Gość eax Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Aston- R.I.P(jak narazie), i tak wychodzil mi do d**y, jak wszyscy pewnie zauwazyli. Od soboty siedze nad nowym projektem Nissan 350Z, nizej zamieszczam kilka renderkow, ale najpier napisze co moze sie wydawac bledem a co w istocie nim nie jest. Po pierwsze linia boczna, zrezygnowalem z niej bo mi sie nie podoba, druga sprawa to slupek jest troche inaczej ale to dlatego zeby drzwi sie mogly otwierac, jeszcze klami, no to chyba wiecie z jakiej przyczyny jest jeszcze pare dupereli, ktore pewnie sami zobaczycie. Widze tez kilka niezlych bledow, ale mam nadzieje ze niedlugo znikna. Oponki to \"P ZERO CORSA\"(pirelli), troche za niski profil ale poprawie(chyba).
Phantom Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 witam...nie jest źle :) łądny materiał na felgach :) tuning przodu...mi osobiśnie nie pasuje ilość wlotów powietrza...zdejmij wlociki na masce i wlot na dachu...to zobaczysz że będzie o wiele lepiej wyglądać..czepnałbym sie położenia siatki z napisem \"Greedy\"...cofnij ją do tyłu bo tak dziwnie wygląda...miejsce na intercooler zazwyczaj jest dosyć głębokie...a uciebie odrazu od spojlera wychodzi :) EDIT: no niby jest kawałek wgłębienia...ale większe by się przydało..bo i nawet dziwnie tam cień się ustawia...i tylko napis widać ...jakby był neonowy :P /EDIT tuning tyłu...ta część aqrat bardzo mi sie podoba...razem z monstrualnym spojlerem...i fajnym exostem :) pozdrawiam... [Wyedytowany dnia 16-6-2004 > Phantom]
kx Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 mi sie podoba, nie widze wiekszych bledow bo nie jestem zapalonym fanem motoryzacji :) PS. Final Render rulez :)
Pussik Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Podoba mi się tuning. Mam nadzieję, że materiały to jeszcze nie ostateczna wersja. Czekam na światła. :)
Pablo Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Nie bede pisał o tuningu bo się nie znam :) Co do samochodu i jego wykonania to według mnie nawet dobrze Ci wyszło, nie widać większych bugów, jedynie co mnie zraziło to opona, chyba troche za cienka i materiał do poprawy. Czekam na kolejne odsłony. pozdr
Predator Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 model wyglada ladnie !! apeluje do Ciebie aby wqkoncu skonczyc ktoys model :) definitywnie :) oby byl to ten modelik :) trzymam kciutki i czekam na kolejne updaty
Gość eax Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 oponki tak jak pisalem profil jest za niski, a ten projekt skoncze obiecuje, materialy oczywiscie ze nie ostateczne, chodzi tylko o to zeby pokazac jak sie bedzie prezentowac w barwach pomaranczowych. Duzo wlotow z przodu? A widzieliscie lanicie delte integrale HF 4WD, ona miala caly przod jak ser szwajcarski...... Wlot u gory zostatnie a na masce to chyba zrobie jeden wlocik po lewej(moze prawej) stronie, P.S Do tych co robia w FinalRenderze: Gdzie moge znalesc zakladke colors? potrzebuje to bo inaczej nie bede umial zrobic fajnych naklejek....
Gość eax Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Jakie naklejki proponujecie: a)Jakies linie b)Flames(\"ognie\") c)Firmowki(np injeen, brembo, greddy....) d)Airbrushing e)jakie inne ja nie mam pomysly a nie chce zrabac modelu(samochodu)
Eyescream Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Trochę krzywo dopasowana siatka na boku : [Wyedytowany dnia 16-6-2004 > Eyescream]
Phantom Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Wysłane przez eax88 Duzo wlotow z przodu? A widzieliscie lanicie delte integrale HF 4WD, ona miala caly przod jak ser szwajcarski...... lol...a widziałeś Fiata 126p Abartha?? on nie ma wogóle wlotów...lol
Gość eax Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 do Eyescreama ten render na ktorym zaznaczyles jest stary, to byl render jeszcze zanim zrobilem tyl, spoiler, opony, a siatki dopiero co wtedy skonczylem, jak sie przypatrzysz innym renderkom to tego nie zobaczysz. Phantom-widzialem(ale 126 a nie 126P)i co z tego ze tamten niemial wlotow? Ja jak narazie wloty zostawiam tylko ten na masce usunei zrobie mniejszy, a teraz bede sie staral jakos wnetrze \"wypelnic\", do konca tygodnia moze wrzuce renderka z gotowym srodkiem ale nie gwarantuje....
Salvator Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 eee ten tuning troszkę mi nie pasi. Moim zdaniem powinien podkreślać linie auta. Ten gigantyczny wlot powietrza psuje wygląd maski. Wygląda jakby na wsi sierpem i młotem ją przerabiali ;] Wykonanie modelu bardzo dobre i widać detale. PS. Co do nalepek to linie albo firmowe. [Wyedytowany dnia 16-6-2004 > Salvator]
Gość eax Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 osobiscie tez mi firmowki pasuja najbardziej, dobra dobra sciagne ten \"rog\" na masce, ale zaznaczam ze niebede robil tych idiotycznych 2 wglebien na masce, moze poprostu zrobie male wybrzuszenie w ktoryms miejscu na masce, no i wydaje mi sie ze moze zrobie takie zaczepy zeby maska niewyleciala przyprzyspieszaniu, moze jeszcze cos poproboje z tym bumperem z przodu, ale tylko dlatego ze wam nie pasi :]
Kryhas Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 No ładnie, ładnie :] Widze małe niedociągnięcia na ostatnim rendzie (kratka nie dochodzi). Po drugie wydaje nie się żę końcówki są za bardzo wysunięte (żeby nie było tak jak w Garbusie)
empik Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 mi sie autko podoba i te do gory otwierane drzwi dodaja mu wdzieku opony faktycznie za chude a co do naklejek to b)
Gość eax Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 nowy renderek zeby nie bylo ze nic nie robie: [Wyedytowany dnia 19-6-2004 > eax88]
Kryhas Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 eax88 gdzie twój Nissan zgubił wlot na masce ?? Siedzenia są łade ale kolorystyka nie najlepsza. Spinki na masce są troszke dziwne i przydało by się je troche poprawić. Co do świateł to wyglądają przyzwoicie tak jak lakier i materiał na felgi :D
xMark Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 dla mnei fotele wydaja sie sztywne i twarde. moze dlatego ze wydaja sie byc strasznie cienkie. co do lakieru i felgi to spoko :D
xMark Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 dla mnei fotele wydaja sie sztywne i twarde. moze dlatego ze wydaja sie byc strasznie cienkie. co do lakieru i felgi to spoko :D
Gość eax Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 renderowalo sie 1 godzine i 30 min docencie to :) [Wyedytowany dnia 21-6-2004 > eax88]
illy Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 ja bym docenil nawet jakbys renderowal scanlinem ladnie ladnie ale skoro juz ruszyles silnik, to nie obejdzie sie bez reszty osprzetu, ino bagaznik tez musisz wypelnic
Gość eax Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 a bagazniku beda dwa subwoofer\'y potezny wzmaczniacz troche neonow, tak ze bedzie tutaj wszystko co mozliwe.........
illy Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 Bosz, maniak, wezcie go z tad... nastepny detaloholik sie szykuje:D
Batou Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 Praca podoba mi się. Powstrzymam się przed dalszym komentarzem bo się OT zrobi.... ale... na Boga! Po co neony? [Wyedytowany dnia 21-6-2004 > Batou]
Gość eax Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 w bagaznikach bardzo czesto sa neony, i ladnie to wyglada, ale pod samochod dawac ich nie bede, kiedy widzialem taka ladna kompzycje, chyba to bylo w 2fast 2furious zaraz na samym poczatku takie fajne otwierane \"cos\"
Batou Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 Kwestia gustu. Już nigdy nie będę poruszać tego tematu ;P.
kozioo Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 Wg mnie te eliptyczne wloty powietrza między światłami nijak sie mają do reszty wozu:/ Zupełnie nie pasują IMO... Jak już ktoś zauwazył fotele są zdecydowanie za cieńkie. Poza tym to ładnie. No ewentualnie przyczepiłbym sie do tego wlotu powietrza na dachu:) Też jakoś nie pasuje mi do tego wozu.
illy Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 nooo, ten wlot na dachu jakoby jest brzydki, albo zmien na jakis inny (oddalony od krawedzi) albo wyrzuc
Gość eax Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 dobra wyrzuce wlot............ ale bedzie wtedy jakos bezpluciowo-brzydko.... nizej renderek z wczoraj, nie mialem jakos czasu zeby go tu wczoraj zamescic
Rafal Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Zmień te fotele bo patrzećnie mozna. Reszta zapowiada się nawet nieźle. Pozdro
Kryhas Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 No silniczek coraz ładniej wygląda :] Ładniutki filtr powitrza. Czy zmienisz kolor foteli (bynajmniej ten niebieski) ??
Pussik Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 To może lepiej sparco? Po prosze powyższy render, w jakiejś \'byczej\' rozdzielczości. Możesz taki zrobić? :-) Ciekawie to wygląda.
Gość eax Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 dla ciebie moge ;), 1024/768 czy 1600/1200? dobra bede nowe siedzonka jeszcze nie wiem czy beda to sparco czy recaro ale zmienie je na wasze zyczenie, beda koloru niebieskiego,\"pasi\"?
Gość eax Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 dobra juz wyrenderowalem (render trwal 3min, tyle samo co przegranie go na serwer :] ) nizej zamieszczam link bo chyba wrzycac go w nie warto jeszcze ktos by sie wsciekl..... :> http://www.stama.com.pl/adrian/350z/48.jpg acha rozdzielczosc to 1600x na 1200x :) [Wyedytowany dnia 22-6-2004 > eax88]
Pussik Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 2048x1536 ;-) Spoko, ta rozdziałka tez wystarcza, ładnie jest. :-) Już się bałam, że więcej szczegółów niż u mnie. ]:->
xMark Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 2048x1536 teraz pieknie widac jakie te fotele sa paskudne :|
Gość eax Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 na 2048 to bede renderowal teraz to nie ma sensu, a szczegolikow bedzie znaaaaacznie wiecej, chociaz ciebie to chyba nikt nie pobije :P
Gość eax Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 zrobilem sobie tapetke http://www.stama.com.pl/adrian/350z/tapeta/2_tapetka.jpg w miedzy czasei dodalem pare nowych czesci do silnika, ale jeszcze wam calego nie pokaze, dopiero jak skocze.......
Gość eax Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 mialem nie zamieszczac ale nie mam co robic.....
Gość User190 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Takie sobie.. jak narazie niezły model, ale kompletny brak wyczucia kolorków.. poproś jakąś kobietę, żeby Ci go \"pomalowała\" :P
Gość eax Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 czego sie czepiasz-srodka czy karoseri? Jak srodka to przystopuj, fotele beda inne, ale kolorystyka chyba taka zostanie(niebieski i pomarancz).Exterior-wydaje mi sie ze w pomaranczowym ladnie mu do twarzy, maska zostanie czarna, albo carbonowa, jeszcze nie wiem. Moze w ewentualnym wypadku zmienie kolor nadwozia na fioletowy(cameloen), a renderek z fioletem postaram sie dzisiaj albo jutro wrzucic.
Gość eax Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 macie probki lakierow, narazie tyle, jak macie jeszcze jakies sugestie co do barw to piszczie a teraz lece na meczyk [Wyedytowany dnia 23-6-2004 > eax88]
Rekomendowane odpowiedzi