Napisano 10 Maj 201113 l Firma Evermotion wypuściła płytę z kursem V-Ray i tworzenia wizualizacji. Płyta zawiera ponad 4,5 godziny materiału z komentarzem. Dodatkowo na płycie znajdziecie dwie kompletne sceny (w formacie 3ds max) razem z materiałami, ustawieniem kamer, światła oraz projektami dla After Effects i Photoshopa. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1767
Napisano 11 Maj 201113 l kupiona, w nocy zassam i recenzję może spłodzę jak obejrzę materiał. Promocje są co chwila na evermotion. Np dzisiaj było HappyHour 30% zniżki.
Napisano 11 Maj 201113 l ech..te cudowne komentarze :)) ja juz wczoraj sprawdzilem na szybko, warte swojej ceny, gratki dla tych ktorzy nad tym pracowali :) pozdro
Napisano 12 Maj 201113 l A ja podzielę się swoimi spostrzeżeniami :) Całość podzielona jest na trzy części: 1.Wstęp do Vray'a- opisane podstawowe ustawienia, zmiany parametrów opisane i zilustrowane przykładami (czajniczki, kule, itp.)- dużo podstaw, ale mocno przedstawione 2.Modelowanie, teksturowanie i oświetlenie sceny zewnętrznej, to samo ze sceną interior (ta z biurkiem). 3.Modelowanie zieleni, oświetlenie scen Do tego oczywiście całość scen i materiałów na płycie. Według mnie bezapelacyjnie warte swojej ceny. Naprawdę wysoki poziom osiągniętych efektów i pokazane jak do nich dojść. Plus wszystkie modele. Mam nadzieję, że komus naświetli to lepiej sytuację ;) Pozdrawiam.