Jump to content

Kolejna głowa

Quentin

Recommended Posts

Witam.

Niestety musiałem zostawić poprzedni model, ponieważ miał on masę błędów anatomicznych, pomieszane proporcje itd i uznałem, że lepiej zrobić nowy model i na nim ćwiczyć shadery. Jednak sporo się nauczyłem na tamtym, więc tym razem mam nadzieję, że będzie lepiej. Jak na razie czas to 3 dni, zaczęte od bardzo prostego basemesha. Polycount - 3,6mln.

zbrush2views.jpg

Pozdrawiam

Edited by Quentin

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

2;1016462']Troszkę dużo poly jak na tak gładki model' date=' ale i tak wątek będę śledził :D[/quote']

Ponieważ są pory na skórze. Będzie je trochę lepiej widać na modelu, ponieważ dodam oprócz displacement jeszcze osobno bump z samymi porami. A nie chcę robić za dużo zmarszczek, ponieważ będzie wyglądać staro. :)

Nie wzorowałeś się trochę na tym robocie z pierwszej części Obcego? Wydaje mi się podobny, najbardziej do tego claya z prawej uśmiechniętego.

Porównaj:

http://www.google.pl/images?hl=pl&source=hp&q=ash+alien&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&biw=1916&bih=1023

Nie, nie widziałem nawet tego wcześniej. :) Zasadniczo to nawet nie korzystałem z konkretnej refki. Tylko kilka zdjęć poszczególnych elementów twarzy miałem.

Tak więc, shader i oczy są już chyba skończone. Teraz siedzę nad kompozycją i pewnie poprawię jeszcze włosy i ubranie. Zastanawiam się także, która wersja wygląda lepiej? Z kolorem czy bez? Pozdrawiam :)

composition1portrait2co.jpg

hej,

bardzo fajna główka, model i texty świetne :)

Jedyne co mi się nie podoba to troszeczkę zbyt mocny bump, na polikach i koło brody, przydało by się jeszcze jakiś mocniejszy zarost dodać...

Świetna praca, keep it up :)

salut.