Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

9la2jl.jpg

Czy ktoś wie jak mogę skorzystać z tej opcji na zdjęciu? na różnych torturialach wykorzystują tego do zaokrąglania lini.. u mnie niestety nie działa.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moze powiedz co u ciebie nie dziala? Masz spline, wybierasz na nim vertex i te opcje sie pojawiają.

Napisano

sprawdź skalę tego spline'a, możliwe że jest za duży/mały żeby zmiany były widoczne/możliwe

Napisano
zmieniam wartość a nic się nie dzieje..

mozliwe ze masz tez niezweldowane vertexy

Napisano

Musisz koniecznie wpisywać wartość? Ja to zawsze klikam na funkcje (np fillet), później klikam na vertex, przytrzymuje klawisz myszki i przeciągam tyle ile mi potrzeba.

Napisano

Spróbuj na zwykłym kwadracie zaznaczyć jeden z wierzchołków po czym Fillet i zmieniasz wartość albo przeciągasz myszką z wierzchołka.

Napisano
  • Autor

Okazało się że musiałem zaznaczyć wszystkie punkty na obiekcie i cały zweldować żeby fillet działał;)

Wielkie Dzięki za pomoc!!

Jeszcze jedno pytanko, jak usunąć vertex nie usuwając całej lini? mam ich za dużo w niektórych miejscach i mi przez to fillet nie działa.

Edytowane przez lukas22

Napisano

Zaznaczasz vertex i wciskasz backspace.

Podobnie dziala z edgami, z ta roznica ze sam backspace zostawi wowczas vertexy, ctrl+backspace usunie edge wraz z vertexami.