Ania Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Zakładam że dopiero zaczynasz się uczyć? 2.5, bo prędzej czy później i tak się przesiądziesz, lepiej się uczyć nowszego od razu. Jest już na tyle rozbudowany i stabilny żeby w nim pracować.
mookie Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 2.5, jako początkujący nawet nie zobaczysz niewielkich błędów jeszcze w nim obecnych.
olaf Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 w tym momencie tylko 2.5x przerzuciłem sie po kilku miesiącach jest naprawdę stabilny (w standardzie stabilnosci maxa, sadzac po komentarzach typy "autosave co 2min to czasem za mało" to jest wręcz arcydziełem).
lukiszlak Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 No jestem poczatkujący jeśli chodzi o grafike 3d Jedno mnie irytuje w 2.5 to ze całkowicie chyba pozmieniali skróty i juz nad jednym tutorialem sie musiałem głowić jak cos zrobić
olaf Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 MAN! jak ja się uczyłem 3d to nawet helpa nie miałem więc wierz mi ze masz i tak dobrze. Nasze umysły na szczęście szybko się adaptują zatem dasz radę ;)
szczuro Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 2.5 jest na tyle długo że powstało już troche do niego tutoriali głównie po angielsku. A skróty to nie tak całkowicie,tylko troche pomieszali :) zawsze możesz dopytać na forum jak coś zrobić w 2.5 :)
Nezumi Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Zdecydowanie 2.5 - tym bardziej ze juz jest RC stabilnego (chociaz na poziomie poczatkujacego to i 2.56 jest wystarczajaco stabilny mimo ze to beta). Jesli znasz angielski to wbijasz sie na http://www.blendercookie.com/ i masz od groma darmowych tutoriali (sa tez platne, ale tanie). Mozesz zaczac od tych jesli jestes calkowicie zielony: http://www.blendercookie.com/getting-started-with-blender/ Jesli juz cos umiesz to w menu Tutorials sobie poszukaj co tam cie zainteresuje i jazda.
lukiszlak Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 Dzięki nezumi za linki do tutoriali na pewno się przydadzą : )
Gość Chrupek3D Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 zdziwilem sie, bo na winXP64 Blender nigdy mi sie nie wykrzaczyl, a w linuxie juz chyba z 5 razy ;) ale to pewnie dlatego, ze mam w miare duzy projekt... tak to sobie tlumacze... Blender 2.5 jest bardziej przejrzysty... do 2.4 to mozna cierpliwosc stracic, bo nie wiadomo czy cos jest juz wcisniete, czy nie jest... masakra.
Rekomendowane odpowiedzi