Napisano 12 Maj 201114 l Zabawe czas zaczac :), z tym oto automobilem bede si臋 zmaga艂 w najbli偶szym czasie 聽 Uploaded with ImageShack.us Edytowane 24 Maj 201114 l przez martix69
Napisano 23 Maj 201114 l Autor tak wiec i ja pokarze co mam, nie ma tego do偶o bo i czasu mam ma艂o ale powoli i do przodu na razie prz贸d ale jeszcze nei jest kompletny 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us
Napisano 23 Maj 201114 l 艂adne autko wybra艂e艣 :) Ale nad tym przodem jeszcze posied藕 bo topologia siatki jest nie za dobra i przez to babrze si臋 w kilku miejscach
Napisano 23 Maj 201114 l Autor jak na razie pr贸buje to posk艂ada膰 w ca艂o艣膰 i najbardziej mi "dokucza" to przej艣cie miedzy du偶ym wlotem i tym mniejszym pod lampa jak i kszta艂t tego mniejszego wlotu
Napisano 23 Maj 201114 l polecilbym zacz膮c od nowa, ca艂o艣膰 jest kompletnie pomi臋tolona, uk艂adasz siatk臋 niepoprawnie. To m贸j model, mo偶e jako艣 Ci pomo偶e przy uk艂adaniu siatki
Napisano 23 Maj 201114 l Autor M4rcus dzi臋ki za siatki, cos sie pokombinuje ja b臋dzie wi臋cej czasu, to jest m贸j 2-gi model wiec dopiero raczkuje :)
Napisano 24 Maj 201114 l Autor Na wst臋pie podzi臋kowania dla M4rcus za siateczki, kt贸re bardzo mi pomagaj膮 tak wiec drugie podej艣cie do bazy :) a oto efekt 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us
Napisano 25 Maj 201114 l 艂adne autko wybra艂e艣 :) Ale nad tym przodem jeszcze posied藕 bo topologia siatki jest nie za dobra i przez to babrze si臋 w kilku miejscach 聽 聽 Mo偶esz powiedzie膰, jakie ma b艂臋dy i w kt贸rych miejscach? W najblizszym czasie r贸wnie偶 planuj臋 wzi膮膰 si臋 za pierwszy model, przyda艂yby si臋 od razu jakie艣 sugestie, czego si臋 wystrzega膰 :)
Napisano 25 Maj 201114 l Autor Wystrzega膰 si臋 przede wszystkim tr贸jk膮t贸w, chodziarz czasem mo偶na je robi膰, a co do b艂臋d贸w w modelu w pierwszym po艣cie to tam chyba wszystko mia艂em z艂e :P
Napisano 25 Maj 201114 l Widz臋, ze znowu si臋 szerzy przekonanie, ze trisy s膮 ble.....(ju偶 kiedy艣 by艂a niez艂a wojna o to ;) )Czasami wr臋cz s膮 wskazane, 偶eby dobrze wygl膮da艂y niekt贸re wygi臋cia, zagi臋cia, przet艂oczenia, etc. A co do modelu to kibicuje, bo naprawde 艂adne autko wybra艂e艣 ;] POzdrawiam.
Napisano 25 Maj 201114 l Autor nie m贸wie ze sa zle ale raczej u偶ywam ich tylko w minimalnych ilo艣ciach (ucze sie dopiero wiec sie nie znam :D ) a co do modelu jakie艣 wi臋ksze post臋py b臋d膮 chyba dopiero po weekendzie bo na razie szkola i praca 偶y膰 nie daj膮 :)
Napisano 30 Maj 201114 l Autor Ma艂y update : ty艂 jeszcze nie ruszany 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us do poprawek jest pr贸g, dolny r贸g lampy i tego mniejszego wlotu, jak kto艣 co艣 widzi to pisa膰 no i brak "lotki" pod g艂贸wnym wlotem ale to sie dorobi :)
Napisano 30 Maj 201114 l na Twoje szcz臋艣cie/nieszcz臋艣cie mia艂em przyjemno艣c modelowa膰 ten samoch贸d tak wi臋c znam go praktycznie na pami臋膰 i pierwsze co si臋 rzuca w oczy: http://img34.imageshack.us/img34/47/er01.png 聽 Je偶eli b臋dziesz mia艂 w膮tpliwo艣ci do kt贸rego艣 z oznaczonych p贸l, poda艂em numerki 聽 pozdrawiam i 偶ycze powodzenia w modelowaniu!
Napisano 30 Maj 201114 l Tez modelowalem tego mercSEDESa i powiem, ze wydaje sie latwy ale byla masakra - jeszcze nie mialem printow do niego hehe. Widze jednak, ze idziesz w dobra strone, ale popraw to co zaznaczyl hkropinski :)
Napisano 31 Maj 201114 l Autor Dzieki Panowie za rady, postaram sie to poprawi膰 ale na razie musz臋 na troch臋 odstawi膰 projekt. Je偶eli tylko b臋d臋 co艣 mia艂 to pokarze. 聽 hkropinski odno艣nie twoich spostrze偶e艅: numerki 1,4,5,7,8 sa dla mnie jasne, w 13- chodzi o to 偶e kraw臋d藕 jest za ostra i jest za krotka, 12- przet艂ocznie jest za kr贸tkie i troch臋 z艂y kszta艂t; nr 3 nie jestem pewien ale chyba chodzi o ostro艣膰 kraw臋dzi i powinna delikatnie sie podnosi膰 w stron臋 nadkola; nr 2 faktycznie troch臋 sknoci艂em kszta艂t wlotu; nr 10 wlot nie jest doko艅czony i brak tam przet艂ocznia; odno艣nie nr 9 chyba chodzi o bardziej mi臋kkie przej艣cie; 11 kraw臋d藕 nadkola powinna schodzi膰 do samego do艂u. ..:: WIKTOR ::.. to prawda co piszesz, autko wydaje sie proste ale naprawd臋 jest wymagaj膮ce (dla mnie to 2-gi model w maxie :) ) 聽 No to taka moja ma艂a spowied藕 :) Edytowane 31 Maj 201114 l przez martix69
Napisano 31 Maj 201114 l Proste to jest cinquecento, do wi臋kszo艣ci nowszych ju偶 trzeba wi臋cej wolnego czasu. 呕ycz臋 powodzenia. 聽 Wystrzega膰 si臋 przede wszystkim tr贸jk膮t贸wPolecam sprawdzi膰 w co zmienia si臋 tr贸jk膮t, pi臋ciok膮t, 10ciok膮t po nadaniu MS. Pami臋taj膮c pocz膮tki tego forum, panowa艂a tutaj moda na wpajanie chorej wiedzy, kt贸r膮 ch艂on臋艂y setki. Spalcie w ko艅cu t臋 czarownic臋 hehe. Edytowane 31 Maj 201114 l przez ReflectVision
Napisano 31 Maj 201114 l ReflectVision ma racje. zrobcie sobie (mowie do przeciwnikow trojkatow) plaska powierzchnie z samych trojkatow i nadajcie MS i co..?? I nic! Wszystko ladnie. Trojkaty czasami nawet pomagaja! Ta samo z 5ciokatami itp. Wiadomo jak sie uzyje zle i w zlym miejscu to beda pozniej bledy. Tez mnie troche denerwowalo jak ktos wypominal mi ze mam gdzies trojkaty a teraz mam ich setki tysiace - tylko trzeba wiedziec gdzie mozna i do czego sluzy :) 聽 Matrix69: modeluj modeluj nie odstawiaj projektu bo Ci zapa艂 minie i co...?! :P Wybrales naprawde super autko!
Napisano 31 Maj 201114 l Autor WIKTOR sila wy偶sza :) praca urozmaicana szko艂a ( sesja sie zbli偶a) c贸偶 zrobi膰
Napisano 31 Maj 201114 l To Ty poszedles studiowac czy sie uczyc...?? :) Spoko bede czekac na updejta
Napisano 31 Maj 201114 l Autor Wiesz bardziej to mi praca daje w kosc :P studia jak to studia.... offtop sie zrobi艂 ale co tam u siebie jestem :)
Napisano 31 Maj 201114 l 2- kszta艂t jeszcze ujdzie ale w sls'ie s膮 tam bardzo zr贸偶nicowane ostro艣ci kraw臋dzi- zauwa偶 偶e g贸rna jest znacznie mniej ostra ni偶 reszta 3 - dok艂adnie:) 9 - tak ono tam gdzie jest przej艣cie jest g艂adkie, a na dole masz ostry kszta艂t 10 - wiem 偶e nie doko艅czony, ale zwracam uwag臋 na to 偶e powinien by膰 艂agodniejszy ni偶 u Ciebie no i babole 11 - zgadza si臋 12 - to jest niestety element z kt贸rym m臋czy艂em sie najd艂u偶ej. chodzi o to 偶e mi臋dzy zakolem drzwi a wlotem powietrza idzie delikatna kraw臋d藕. zaraz obok tej ostrej, g艂贸wnej... 13 - to te偶 ale bardziej chodzi mi o miejsce pod kraw臋dzi膮 (g艂adka kraw臋d藕) ma kszta艂t 艂uku ci膮gn膮cego si臋 od wlotu do drzwi:) 聽 Pozdrawiam!
Napisano 31 Maj 201114 l Autor hkropinski dzi臋ki wielkie za rady, jak tylko b臋d臋 mia艂 mo偶liwo艣膰 to bior臋 sie za poprawki Peace
Napisano 2 Czerwiec 201114 l Autor ma艂y update, na razie tylko felga, nie ma wentyla ale b臋dzie :) a z reszty jestem nawet zadowolony, pozostawiam wam opinie 聽 Uploaded with ImageShack.us za jaki艣 czas b臋dzie wi臋cej
Napisano 3 Czerwiec 201114 l Autor dzi艣 ma艂y update "budy", poprawi艂em to i owo cze艣膰 jest jeszcze do poprawek lampa, zderzak tyl, boczny wlot i przet艂oczenie na tylnej lampie i na przodzie kilka bubli :) jak ktos cos wypatrzy ( a na pewno tak bedzie :D ) to piszcie 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us Edytowane 3 Czerwiec 201114 l przez martix69
Napisano 13 Czerwiec 201114 l Autor Witam maly UP po krotkiej przerwie, przod prawie uko艅czony, jeszcze lampa chyba wymaga ma艂ych modyfikacji oraz dolna krawedz maski, ty艂 tylko lekko "d艂ubni臋ty" 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us a tu render aby sprawdzic "prosto艣膰" blach 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us EDIT mam jeszcze jeden ma艂y problem z 3dmax-em, mianowicie po wykonaniu jakiej艣 czynno艣ci typu symetry, miroor itp znikaj膮 mi prawie wszystkie okna i ikony w "maxie" i musz臋 minimalizowa膰 aby mie膰 je widoczne ponownie, nie wiem co t mo偶ne powodowa膰, na 32 bitowej wersji nie mia艂em tego problemu a po zmianie na 64 zacz臋艂o si臋 to dzia膰. Mo偶e kto艣 wie czym to jest spowodowane Edytowane 13 Czerwiec 201114 l przez martix69
Napisano 13 Czerwiec 201114 l hmm, sprobuj przeladowac UI (w gornym menu chyba Customize, nie pamietam)
Napisano 14 Czerwiec 201114 l Ja mia艂em takie cyrki na win Vista pracowa艂em na nim 2tygodnie. Potem powr贸t do XP64bit. A teraz na win7 64bit i nie mam problem贸w. -Mo偶e po prostu masz problem ze sterownikami od grafiki. Zainstaluj najnowsze i powinno dzia艂a膰.
Napisano 15 Czerwiec 201114 l Autor phlox_subulata podzia艂a艂o, ale z du偶ymi problemami, juz wcze艣niej pr贸bowa艂em sterowniki ale nie udawa艂o sie bo w instalacji by艂 b艂ad ale teraz jest ok dzieki
Napisano 20 Czerwiec 201114 l Autor witam na razie modelowanie troch臋 mi sie "przejad艂o " wiec zajo艂em sie studiem, ponizej efekt zmaga艅. 聽 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Licze na pomoc, krytyk臋 oraz opinie na temat studia, czy jest ono dobre, co zmieni膰 etc pozdro Edytowane 20 Czerwiec 201114 l przez martix69
Napisano 20 Czerwiec 201114 l No narazie nie wyglada to studio, tez sie teraz z nim zmagam. Przedewszystkim musisz dodac wiecej swiatel i raczej musza byc skierowane w strone studia aby je doswietlic a po 2 aby na aucie pokazaly sie ladne rozmyte swiatla. Poprobuj w jakim miejscu ustawic swiatlo w stosunku do kamery zeby w odpowiednim miejscu pokazalo sie na aucie bo nie jest to takie oczywiste:P podpowiem tylko ze kont padnia jest rowny kontowi odbicia. No i na poczatek postaw auto na podlozu bo narazie to chyba lewituje?:P
Napisano 20 Czerwiec 201114 l Autor samoch贸d "siedzi" w pod艂o偶u,mo偶e cie艅 powoduje takie wra偶enie , a co do studia to celowo zrobi艂em ciemne 偶eby zobaczy膰 co z tego wyjdzie :)
Napisano 21 Czerwiec 201114 l Autor tak wiec walki ze studiem ci膮g dalszy, tym razem jasniejsze 聽 Uploaded with ImageShack.us 聽 Uploaded with ImageShack.us chyba przesadzi艂em troche z niebieskim 艣wiat艂em.
Napisano 10 Lipiec 201114 l - dach p艂aski, to wygl膮da makabrycznie - b艂臋dy na klamce, nawet jak tak oddaliles to wida膰 ze tam cos jest nie tak - mi臋kie plastelinowe kraw臋dzie - wida膰 zwlaszcza mi臋dzy mask膮 a okolicami wlotu na boku - niezgodny w orgina艂em otw贸r pod reflektorem - on nie jest okr膮g艂y - jego pionowa zewnetrzna kraw臋d藕 jest w tej samej lini co zewn臋trzna kraw臋dz reflektora - kraw臋dz maski w poziomie jest kontynuowana za nadkolem - nie jest wy偶ej czy ni偶ej, u Ciebie nie s膮 r贸wno - profil od wlotu kt贸ry przechodzi na drzwi idzie r贸wnolegle do lini bocznej ca艂ego auta - napewno nie w g贸re - brak przetloczena na progu auta - ramiona w grilu nie maja przekroju ostrza tylko bardziej jak skrzyd艂o - klosze reflektor贸w nie powinny by膰 na r贸wno z kraw臋dzi膮 otworu na reflektor (od strony wewn臋trznej) - ten klosz troche wpada do 艣rodka - brak ostrego przetloczenia markuj膮cego 艣rodek auta - praktycznie ka偶dy nowy merc ma ostry "dzi贸b" - chodz w przypadku sls jest to w miare miekko, ale chyba jako jedyny ma go te偶 na tylnej klapie 聽 Je艣li czego艣 nie zrozumia艂es to postaram sie to przybli偶y膰 jakims obrazkiem, niestety teraz nie mam dostepu do tabletu, wiec niechce krzwo mysz膮 bazgra膰 Ty艂u nie oceniam bo mo偶e ju偶 poprawi艂e艣
Napisano 10 Lipiec 201114 l Autor M4rcus dzi臋ki za opinie, na razie odstawilem projekt na bok bo juz troch臋 mnie zm臋czy艂 i nie mia艂em ochoty na poprawki. Co do b艂臋d贸w, o wi臋kszo艣ci wiem ale nie chcia艂o mi sie poprawia膰. To m贸j 3 model wiec pewne rzeczy robi臋 na "oko" :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto