Napisano 15 Maj 201113 l Witam! Mam zamiar wymodelować tą oto kaplicę. Póki co niewiele ale dla większej motywacji wrzucam. Pozdrawiam. Edytowane 16 Maj 201113 l przez CzarnyLord
Napisano 15 Maj 201113 l fajny model się zapowiada, ale na tym jednym rysunku, to nie wszystko widać - masz jeszcze jakieś dokumentacje, czy będziesz zmyślał?
Napisano 15 Maj 201113 l Autor Nadal szukam, ale raczej znajduję wszystko z frontowej perspektywy. Jeżeli nic nie znajdę to zrobię tył bez szczególnego detalu. W sumie wydaję mi się, że bryła jest raczej jednakowa, tylko ściana z drzwiami się różni od pozostałych.
Napisano 16 Maj 201113 l Witam, proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane).
Napisano 25 Maj 201113 l pamietaj o bevelu na krawedziach, rozproszy sie na nich swiatlo przez co doda odrobine realizmu, bo takie ostre kąty w naturze nie istnieja, pozdrawiam !
Napisano 25 Maj 201113 l pamietaj o bevelu na krawedziach, rozproszy sie na nich swiatlo przez co doda odrobine realizmu, bo takie ostre kąty w naturze nie istnieja, pozdrawiam ! Bevel? Chyba Ci chodziło o ścięcie krawędzi czyli chamfer. Poza tym dobry początek ale można się postarać o więcej detalu w takim obiekcie.
Napisano 25 Maj 201113 l Bevel? Chyba Ci chodziło o ścięcie krawędzi czyli chamfer. zalezy od programu :) np w Modo bevel dziala jak maxowy chamfer.
Napisano 26 Maj 201113 l W Cinemie 4D też jest Bevel. Chamfer używa się tylko do spline'ów. Z tego co pamiętam w Blenderze też chamfer to Bevel. ;) A pracka - ciężko oceniać, ponieważ za dużo nie ma, ale jak na razie jest ok.
Napisano 1 Czerwiec 201113 l Autor odnośnie komentarzy. Mam zamiar przejechać krawędzie chamferem ale jeszcze nie jest sam model skończony. Nie mam teraz czasu na tą pracę ale niedługo ruszę znowu. Dziękuję za komentarze:).