Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam! Mam zamiar wymodelować tą oto kaplicę.

Póki co niewiele ale dla większej motywacji wrzucam. Pozdrawiam.

a21b20f75606a4cd.html

Edytowane przez CzarnyLord
  • Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajny model się zapowiada, ale na tym jednym rysunku, to nie wszystko widać - masz jeszcze jakieś dokumentacje, czy będziesz zmyślał?

Napisano

Nadal szukam, ale raczej znajduję wszystko z frontowej perspektywy. Jeżeli nic nie znajdę to zrobię tył bez szczególnego detalu. W sumie wydaję mi się, że bryła jest raczej jednakowa, tylko ściana z drzwiami się różni od pozostałych.

Napisano

Witam, proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane).

Napisano

pamietaj o bevelu na krawedziach, rozproszy sie na nich swiatlo przez co doda odrobine realizmu, bo takie ostre kąty w naturze nie istnieja,

pozdrawiam !

Napisano
pamietaj o bevelu na krawedziach, rozproszy sie na nich swiatlo przez co doda odrobine realizmu, bo takie ostre kąty w naturze nie istnieja,

pozdrawiam !

Bevel? Chyba Ci chodziło o ścięcie krawędzi czyli chamfer.

Poza tym dobry początek ale można się postarać o więcej detalu w takim obiekcie.

Napisano

W Cinemie 4D też jest Bevel. Chamfer używa się tylko do spline'ów. Z tego co pamiętam w Blenderze też chamfer to Bevel. ;)

A pracka - ciężko oceniać, ponieważ za dużo nie ma, ale jak na razie jest ok.

Napisano

odnośnie komentarzy. Mam zamiar przejechać krawędzie chamferem ale jeszcze nie jest sam model skończony. Nie mam teraz czasu na tą pracę ale niedługo ruszę znowu. Dziękuję za komentarze:).