieszczam go jeszcze raz: Na razie tyle, zaczęłam robić ramiona, ale póki co nie za bardzo mi to idzie;-) [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Wielka_Siostra]
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Wrzucaj obrazki za pomoca zalocznikow a nie podawaj linki do obrazkow z Twojego kompa ! pozdr
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor Sorry, coś mi się pozajączkowało;-) Stary obrazek: Update: Mam nadzieję, że teraz coś widać:-] [Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Wielka_Siostra]
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Hymmmm..: > kolana sa zbyt okragle i malo widoczne > nie wiem czy to kwestja swiatla ale jedna z piersi jest jakas nieforaemna > lydki sie dziwnie koncza Poz tym to fajniutkie i czekam na up- :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l kwestja piersi to stary temat :D co jakis facet nie przyjdzie i napisze posta to lubi inne piersi :P juz to widze :P a tu za male a tu za wielkie haha... a jak narazie spoko modelik :D
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor Co do tej jednej piersi to nie wiem o co chodzi, bo obie są odbiciem lustrzanym:-/ W każdym razie dzięki za opinie i czekam na następne, bo ja już NIE WIDZĘ co u tej pani jest nie tak;-) A łydka, rzeczywiście jakaś chyba zbyt gruba na dole z boku...
Napisano 13 Czerwiec 200420 l no i ta pupcie mozna by poprawic .. troche kraglejasza ja ztrobic :P jedrniutka
Napisano 14 Czerwiec 200420 l ogolnie jest ok, ale z boku to wyglada jakby miala zaraz fiknac do tylu :) albo jakby miala lordoze, i jak dla mnie to troche za pulchna ona jest.
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Przydałoby się zarysować troszke łopatki. I coś jest zdecydowanie nie tak w okolicu ud/pośladków. Nogi na wysokości kolan też jakoś dziwnie wyglądają (szczególnie patrząc od tyłu). Poza tym - chyba dobrze, przynajmniej nie widze innych większych niedociągnięć :)
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Jak dla nie to super to sie to wszytko prezentuje podoba mi sie skura i odcien .... ale hmmm brakuje jej rak i glowy odeaz stup ...... A zreszta nie bede tu nic krtykowal oprucz tego ze jak ja bym to robil to ......... tego bym dodal tamtego bym odjol i takie tam hehehehe :P
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Autor Hej, dzięki za komentarze:-) Dopiero teraz zobaczyłam, że ona rzeczywiście do tyłu leci - bez Was bym tego nie zobaczyła:-D Poprawiłam piersi, obojczyki, teraz pracuję mrówczo nad ramionami i cienko mi to idzie... Jak na razie za mało na update. Poza tym jeszcze nogi od kolan włącznie w dól nadają się do poprawki... No i z tyłkiem też racja... Nie odpuszczę, tylko strasznie się z tym grzebię, bo to mój pierwszy model człowieka. Skóra fajna?! Dałam standardowy materiał i tylko kolorek zarzuciłam, co by wyglądało to-to jakoś:-) Po wymodelowaniu zamierzam naprawdę ostro przyłożyć się do textury skóry:-) Tak myślę, że z pół roku mi to spokojnie zajmie. Potem zamierzam stworzyć może jakąś kolekcję z pozami, w stylu czarno-białej fotografii pseudoartystycznej;-)
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Autor Acha - ona ma być odwzorowaniem NORMALNEJ kobiety, a nie modelki z wybiegu;-)
Napisano 14 Czerwiec 200420 l A ztymi piersiemi to nietylko kwestia gustu. Ale wygladają na mocno różniące się. Dopiero pod kątem widać że są równe ;) A i kręgosłup powinien byc chyba bardziej widoczny ;)
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Całkiem miły front. Jednak biodra wydają mi się za szerokie, ale cóż... Dodatkowo kolana i łydki wymagają dopracowania. Ogólnie niezłe. No a jak wygląda siatka?
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor Cały czas molestuję moją panią w wolnych chwilach;-) Wiem, że z pachami z tyłu lekko przegięłam;-) Poza tym nogi trochę nie teges, ręce nie teges... Mam nadzieję, ze efekt finalny będzie lepszy:-) Pozdrawiam:-) [Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Wielka_Siostra]
Napisano 19 Czerwiec 200420 l eh, renderuje siatke : w opcjach materialu zaznaczasz opcje wire looknij pod szyja i pod pacha :) aha... kwadratowe nogi? tak wyglada
Napisano 19 Czerwiec 200420 l i jerzeli masz 3D studio MAx-a 6.0 to w opcjach renderingu powinno byc zeby samom siatke renderowal
Napisano 30 Czerwiec 200420 l I nie tylko w max 0,6 tak jest ;] Widzę że Wielka_Siostra czyni tu wielkie postępy ;] Jak na pierwszy model człowieka to BRAWO!!! Ja chyba jeszcze jestem zbyt zielony żeby zabrać się za modelowanie czegoś bardziej skomplikowanego od motorka ;] Jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia to ta Pani ma trochę dziwny pepek, brak łokci i grubą pupę ;] ja bym ją trochę odchudził no ale to jest moja chora fantazja ;] Życze powodzenia w dalszej pracy ;] na pewno się przyda ;] (Heh też musze się wziąć za coś poważnego ;] ) Beatou
Napisano 30 Czerwiec 200420 l Autor NO właśnie, dobrze że Beatou odgrzebał ten wątek. Wyczerpał mi się trial MAXa6. Mam co prawda MAXa5, ale oczywiście nie otwiera on plików z szóstki:-( Macie pomysł co z tym zrobić?
Napisano 30 Czerwiec 200420 l noooooo jak dla mnie calkiem calkiem, zwlaszcza po obejzeniu tych twoich pracek ktore robilas w 3d max 3:) czekam na update:)
Napisano 30 Czerwiec 200420 l Ja to bym sobie załatwił pełną wersję 6 ;] no ale łatwo mówić... trudniej zrobić...albo formacik (dobre na wszystko) ;] Coś trzeba wybrać.... Pozdrawim, Beatou
Napisano 1 Lipiec 200420 l JAk dla mnie to troche za mocno barki ma na boki wysyniete i za bardzo kregoslup wcisniety do srodka, co wypychalo by jej brzuch gdyby nie wciagala hehe :D