Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

wzięłam się w końcu za coś, co odkładam w nieskończoność - model człowieka (a raczej kobiety;-).

Na razie bez głównych atrybutów, rąk, głowy i stóp, bo jeszcze nie wiem jak się za to zabrać :-/ (nie mówiąc o łączeniu).

Macie jakiś godny polecenia tutek głowy? Póki co spróbuję ten ze strony ze splajnów, ale czarno to widzę:-/

[Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Wielka_Siostra]

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Hej,

nie wiem co się dzieje, ale nie mogę edytować postów:-(

Obawiam się, że umieszczony przeze mnie obrazek nie może być już widoczny, więc umieszczam go jeszcze raz:

Na razie tyle, zaczęłam robić ramiona, ale póki co nie za bardzo mi to idzie;-)

[Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Wielka_Siostra]

Napisano

Wrzucaj obrazki za pomoca zalocznikow a nie podawaj linki do obrazkow z Twojego kompa !

pozdr

Napisano
  • Autor

Sorry, coś mi się pozajączkowało;-)

Stary obrazek:

baba.jpg

Update:

baba_cyc.jpg

Mam nadzieję, że teraz coś widać:-]

[Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Wielka_Siostra]

Napisano

Hymmmm..:

> kolana sa zbyt okragle i malo widoczne

> nie wiem czy to kwestja swiatla ale jedna z piersi jest jakas nieforaemna

> lydki sie dziwnie koncza

Poz tym to fajniutkie i czekam na up- :)

Napisano

kwestja piersi to stary temat :D co jakis facet nie przyjdzie i napisze posta to lubi inne piersi :P juz to widze :P a tu za male a tu za wielkie haha... a jak narazie spoko modelik :D

Napisano
  • Autor

Co do tej jednej piersi to nie wiem o co chodzi, bo obie są odbiciem lustrzanym:-/

W każdym razie dzięki za opinie i czekam na następne, bo ja już NIE WIDZĘ co u tej pani jest nie tak;-) A łydka, rzeczywiście jakaś chyba zbyt gruba na dole z boku...

Napisano

no i ta pupcie mozna by poprawic .. troche kraglejasza ja ztrobic :P jedrniutka

Napisano

ogolnie jest ok, ale z boku to wyglada jakby miala zaraz fiknac do tylu :) albo jakby miala lordoze,

i jak dla mnie to troche za pulchna ona jest.

Napisano

Przydałoby się zarysować troszke łopatki. I coś jest zdecydowanie nie tak w okolicu ud/pośladków. Nogi na wysokości kolan też jakoś dziwnie wyglądają (szczególnie patrząc od tyłu). Poza tym - chyba dobrze, przynajmniej nie widze innych większych niedociągnięć :)

Napisano

Jak dla nie to super to sie to wszytko prezentuje podoba mi sie skura i odcien .... ale hmmm brakuje jej rak i glowy odeaz stup ......

A zreszta nie bede tu nic krtykowal oprucz tego ze jak ja bym to robil to ......... tego bym dodal tamtego bym odjol i takie tam hehehehe :P

Napisano
  • Autor

Hej, dzięki za komentarze:-)

Dopiero teraz zobaczyłam, że ona rzeczywiście do tyłu leci - bez Was bym tego nie zobaczyła:-D

Poprawiłam piersi, obojczyki, teraz pracuję mrówczo nad ramionami i cienko mi to idzie... Jak na razie za mało na update. Poza tym jeszcze nogi od kolan włącznie w dól nadają się do poprawki... No i z tyłkiem też racja... Nie odpuszczę, tylko strasznie się z tym grzebię, bo to mój pierwszy model człowieka.

Skóra fajna?! Dałam standardowy materiał i tylko kolorek zarzuciłam, co by wyglądało to-to jakoś:-) Po wymodelowaniu zamierzam naprawdę ostro przyłożyć się do textury skóry:-)

Tak myślę, że z pół roku mi to spokojnie zajmie. Potem zamierzam stworzyć może jakąś kolekcję z pozami, w stylu czarno-białej fotografii pseudoartystycznej;-)

Napisano

A ztymi piersiemi to nietylko kwestia gustu. Ale wygladają na mocno różniące się. Dopiero pod kątem widać że są równe ;) A i kręgosłup powinien byc chyba bardziej widoczny ;)

Napisano

Całkiem miły front. Jednak biodra wydają mi się za szerokie, ale cóż... Dodatkowo kolana i łydki wymagają dopracowania. Ogólnie niezłe. No a jak wygląda siatka?

Napisano
  • Autor

Cały czas molestuję moją panią w wolnych chwilach;-)

Wiem, że z pachami z tyłu lekko przegięłam;-) Poza tym nogi trochę nie teges, ręce nie teges... Mam nadzieję, ze efekt finalny będzie lepszy:-)

ba.jpg

bab.jpg

Pozdrawiam:-)

[Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Wielka_Siostra]

Napisano

eh, renderuje siatke : w opcjach materialu zaznaczasz opcje wire

looknij pod szyja i pod pacha :)

aha... kwadratowe nogi? tak wyglada

Napisano

i jerzeli masz 3D studio MAx-a 6.0 to w opcjach renderingu powinno byc zeby samom siatke renderowal

Napisano

I nie tylko w max 0,6 tak jest ;] Widzę że Wielka_Siostra czyni tu wielkie postępy ;] Jak na pierwszy model człowieka to BRAWO!!! Ja chyba jeszcze jestem zbyt zielony żeby zabrać się za modelowanie czegoś bardziej skomplikowanego od motorka ;]

Jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia to ta Pani ma trochę dziwny pepek, brak łokci i grubą pupę ;] ja bym ją trochę odchudził no ale to jest moja chora fantazja ;]

Życze powodzenia w dalszej pracy ;] na pewno się przyda ;] (Heh też musze się wziąć za coś poważnego ;] )

Beatou

Napisano
  • Autor

NO właśnie, dobrze że Beatou odgrzebał ten wątek.

Wyczerpał mi się trial MAXa6. Mam co prawda MAXa5, ale oczywiście nie otwiera on plików z szóstki:-(

Macie pomysł co z tym zrobić?

Napisano

noooooo jak dla mnie calkiem calkiem, zwlaszcza po obejzeniu tych twoich pracek ktore robilas w 3d max 3:) czekam na update:)

Napisano

Ja to bym sobie załatwił pełną wersję 6 ;] no ale łatwo mówić... trudniej zrobić...albo formacik (dobre na wszystko) ;]

Coś trzeba wybrać....

Pozdrawim,

Beatou

Napisano

JAk dla mnie to troche za mocno barki ma na boki wysyniete i za bardzo kregoslup wcisniety do srodka, co wypychalo by jej brzuch gdyby nie wciagala hehe :D