Jump to content

Ultrarender 3D - renderowanie online

Camel

Recommended Posts

News ledwo wypuszczony w sieć:

http://www.youtube.com/watch?v=cpF_mHUw8JE&feature=player_embedded

Z tego co wiem, na pokładzie jest GPU (stacja Tesla z kilkoma tego rodzaju układami) i przedstawiona scenka z Evermotion Archexteriors liczona na 4,5 tys. pikseli po szerokości, z DOF liczyła się w 3,5 minuty oraz jako zarejestrowany użytkownik będzie można mieć konto, wrzucić modele, sceny, tekstury, hdri czy róźne inne potrzebne rzeczy.

Czekamy na oficjalne nowości.

Edited by Camel

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest Chrupek3D

w podpisie gośc skrobnął... "koniec z kupowaniem kolejnego komputera do renderingu"... biedak nie wie, że zanim pusci się na farme, trzeba rendernąć 45678383 milionów testów na własnym kaszlaku.

Laptopa chce sobie kupić... powodzenia ;P

Nie trzeba ;p Stawki będą tak ustawione, żeby można sobie spokojnie zrobić testy już na farmie, nie wspominając o tym, że testy na stacjonarnym w tym przypadku NIC ci nie dadzą. Ponadto silnik jest unbiasowy. Przy testach na farmie jest możliwość puszczenia jednego/dwóch przebiegów - czas to około 2 sekund, koszt dosłownie groszowy. Wszystko jest tak pomyślane żeby było atrakcyjne cenowo a równocześnie bardzo wysokiej jakości.

Na razie więcej nie napiszę a nie wiem czy już za dużo nie napisałem. Subskrybcja - info będzie rozsyłane. Niedługo Ultrarender powinno wypuścić dłuższe demo.

@Symek - nic bardziej mylnego.

Nie będzie problemów nawet przy kilkuset renderach. Duna nie wpisał poprawnych informacji zakładając posta, na razie nie będę wpisywał sprostowań.

Ultrarender to nie Lighthouse Studio - to są osobne firmy, nie wspominając o tym, że Ultrarender jest spółką, co każdy może zobaczyć.