kutwa666 Napisano 23 Maj 2011 Share Napisano 23 Maj 2011 (edytowane) Edytowane 28 Listopad 2017 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 super są te prace ołówkiem-wszystko z bani? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 24 Maj 2011 Autor Share Napisano 24 Maj 2011 paaaanie...pewnie że z bani.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 DP jeszcze nie ogarniasz jak powinieneś na swoim poziomie ale sądząc po ołówkach długo to nie zajmie. Bardzo przyjemne grafity. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Kutwa mac fajne te twoje pracki oloweczek jest super swietny styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Ołówki świetne. Jak wspomniał emmilius, przy takim poziomie opanowania ołówka, DP to kwestia ćwiczeń i czasu. Powinieneś zwrócić uwagę na pracę z kolorem. Ciekawy jestem co z tego wyniknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arlekin Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgadzam się z przedmówcami. Ołówek b. fajny. Może akurat ja nie powinienem tego pisać (bo sam mam problem z kolorem), ale kolorowe prace gorsze. Wydaje mi się, że kolorujesz tak, jakbyś cieniował ołówkiem, tzn używasz tylko ciemniejszego odcienia barwy, albo dwóch kolorów do jednego elementu (np. twarz, nóż, naramiennik itp) plus ew. czerń. Spróbuj dorzucić innych barw (nie przez dodanie czerni). Ale rysuneczki ołówkiem - super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Pozwolę sobie się wtrącić: Możesz mieszać zimne barwy. Malując niebieski płaszcz, kolor niebieski będzie bazą, ale w obrębie obiektu będą pojawiały się inne tony, odbicia, zmiany. Ten efekt uzyskujesz właśnie przez dodawanie innych barw. Daj sobie chwile. Poobserwuj. Porównaj ze swoimi pracami. Zapisz sobie wnioski (nie zapamiętasz ich od razu więc lepiej zrób co mówię :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 dzięki za komenty i rady.. chętnie poczytam jesli macie jakies jeszcze uwagii.. założyłem tu teczke po to zeby sie czegoś dowiedzieć od lepszych od siebie.. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 8 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2011 (edytowane) Edytowane 10 Czerwiec 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 fajne, pozwolisz, że się zainspiruję tym małym, do swoich stworków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 8 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2014 (edytowane) wrzucam taki stary szkic Edytowane 10 Czerwiec 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 9 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2014 a tu takie nowsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2014 image upload no size limit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Czerwiec 2014 Share Napisano 10 Czerwiec 2014 jeżeli to są siłowniki pneumatyczne, to muszą mieć przewody łączące ze sprężarką. Piszę o tych u góry, bo przy stopie, to pewnie amortyzatory hydrauliczne - ale raczej się takich w stopach nie stosuje. Do tego amortyzator sprężynowy w dziwnym miejscu. Polecam przeglądać sobie kanały na YT zwiazane z tematyką, skok jakościowy w projektach po uzupełnieniu wiedzy jest niesamowity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 12 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Zamieszczam taką pracke w jakims tam powiedzmy końcowym etapie tworzenia i miałbym nadzieje na jakies komentarze , rady z waszej strony.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwachu Napisano 12 Czerwiec 2014 Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Troszkę zemnie nubik, więc nie wiem czy Ci dużo pomogę. Ale ten gościu z 2 planu jakoś mi się nie podoba. Jego lewa noga jakoś tak nie naturalnie wygląda. Poza tym te światła na karabinie i kombinezonie ściągają Ci uwagę z pierwszego planu. Ogólnie design i kompozycja i kolorystyka całkiem mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Zamieszczam w celu pozyskania jakichs rad, komentarzy, inspiracji.. dajcie co łaska .. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Czerwiec 2014 Share Napisano 13 Czerwiec 2014 rady w sumie mozna dawać raczej techniczne. Barwy sa ok, reszta bardzo stylizowana więc ciężko cokolwiek powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2014 a jakie rady technicze w takim razie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Czerwiec 2014 Share Napisano 14 Czerwiec 2014 chodziło mi o to, ze rady (jako ogólny zbiór uwag) można dawać raczej techniczne. Twoje prace są stylizowane więc np. ocenianie bryły jest bezcelowe. Z tego min. względu żadnej wartościowej rady raczej nie dostaniesz. Można ocenić kolor i kompozycję - są ok. Ale kolor i kompozycje lepiej prezentować w warunkach wzornictwa przemysłowego - wtedy można dostać dobry feedback. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 16 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Aktualizacja pracki.. każda uwaga mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 (edytowane) image hosting no register Edytowane 18 Czerwiec 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 18 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2014 (edytowane) TAkie tam szkice... ćwiczenia z oświetleniem i walorem screenshot tool Edytowane 25 Czerwiec 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 25 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2014 (edytowane) photo sharing Edytowane 11 Listopad 2015 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Siemano! Genialny malun z tymi dwoma postaciami, na prawdę fajne kolory i świetny w odbiorze jest. Oby tak dalej! Pozdrawiam, Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 25 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Dzieki ale za jaskrawy chyba trohe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 (edytowane) Masz rację, jest zdecydowanie zbyt jaskrawy, za dużo tutaj tych jasnych kolorów przez co brakuje jakieś dominanty, pierwsza wersja było spoko z tym, że ten gość po lewej i tak ma byt jaskrawą szatę. Myślę, że jak ją trochę 'przybrudzisz' i zostawisz tego kostka na dole takiego jakim jest + uczynisz z niego źródło światła, które będzie padło na tych dwóch ziomków tak jak w tej drugiej wersji będzie fajnie to wyglądało. :P Bardzo fajny ten kolega w kombinezonie, dodałbym jeszcze trochę detalu, a tak jest ekstra :D Edytowane 25 Czerwiec 2014 przez Rain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 25 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2014 (edytowane) Edytowane 24 Wrzesień 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2014 (edytowane) ' Powrót do podstaw... photo uploading Edytowane 24 Wrzesień 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2014 (edytowane) Edytowane 1 Lipiec 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonyyy92 Napisano 1 Lipiec 2014 Share Napisano 1 Lipiec 2014 Twarz jest creepy:P ja bym wyostrzył krawędzie bo są mało czytelne i rozmywają się z tłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 1 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2014 (edytowane) upload img Edytowane 11 Listopad 2015 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonyyy92 Napisano 1 Lipiec 2014 Share Napisano 1 Lipiec 2014 no lepiej :P teraz jeszcze ostrosci wyprowadz zeby plama nie byla taka paluchowata :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2014 upload Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 21 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2014 screen capture windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 24 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 bardzo mi sie podobaja te oszczędne ruchy pędzla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2014 hyba tylko tobie:) ale dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 29 Wrzesień 2014 Share Napisano 29 Wrzesień 2014 nie wiem czy tylko mi, w kazdym razie ja mam z tym problem (w ogole z malarstwem, ciezko sie z ołówka przerzucic) zeby tak upraszczac, a zarazem nie gubic bryly, kształtów, kolorow, wiec jak u kogos widze ze mu to wychodzi to zazdroszcze xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 29 Wrzesień 2014 Share Napisano 29 Wrzesień 2014 kutwa666, fajnie jest. Może zbyt miękkich pędzli używasz. Ciężko coś tu doradzić. To Rozpu rysuj na tablecia tak jakbyś rysował ołówkiem, nie rób dużych plam, tylko lineart. Chociaż wiem, że to nie to samo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 robisz wszystko na czuja, czy uczyles sie skąds designu, tego zeby stroj sie dalo zalozyc, byl praktyczny itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 W sumie to ciężko wywnioskowac z twojego pytania czy to krytyka pozytywna czy negatywna:) ale czasem warto cos se namazać bez zbytniego skupiania się na tym czy ma byc praktyczne czy tez nie zwłaszcza ze te rzeczy tutaj to i tak fikcja i nikt tego naprawde nie bedzie zakładał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 ani to krytyka pozytywna ani negatywna, fajne te stroje, a ja musze jakichś tutów o designie itd zaczac szukac to zasięgiwowywuje języka czy kto zna jakie fajne c: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 (edytowane) boja wiem.. zalezy o jakie tutki ci chodzi.. jeśli o concept art to polecam feng zu na przykład.. inspirujące i motywujące na poczatek.. noi oczywiscie scott robertson Edytowane 6 Październik 2014 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 12 Listopad 2014 Autor Share Napisano 12 Listopad 2014 Takiego starocia wygrzebałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 13 Listopad 2014 Autor Share Napisano 13 Listopad 2014 (edytowane) Edytowane 11 Listopad 2015 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 16 Listopad 2014 Autor Share Napisano 16 Listopad 2014 (edytowane) upload images Edytowane 11 Listopad 2015 przez kutwa666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi