Lubus Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Temat zacny, szkoda, że nie mam czasu. I wreszcie ktoś się postarał z plakatem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Temat fajny :) Chyba będe musiał specjalnie w poniedziałek do pracy pojechać bo pozniej czasu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Szkoda ze wszedlem na TSM ze strony glownej bo zrobilem bron ale nie jest ro rewolwer;/ Dopiero teraz zobaczylem wchodzac przez forum... ehh trzeba na nowo cos zaczas:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Ok wiec dodaje:P Nie jest to reworwer ale o tym pisalem wczesniej:P Jest to Shotgun z kultowej gry "Worms" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 (edytowane) Witam, Moj pierwszy post na forum :) soft blender Edytowane 30 Kwiecień 2011 przez rice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Usuń te rendery z textami. Są niezgodne z regulaminem. Jak już to nałóż jakiś jeden materiał na całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 (edytowane) Super temacik i super przekrecilem temat - rewolwer aliena :) Speed w niecala godzinke. Smoku swietny modelik ! \\Edit Referke mozna znalezc na wujku google pod nazwa strato gun. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 1 Maj 2011 przez Ziper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Zip, to wygląda jak pukawaka tego marsjanina z looney tunes. Mam rację ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 1 Maj 2011 Autor Share Napisano 1 Maj 2011 Ładnie sobie poczynacie , powodzenia dla wszystkich, niech mi ktoś powie czy jako organizator mogę brać udział w bitwie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 1 Maj 2011 Share Napisano 1 Maj 2011 Możesz. Wystarczy zerknąć na galerię zwycięzców gdzie są pare razy dwie wygrane pod rząd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 1 Maj 2011 Share Napisano 1 Maj 2011 A oto moja giwera :D:D lipa bo lipa ale jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirat85 Napisano 1 Maj 2011 Share Napisano 1 Maj 2011 Bry dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slide Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Przedstawiam moje dzieło, to mój drugi speed model. Znowu niedokończony, mało szczegółu. Wzorowałem się mniej więcej na S&W Magnum model 500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mati3d Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) Cześć. To mój pierwszy post na forum.Czas pracy to ok. 90 min soft 3ds max. Edytowane 3 Maj 2011 przez Mati3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 6 Maj 2011 Autor Share Napisano 6 Maj 2011 Wykonane w 1h , pomimo że zostało jeszcze troszkę czasu zabrakło mi już zapału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 A szkoda bo mogłeś otwory w bębenku chociaż zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Smoku, Lubus - Czy aby w regulaminie nie jest napisane że praca końcowa, zgłoszona do konkursu, ma zawierać CLAY rendery i siatki? O ile mi wiadomo Clay znaczy tyle co glina. Smoku nałożyłeś zblurowany chrom, a Lubus nałożyłeś materiał z glossinesem . Nie miałbym nic przeciwko gdyby w regulaminie nie było takiej notki. Inni uczestnicy konkursu są pokrzywdzeni gdyż w tym momencie oceniający prace widząc u was nietylko model ale i tez prezentacje i materiały, a o ile mi wiadomo oceniany ma byc sam model, nieprawdaż? Jest to nie fair wobec innych którzy zamieszczają pracę zgodne z regulaminem, bez ulepszaczy w postaci bajeranckich materiałów. Tyle ode mnie, powiedziałem tylko to co wg. mnie nie gra tutaj. Pozdrawiam , Karkosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Karkosik, tego typu rendery się już dawno przyjęły. Fair nie fair inni na razie sprzeciwów nie zgłaszali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Może inni się boją podnieść głos? A przeglądając historie to sory henk ale nie widze żeby Chrom był standardowo używany ( no jedynie w przypadku smoka -_-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Model miał być mono kolorystyczny i tak jest. Mogę wywalić moją pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 "Model miał być mono kolorystyczny i tak jest." - Wybacz Smoku, ale czy Clay rendery, które zawieraja jeden kolor nie są "mono kolorystyczne"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Chodzi o nie zobowiązującą zabawę a zawsze ktoś się musi przyczepić do czegoś. Nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Może inni się boją podnieść głos? Tak, boją się nas. Bo co, że miałem miecz świetlny na awatarze? Weź się za modelowanie, a nie wytykanie. Temat uważam za zakończony. Silence, I won't kill u! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 No własnie "Chodzi o nie zobowiązującą zabawę" - a przyjdzie takich dwóch porobią materiały/chromy, studia. Na model przeznaczą 90 minut a na studio i materiały drugie tyle. Przyjdzie ktokolwiek patrz "WOW. ale piekny render, ma mój głos", a reszta zawodników może tylko sobie stac z boku. Z resztą popatrz na wiekszość prac zamieszczonych tutaj, a na Twoją smoku(której już nie ma) i znajdz 2 róznice. "Tak, boją się nas. Bo co, że miałem miecz świetlny na awatarze?" - Nie bo niektórzy mają za mało odwagi, żeby napisać to co myślą, nawet jeśli dzielą ich grube kilometry. "Weź się za modelowanie, a nie wytykanie."- A skąd wiesz, że nie modeluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Zawsze wliczałem do wymodelowania czas na render. Toż to trzeba dużo poświęcić żeby zagiąć plane`a wstawić światełko zrobić materiał z refleksem i rendernąć w 2-3 minuty?zazwyczaj koło 5 minut. Jak nie starczało to wrzucałem zwykłe claye. Prosze z viuportu i nie broń już biednych i uciśnionych forumowiczów bo czego mają się bać będąc anonimowymi w internecie? Zostań politykiem jak chcesz coś zmienić na tym złym świecie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Zapytam jeszcze tylko o jedno- Nie dało sie tak od razu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Nie. Musiałem dać Ci szanse obrony zastraszonych i uciśnionych forumowiczów. Dobra świruję ziom :) Nie ma co się spinać bo to tylko zabawa. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 7 Maj 2011 Autor Share Napisano 7 Maj 2011 Karkosik Dziwi mnie twoje zaangażowanie skoro nawet nie bierzesz udziału w bitwie. Czas na zrobienie studia zawsze wliczam w czas modelingu, każdy z Renderów liczył się około 3 minut więc w takim wypadku mój czas końcowy wynosi 1h 12 m. Nie wiem czy widziałeś poprzednie TSM bo ten "styl" clay`a został już dawno zaadoptowany. A jeżeli komuś nie odpowiada mój clay niech nie oddaje na mnie głosu proste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi