Skocz do zawartości

Wnętrze 3d: kuchnia

żółty

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

świetna praca, czepiam się jedynie dwóch aspektów, niezbyt fajnego materiału płytek naściennych( nie wiem jak to się nazywa) , oraz punktu z którego pada światło, wygląda jakby po lewej stronie poza kadrem było okno, co jest mało praktyczne, bo w takim wypadku nie ma drzwi do kuchni...

poza tym świetna praca jak już pisałem, keep it up :)

salut.

Dunuś - co do płytek to rzeczywiście nie dałem może rady, ale blaty chłopie są różne na rynku dostępne ;];] A ten na pewno ma chamfer już o to się nie martw. Nad szafką wstawione jest światło ponieważ tamto miejsce wychodziło wyjątkowo ciemne, a że w postpro cała scena poszła lekko w niebieskie stąd też cyjanowa smuga.

Indian - Nie widać tego na tym ujęciu ale do kuchni rzeczywiście nie ma drzwi - jest bezpośrednio otwarta na salon, od którego oddziela ją blat widoczny na pierwszym planie. Teraz nie widać akurat zakończenia blatu, stąd wydaje się, że kuchnia może być zamknięta. Będzie to bardziej czytelne jak porobię więcej ujęć. No i oczywiście w salonie wstawiony jest odpowiednik vray light lekko doświetlający kuchnię - szacun za wprawne oko :]

tym razem bez postprodukcji, znaczy mniej niż poprzednio - mniejsza jakość GI (stąd plamki) coby nie czekać za długo wiecie ocb, podmieniłem tylko płytki, czasu człowiek nie ma na nic..

13074123.jpg

oświetlenie padające z tyłu czyt. salonu zredukowałbym albo zróźnicowałbym kolorystycznie bo jak na razie jest lekko płasko, słabo wyeksponowane są cienie od światła które pada z widocznego w scenie okna.

Edytowane przez Camel

Płytki podłogowe wcześniej były lepsze, teraz te na ścianie wydaja się ok. Czy światełka z lewej nie są za bardzo schowane (zamiast kuchnie oświetlaja górne części szafek)? Ogólnie jak dorzucisz detal może być fajna wizka. Pozdr.

nowy dzień i nie ma update? Co ty żółty na tym urlpie robisz?!

- przesunął bym to światło zza lady albo w lewo albo w prawo - w kazdym razie zeby nie dawalo tak ostrego cienia - bo teraz wygląda troche tak jak by to oswietlenie pod oknem na frontach szafek się z okna wzięło - myląco.

Dawaj update!

Loki - urlopowałem się, co miałem robić ? :), papryka będzie jak się nauczę porządnie mapować bo nie mogę sobie z zielonym ogonkiem poradzić :D no i chcę też zrobić wersję rozkrojoną i położyć na desce zamiast bananów ;];] niby mógłbym już wrzucić ale chcę później wyrenderować kilka closeup'ów na których to jednak będzie widać także nie będę narazie w półśrodki szedł - zrobię porządnie to wrzucę

adam_m - dzięki, generalnie światełka są położone w tych samych miejscach w których są na refce, ale kilka osób już mi zwracało na to uwagę więc ostatecznie pewnie to zmienię

mały update, zostało jeszcze parę szczegółów:

79689655.jpg

no panie, żeś pan pocisnął!

dorób baterię, coś na lewą stronę blatu, suszarkę obok zlewozmywaka i ze 2 tależe na niej, karteczki na lodówce (i jakiś dziecięcy obrazek może) i wrzucaj do finished.

- edit -

nie za małe te uchwyty do szuflad ? (może warto by wszystkie przeskalować o 50% w górę?)

karteczki dobry pomysł dzięki, z finished jeszcze poczekam - nie chcę żeby mnie chłopaki cofali później do wipa w nieskończoność ;] Przy następnym upie uchwyty przeskalowane 50% specjalnie dla Ciebie ;]

Takie moje uwagi:

-może by spróbować innych płytek tzn. koloru może coś bardziej ecri żeby bardziej z drewnem grały (na stronie Paradyża umieszczają swoją kolekcję w niezłej jakości)

-wydaje mi się że można by też z kadru lewy dolny róg usunąć te drewno bo nie wiadomo co to i tak się wcina

Takie moje odczucia, bardziej doświadczeni koledzy niech się wypowiedzą :)

• Like 1

Loki - próbowałem z mniejszymi uchwytami ale kaplica była więc olałem temat, karteczki w drodze :] klamki od okien też zresztą..

cfaniak - co do płytek to masz racje są raczej miałkie - jak będę miał siłę to sprawdzę jeszcze inne rozwiązania

zmieniłem materiał płytek naściennych bo blurred reflections na tak dużej płaszczyźnie strasznie zarzynało kompa

74023550.jpg

Mnie się ogólnie podoba. Chociaż mógłbyś rozrzucić pod innym kątem talerze, poprzestawiać je troszkę będzie bardziej "naturalnie". Spróbuj z odbiciami na kafelkach, zmniejsz je ciut i będzie git :)

dzięki Georgas - z lampą mam mały problem. Z jednej strony nie chcę jakiegoś rozbuchanego ala kryształowego żyrandola stosować, z drugiej... nie może być to też zbyt "babcina" lampa, zobaczymy. Wysmażyłem dwa ujęcia, do poprawy halogeny, wbita w deskę żółta papryka i być może lampa. Na teraz dwa ujęcia, które myślę że na 100% się pojawią w folio, być może pokuszę się też o jakieś nocne.

01forum.jpg

02forum.jpg

coś nie gra z tymi światełkami i sufitem

może mniej tych światełek o połowę, może lepiej jakby były całkiem wpuszczone i za szkłem żeby nie było widać obudowy, może jakąś sztukaterię na tym suficie dać żeby było ciekawiej lub zmienić tą lampę. nie wiem pokombinował bym z tym jeszcze trochę z tą górą

pzdr