Napisano 29 Kwiecień 201113 l Temat zacny, szkoda, że nie mam czasu. I wreszcie ktoś się postarał z plakatem :)
Napisano 29 Kwiecień 201113 l Temat fajny :) Chyba będe musiał specjalnie w poniedziałek do pracy pojechać bo pozniej czasu nie będzie.
Napisano 29 Kwiecień 201113 l Szkoda ze wszedlem na TSM ze strony glownej bo zrobilem bron ale nie jest ro rewolwer;/ Dopiero teraz zobaczylem wchodzac przez forum... ehh trzeba na nowo cos zaczas:P
Napisano 30 Kwiecień 201113 l Ok wiec dodaje:P Nie jest to reworwer ale o tym pisalem wczesniej:P Jest to Shotgun z kultowej gry "Worms" :)
Napisano 30 Kwiecień 201113 l Witam, Moj pierwszy post na forum :) soft blender Edytowane 30 Kwiecień 201113 l przez rice
Napisano 30 Kwiecień 201113 l Usuń te rendery z textami. Są niezgodne z regulaminem. Jak już to nałóż jakiś jeden materiał na całość.
Napisano 30 Kwiecień 201113 l Super temacik i super przekrecilem temat - rewolwer aliena :) Speed w niecala godzinke. Smoku swietny modelik ! \\Edit Referke mozna znalezc na wujku google pod nazwa strato gun. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 1 Maj 201113 l przez Ziper
Napisano 30 Kwiecień 201113 l Zip, to wygląda jak pukawaka tego marsjanina z looney tunes. Mam rację ;)?
Napisano 1 Maj 201113 l Autor Ładnie sobie poczynacie , powodzenia dla wszystkich, niech mi ktoś powie czy jako organizator mogę brać udział w bitwie ?
Napisano 1 Maj 201113 l Możesz. Wystarczy zerknąć na galerię zwycięzców gdzie są pare razy dwie wygrane pod rząd ;)
Napisano 2 Maj 201113 l Przedstawiam moje dzieło, to mój drugi speed model. Znowu niedokończony, mało szczegółu. Wzorowałem się mniej więcej na S&W Magnum model 500.
Napisano 3 Maj 201113 l Cześć. To mój pierwszy post na forum.Czas pracy to ok. 90 min soft 3ds max. Edytowane 3 Maj 201113 l przez Mati3d
Napisano 6 Maj 201113 l Autor Wykonane w 1h , pomimo że zostało jeszcze troszkę czasu zabrakło mi już zapału.
Napisano 6 Maj 201113 l Smoku, Lubus - Czy aby w regulaminie nie jest napisane że praca końcowa, zgłoszona do konkursu, ma zawierać CLAY rendery i siatki? O ile mi wiadomo Clay znaczy tyle co glina. Smoku nałożyłeś zblurowany chrom, a Lubus nałożyłeś materiał z glossinesem . Nie miałbym nic przeciwko gdyby w regulaminie nie było takiej notki. Inni uczestnicy konkursu są pokrzywdzeni gdyż w tym momencie oceniający prace widząc u was nietylko model ale i tez prezentacje i materiały, a o ile mi wiadomo oceniany ma byc sam model, nieprawdaż? Jest to nie fair wobec innych którzy zamieszczają pracę zgodne z regulaminem, bez ulepszaczy w postaci bajeranckich materiałów. Tyle ode mnie, powiedziałem tylko to co wg. mnie nie gra tutaj. Pozdrawiam , Karkosik
Napisano 6 Maj 201113 l Karkosik, tego typu rendery się już dawno przyjęły. Fair nie fair inni na razie sprzeciwów nie zgłaszali.
Napisano 6 Maj 201113 l Może inni się boją podnieść głos? A przeglądając historie to sory henk ale nie widze żeby Chrom był standardowo używany ( no jedynie w przypadku smoka -_-)
Napisano 6 Maj 201113 l "Model miał być mono kolorystyczny i tak jest." - Wybacz Smoku, ale czy Clay rendery, które zawieraja jeden kolor nie są "mono kolorystyczne"??
Napisano 6 Maj 201113 l Chodzi o nie zobowiązującą zabawę a zawsze ktoś się musi przyczepić do czegoś. Nie ma.
Napisano 6 Maj 201113 l Może inni się boją podnieść głos? Tak, boją się nas. Bo co, że miałem miecz świetlny na awatarze? Weź się za modelowanie, a nie wytykanie. Temat uważam za zakończony. Silence, I won't kill u!
Napisano 6 Maj 201113 l No własnie "Chodzi o nie zobowiązującą zabawę" - a przyjdzie takich dwóch porobią materiały/chromy, studia. Na model przeznaczą 90 minut a na studio i materiały drugie tyle. Przyjdzie ktokolwiek patrz "WOW. ale piekny render, ma mój głos", a reszta zawodników może tylko sobie stac z boku. Z resztą popatrz na wiekszość prac zamieszczonych tutaj, a na Twoją smoku(której już nie ma) i znajdz 2 róznice. "Tak, boją się nas. Bo co, że miałem miecz świetlny na awatarze?" - Nie bo niektórzy mają za mało odwagi, żeby napisać to co myślą, nawet jeśli dzielą ich grube kilometry. "Weź się za modelowanie, a nie wytykanie."- A skąd wiesz, że nie modeluje?
Napisano 6 Maj 201113 l Zawsze wliczałem do wymodelowania czas na render. Toż to trzeba dużo poświęcić żeby zagiąć plane`a wstawić światełko zrobić materiał z refleksem i rendernąć w 2-3 minuty?zazwyczaj koło 5 minut. Jak nie starczało to wrzucałem zwykłe claye. Prosze z viuportu i nie broń już biednych i uciśnionych forumowiczów bo czego mają się bać będąc anonimowymi w internecie? Zostań politykiem jak chcesz coś zmienić na tym złym świecie;)
Napisano 6 Maj 201113 l Nie. Musiałem dać Ci szanse obrony zastraszonych i uciśnionych forumowiczów. Dobra świruję ziom :) Nie ma co się spinać bo to tylko zabawa. Pozdro.
Napisano 7 Maj 201113 l Autor Karkosik Dziwi mnie twoje zaangażowanie skoro nawet nie bierzesz udziału w bitwie. Czas na zrobienie studia zawsze wliczam w czas modelingu, każdy z Renderów liczył się około 3 minut więc w takim wypadku mój czas końcowy wynosi 1h 12 m. Nie wiem czy widziałeś poprzednie TSM bo ten "styl" clay`a został już dawno zaadoptowany. A jeżeli komuś nie odpowiada mój clay niech nie oddaje na mnie głosu proste...