Quentin Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 (edytowane) Witam. Niestety musiałem zostawić poprzedni model, ponieważ miał on masę błędów anatomicznych, pomieszane proporcje itd i uznałem, że lepiej zrobić nowy model i na nim ćwiczyć shadery. Jednak sporo się nauczyłem na tamtym, więc tym razem mam nadzieję, że będzie lepiej. Jak na razie czas to 3 dni, zaczęte od bardzo prostego basemesha. Polycount - 3,6mln. Pozdrawiam Edytowane 5 Kwiecień 2011 przez Quentin
Smoku Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 Nie jestem specjalistą od anatomii, ale już widzę, że zapowiada się klasa.
No]2 Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 Troszkę dużo poly jak na tak gładki model, ale i tak wątek będę śledził :D
Quentin Napisano 12 Marzec 2011 Autor Napisano 12 Marzec 2011 2;1016462']Troszkę dużo poly jak na tak gładki model' date=' ale i tak wątek będę śledził :D[/quote'] Ponieważ są pory na skórze. Będzie je trochę lepiej widać na modelu, ponieważ dodam oprócz displacement jeszcze osobno bump z samymi porami. A nie chcę robić za dużo zmarszczek, ponieważ będzie wyglądać staro. :)
Quentin Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 (edytowane) Witam. Oto kolejne postępy. Renderer - vray Edytowane 1 Kwiecień 2011 przez Quentin
Pawlito Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Nie wzorowałeś się trochę na tym robocie z pierwszej części Obcego? Wydaje mi się podobny, najbardziej do tego claya z prawej uśmiechniętego. Porównaj: http://www.google.pl/images?hl=pl&source=hp&q=ash+alien&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&biw=1916&bih=1023
Quentin Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Napisano 1 Kwiecień 2011 Nie wzorowałeś się trochę na tym robocie z pierwszej części Obcego? Wydaje mi się podobny, najbardziej do tego claya z prawej uśmiechniętego. Porównaj: http://www.google.pl/images?hl=pl&source=hp&q=ash+alien&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&biw=1916&bih=1023 Nie, nie widziałem nawet tego wcześniej. :) Zasadniczo to nawet nie korzystałem z konkretnej refki. Tylko kilka zdjęć poszczególnych elementów twarzy miałem.
bolitic Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Wow, świetnie to wygląda - oczy, które wiem jak trudno zrobić są prawie idealne. Great job!
Quentin Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 Tak więc, shader i oczy są już chyba skończone. Teraz siedzę nad kompozycją i pewnie poprawię jeszcze włosy i ubranie. Zastanawiam się także, która wersja wygląda lepiej? Z kolorem czy bez? Pozdrawiam :)
pirx Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Z kolorem! :) Chociaż na wysokości oczu wygląda jak kilkudniowy nieboszczyk.
indian Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 hej, bardzo fajna główka, model i texty świetne :) Jedyne co mi się nie podoba to troszeczkę zbyt mocny bump, na polikach i koło brody, przydało by się jeszcze jakiś mocniejszy zarost dodać... Świetna praca, keep it up :) salut.
Sobian Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 Mi tam się bardzo podoba co do modelu, tylko skóra w niektórych miejscach dla mnie sprawia wrażenie jak by była strasznie tłusta, albo z wosku.
Rekomendowane odpowiedzi