Napisano 7 Marzec 201114 l Pracuję obecnie nad taką oto scenką. Moim zdaniem wszystko wyszło zbyt bajkowo, żeby uznać to za dobrą wizualizację. Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć co zmienić, aby wyglądało to realniej? W czym rzecz? W którym miejscu materiały są zbyt mało dopracowane? Wypowiedzcie się co jest nie tak i co poprawić, a ja to zmienię ;D 3ds max 2010 + vray Modele robione samodzielnie.
Napisano 7 Marzec 201114 l Nie jest zle. Moim zdaniem przydało by się AO bo teraz widaje sie jakby wszystko lewitowało. Poza tym zmniejsz troche panele bo są z duże troszke. Materiał kwiatków na parapecie i ekran monitora do wymiany. Poza tym korekcja kamery. Generalnie ciekawie, jak poprawisz kilka rzeczy to będzie fajna wizka Pozdrawiam
Napisano 7 Marzec 201114 l Bardzo ładnie, dopracuj shadery, proporocje też gdzieniegdzie i będzie naprawdę fajnie :) Pozdrawiam
Napisano 7 Marzec 201114 l Kolory i ogólna tonacja jest czadowa! Jednak coś nie gra z cieniami i tym światłem wpadającym przez okno (na podłodze..) Jak to poprawisz i to co mówili powyżej to będzie super. Pozdro
Napisano 8 Marzec 201114 l Ja bym dał wyżej biurko... sądząc po parapetach ma wysokość 50 - 60 cm (daj na wysokość parapetu). Krzesło też bym dał wyżej... można było się nieźle pomęczyć wysiadając z takiego wehikułu :) Tak ogólnie jakoś mi tu proporcje latają w powietrzu.. Może trochę za mocno też pali słoneczko.. zmniejsz lekko intensywność... może coś to pomoże. Pozdr.
Napisano 8 Marzec 201114 l Wyłącznik światła wbaaaardzo dziwnym miejscu (przy oknie), fotel raczej nie nadaje się do pracy przynajmniej przy biurku. Obawiam się , że długo byś na nim nie wysiedział chyba, że nie używasz oparcia. Fajna lampka na biurku.
Napisano 8 Marzec 201114 l Witaj, jak dla mnie nie pasują tu przynajmniej trzy rzeczy: 1. skala textury na podłodze 2. wielkość kaloryfera pod oknem 3. wielkość fotela w stosunku do biurka Przyczepiłbym się też do iMaka (nie taka stopa monitora - monitor sam w sobie za duży) - a poza tym to fajnie się zapowiada. Pozdro.
Napisano 10 Marzec 201114 l Autor Wrzucam render poprawiony zgodnie z Waszymi sugestiami. Popracowałem nad światłem i cieniami. Do tego poprawiłem proporcje i dodałem AO pass. Mam nadzieję, że się Wam spodoba, choć w dalszym ciągu proszę Was o krytyczne podejście i wytykanie konkretnych wad. Pomysły jak je poprawić lub jaka opcja odpowiada za dany mankament mile widziane :) Troszeczkę mnie zaszumiło, ale to wina kompresji do jpeg'a i średnich ustawień vray'a. Zrobię go w lepszej rozdzielczości jak będę pewny, że jest zakończony :) Świecone 2x Vray light za oknami + vray sun z prawego okna Pozdr.
Napisano 10 Marzec 201114 l widze ze poprawiles proporcje biurka i fotela. Koniecznie musi byc ten fotel ? Widzialbym tu cos na kolkach ;p generalnie mi sie bardzo podoba chociaz monitor zaszumiony jest pieknie, zrob cos z tym bo to pewnie jest chwila moment. Pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 201114 l Autor Z krzesłem sprawa wygląda tak, że bardzo lubię osobiście tego typu siedzenia. Zdaję sobie sprawę, że do pracy przy biurku nie zostało wymyślone, ale mimo to podoba mi się bardzo :) Może wymodeluję coś innego w chwili wolnego czasu :)