Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Otóż, zależy mi na zrobieniu jak najbardziej realistycznej sceny na styl tego:

Ma ktoś może tutorial na taką realistyczną wode o,O?

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 9,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Zrobiłem tuty z youtuba, i woda mi i tak wychodzi mało realistyczna... Ma ktoś jakiegoś tuta do tego dobrego?

BTW. Czy generator miast "Ghost Town" jest najlepszym tego typu narzędziem ?;p Bo chce się troche pobawić ;p

Napisano

Nie prościej zamiast maxa użyć may'i+ocean tool kita albo houdiniego? Zresztą na DT był jeden tutorial do oceanów w May'i za darmo i na kanale Autodesku jest dobry tutorial do oceanów też pod May'e.

Napisano

pozostaje ci nauczyc sie to robic w maxie. W zasadzie animowany proceduralny displace + dobry material i jakis ladny hdr do odbic i masz.

Napisano
  • Autor

A możeceie polecić mi jakiś generator miast, który by działał na Maxie 2010?

PS. Jak zaczynam was denerwować, to powiedzcie :P

Napisano

Nie bierz tego za wyzwanie czy coś w tym stylu, ale Max raz nie jest odpowiednim programem do tego typu rzeczy, dwa jak już mam mieć program to niech będzie do wszystkiego, a nie żeby normalnie w nim coś zrobić potrzebuję setki pluginów... ;)

Napisano
ale Max raz nie jest odpowiednim programem do tego typu rzeczy, dwa jak już mam mieć program to niech będzie do wszystkiego, a nie żeby normalnie w nim coś zrobić potrzebuję setki pluginów...

errr... o czym ty gadasz? znaczy sie twierdzisz ze nie da sie zrobic falujacego oceanu w Maxie ?

Napisano

Nie twierdzę. Tylko z samej rozmowy wywnioskowałem, że do tego potrzebny jest plugin... Zresztą mniejsza z tym. Nie ma po co się spierać

Edytowane przez legomir

Napisano

Z tego co pamiętam do dreamscape dołączone są tutki i przykłady. Luknij ustawienia materiału, dodaj jakiś skybox lub hdr-ke dla refleksów i gotowe ;]

Napisano
No OK, fajnie. Zrobiłem tym pluginem fajne fale, ale teraz jak temu nadać jakieś dobry materiał o,O?

Siadasz na d*pie, robisz materał, sprawdzasz jak wygląda, poprawiasz materiał, sprawdzasz jak wygląda, poprawiasz materiał, sprawdzasz jak wygląda, poprawiasz materiał, sprawdzasz jak wygląda, poprawiasz materiał, sprawdzasz jak wygląda...

Nie wiem czego oczekujesz - że jakiś plugin zastąpi ci oczy, mózg i dobry smak?

Tutki są w sieci, google googluje, w czym problem.

Nikt ci nie odpowie na tak ogólne pytanie, sam do tego musisz dojść.