aces87 Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 (edytowane) Witam zaczynam modelowanie McLaren MP4-12C 2009-2011, wrzucam screeny z viewport, tego co udało mi się wydziergać. Edytowane 16 Maj 2011 przez aces87
polka dot Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 pięknie, jest na co popatrzeć. nad prawą górną częścią nadkola zdaje się że brakuje ciągłości
Smoku Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Kozacki start. Chociaż mnie się wydaje że są jakieś krzywizny koło kierunkowskazu.
FF Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 zacisk hamulcowy lapie za malo tarczy, czemu 90% ludzi tak robi?
Pawelkos Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Dobry start, piekne siatki, widac konkurencja bedzie ostra....
Berger Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Jak dla mnie trochę tych wcięć jest zrobione za wcześnie, już teraz brakuję ciągłości na nadkolu, a wokół kierunkowskazu model się marszczy. Czujnik chyba też kształtu do końca nie ma poprawnego.
M4rcus Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Dla mnie to jest na szybko pokaz detalu, ktory srednio się ma do modelu, tarcza jest robiona na oko ( proporcje zacisk-tarcza http://i2.photobucket.com/albums/y4/lilbigdude5/Cars/31-2012-mclaren-mp4-12c.jpg ) Nie spiesz się, rob pokolei, rozumiem że masz jaką swoją kolejność...ale z niedokończonej karoserii przeskoczyć na światła i zawieszenie??
aces87 Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 (edytowane) Freedom Fighter - dzięki za tą podpowiedź postaram się to poprawić faktycznie modelowałem to na oko, byłem zmęczony i nie zwróciłem na to uwagi ;) Berger - co do ciągłości na nadkolu hehe no to kiedy ma jej brakować jak nie teraz ;) wokół kierunkowskazu model się marszczy, dobra uwaga, zaraz będę to poprawiał, jeśli chodzi o czujnik, nie wiem obstawiam, że o spryskiwacz będzie bardziej okrągły po zagęszczeniu siaty ale to na koniec jak już wszystko będzie skończone ;) M4rcus - "Dla mnie to jest na szybko pokaz detalu, ktory srednio się ma do modelu" bez obrazy ale nie rozumiem tej uwagi, jak dla mnie model nie musi być skończony po to by wchodzić w detal no chyba że ten ma bardzo zagęścić siatkę co utrudnia późniejsze poprawki, myślę, że siatka jest przejrzysta i łatwa do modyfikacji. Każdy ma jakieś tam swoje podejście do modelowania i swój jakiś tam workflow ja wychodzę z założenia, że modeluje element po elemencie nad każdym skupiając się jak najdłużej mogę i jeśli ten mnie już męczy wtedy przeskakuje na następny a później jeśli jest nie skończony to do niego wracam. Co do przeskoczenia na światła, heh przecież to jasna sprawa że skończenie dachu i tylnego zderzaka średnio się ma do ich kształtu więc aby je wymodelować w tym przypadku należy mieć wymodelowany zderzak, maskę i przedni bok co jak widać jest zrobione dobrze przynajmniej w ich obrębie. Zaś co do zawieszenia, to faktycznie nie wiem dlaczego zrobiłem je teraz, pewnie po prostu akurat miałem na to ochotę ;) A tak w ogóle męczenie do upadłego każdej części po kolei daje nam świeży podgląd na wymodelowane kilka dni wcześniej inne partie gdy wracamy do nich by je poprawiać ;) Edytowane 18 Maj 2011 przez aces87
aces87 Napisano 8 Czerwiec 2011 Autor Napisano 8 Czerwiec 2011 (edytowane) Edytowane 8 Czerwiec 2011 przez aces87
M4rcus Napisano 8 Czerwiec 2011 Napisano 8 Czerwiec 2011 Fajnie, że siatka jest dość rzadka, a bryła modelu ciagle zachowana, aczkolwiek jakbyś mogł narzuć materiał z dobrym glossem, to bedzie można równość blach sprawdzić. Co do Twojego zawieszenia - ja rozumiem, że wymodelowanie tego w doskonałych proporcjach, z zachowaniem kazdego detalu to jest wyczyn, ale u Ciebie to gdzie nie sprwdze to są niezgodności sam porównaj, z tego co mi się wydaje to zawieszenie od tego samego modelu. Wybacz jeśli się myle
aces87 Napisano 8 Czerwiec 2011 Autor Napisano 8 Czerwiec 2011 Od tego. Nawet wzorowałem się na tym zdjęciu ;) Szczerze mówiąc nie próbowałem zrobić tego identycznie gdyż są to elementy których nie będzie widać, wymodelowałem je po to żeby model w okolicach nadkola nie był zbyt pusty, może by był bardziej masywniejszy. Ale jak sam zauważyłeś to prowizorka ;)
M4rcus Napisano 9 Czerwiec 2011 Napisano 9 Czerwiec 2011 Nie no, pomysł żeby własnie nadkole miało dodatkowe detale jest świetny, ale ja Cie podpuszczam zebys sprobowal zrobić to na poważnie, nawet nie dla bitwy, ale takie cos daje troche satysfakcji:)
aces87 Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Napisano 9 Czerwiec 2011 Jak czas pozwoli i będzie mi się chciało to robić to się tym zajmę ;) Ale to na szarym końcu ;P
aces87 Napisano 13 Czerwiec 2011 Autor Napisano 13 Czerwiec 2011 (edytowane) Edytowane 6 Lipiec 2011 przez aces87
Smoku Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Model się gnie między wlotem za drzwiami a tylnym nad kolem. Ale ogólnie pozytywny odbiór. Wrzucaj większe screeny i w lepszej jakości. Pozdrawiam
polka dot Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 świetna robota. po renderze zawieszenia wnioskuje że finał będzie mocny
aces87 Napisano 18 Czerwiec 2011 Autor Napisano 18 Czerwiec 2011 Smoku co do gięcia na tylnym nadkolu, to wydaje mi się, ze chodzi ci o gięcie co ma tam być, jeśli jest inaczej to gdybyś mógł to zaznacz je na screenie w tedy postaram się to poprawić. Z góry dzięki za podpowiedz ;) refka: http://3.bp.blogspot.com/_jQ9Gtbi16Jk/TJrAjGl6DSI/AAAAAAAAAVM/-XURpPcHXVM/s1600/OPR12.jpg
Berger Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Zejście przetłoczenia na drzwiach i miejsce pod tylnią tablicą nie wyglądają najlepiej.
aces87 Napisano 18 Czerwiec 2011 Autor Napisano 18 Czerwiec 2011 (edytowane) Berger dzięki za podpowiedz, poprawiłem miejsce pod tylnia tablica, faktycznie była lipa ;) Edytowane 18 Czerwiec 2011 przez aces87
aces87 Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Napisano 6 Lipiec 2011 Wrzucam parę screenów, postarałem się uchwycić wszystko zeby łatwiej było wypatrzeć błędy, na dwóch screenach przesunął się spoiler i nie ma ciągłości ale to już poprawione ;) Z góry dzięki za podpowiedzi;)
Stępniu Napisano 9 Lipiec 2011 Napisano 9 Lipiec 2011 No ładnie ładnie:) czekam na render. Masz już jakieś pomysły do prezentacji czy standard w studio jakimś?
polka dot Napisano 9 Lipiec 2011 Napisano 9 Lipiec 2011 brak komentarzy pewnie z przekory! zarąbisty model i to bez podpierania się mid-poly
Pawlito Napisano 9 Lipiec 2011 Napisano 9 Lipiec 2011 Łaaa, ale czad. Czuję się jak mały chłopiec który na początku lat 90. oglądał obrazki z gumy Turbo.
Stępniu Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Kiedy?:) Albo ja ślepy albo czytać nie umiem :))
aces87 Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Napisano 14 Lipiec 2011 (edytowane) Ale głuchy tez nie jesteś ;P więc mogłeś w szkole słyszeć ;P Edytowane 15 Lipiec 2011 przez aces87
Rekomendowane odpowiedzi