Napisano 6 Kwiecień 201114 l News ledwo wypuszczony w sieć: http://www.youtube.com/watch?v=cpF_mHUw8JE&feature=player_embedded Z tego co wiem, na pokładzie jest GPU (stacja Tesla z kilkoma tego rodzaju układami) i przedstawiona scenka z Evermotion Archexteriors liczona na 4,5 tys. pikseli po szerokości, z DOF liczyła się w 3,5 minuty oraz jako zarejestrowany użytkownik będzie można mieć konto, wrzucić modele, sceny, tekstury, hdri czy róźne inne potrzebne rzeczy. Czekamy na oficjalne nowości. Edytowane 6 Kwiecień 201114 l przez Camel
Napisano 7 Kwiecień 201114 l w podpisie gośc skrobnął... "koniec z kupowaniem kolejnego komputera do renderingu"... biedak nie wie, że zanim pusci się na farme, trzeba rendernąć 45678383 milionów testów na własnym kaszlaku. Laptopa chce sobie kupić... powodzenia ;P
Napisano 7 Kwiecień 201114 l Nie trzeba ;p Stawki będą tak ustawione, żeby można sobie spokojnie zrobić testy już na farmie, nie wspominając o tym, że testy na stacjonarnym w tym przypadku NIC ci nie dadzą. Ponadto silnik jest unbiasowy. Przy testach na farmie jest możliwość puszczenia jednego/dwóch przebiegów - czas to około 2 sekund, koszt dosłownie groszowy. Wszystko jest tak pomyślane żeby było atrakcyjne cenowo a równocześnie bardzo wysokiej jakości. Na razie więcej nie napiszę a nie wiem czy już za dużo nie napisałem. Subskrybcja - info będzie rozsyłane. Niedługo Ultrarender powinno wypuścić dłuższe demo. @Symek - nic bardziej mylnego.
Napisano 7 Kwiecień 201114 l dobrze, ze na forum jest ktos, kogo będzie mozna pozniej wypytac o szczegóły. Wyglada smakowicie jezeli będzie jak mówisz (ze stawkami) to się napalam.
Napisano 7 Kwiecień 201114 l no http://lighthousestudio.pl/ się stara :) Ciekawe jak to wypadnie w sytuacji kiedy kilka dziesiąt / set renderów zostanie odpalonych na raz.
Napisano 7 Kwiecień 201114 l Nie będzie problemów nawet przy kilkuset renderach. Duna nie wpisał poprawnych informacji zakładając posta, na razie nie będę wpisywał sprostowań. Ultrarender to nie Lighthouse Studio - to są osobne firmy, nie wspominając o tym, że Ultrarender jest spółką, co każdy może zobaczyć.
Napisano 7 Kwiecień 201114 l Czyli rozumiem , ze na TESLI mozna odpalić tylko te renderery , które wykorzystuja GPU ? Zwykłe renderowanie z wykorzystaniem mocy TESLi nie przejdzie już ? pozdro czaps
Napisano 7 Kwiecień 201114 l Mam nadzieję że celujecie głównie w zagranicznego klienta? Bo strona po polszkiemu?