Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ;)

Jako, że jestem nowy umieszczam pierwsze zrobione obiekty do oceny. Teczka stworzona po to aby nauczyć się czegoś nowego, więc przyjmuję wszelkie opinie.

Program - 3ds max

W maxie siedzę od 2 tygodni, także są to jedne z pierwszych obiektów wygenerowanych przeze mnie.

Do wygładzania wykorzystałem modyfikator turbo smooth.

Rendery:

Edytowane przez Azerios

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 7,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Za dużo do oceny nie ma ale w końcu 2 tygodnie to da się zrozumieć:)

Element młotka (ten służący do wyrywania gwoździ) wyszedł organicznie, spróbuj poeksperymentować z chamferem.

Napisano

Ooo ktoś z Elbląga, pozdrawiam :) I tak jak przedmówca, muszisz wyostrzyc te szpikulce przez dodanie chamferow badz cutem lini na krawedziach. Jedziesz dalej :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie, siatkę poprawiłem. Nie będę wrzucał drugi raz, bo trochę mija się to z celem ;) Pracuję teraz nad sypialnią, także za kilka dni wrzucę renderki i siatkę.

Napisano
  • Autor

Siemanko, sypialnia już w sumie jest na ukończeniu, ale między czasie wrzucam render kilku naczyń. Efekt prób, błędów i eksperymentów z materiałami. Render wykonany w mentalu, ziarno dodane w PS. Komentujcie, oceniajcie ;)

scena.jpg

Napisano

hehe ale oldschool, sam sie bawiłem kiedyś na poczatku w takie wazoniki :D

porób jakies bardziej skomplikowane obiekty, bo wiesz, tutaj, to nie ma co oceniać ;)

Napisano

na całym świecie rożne procesory fajczą się całymi godzinami, żeby wypluć z wielkim trudem render bez szumu a ty go dodajesz w photoshopie - to tak jak byś sobie sztuczne pryszcze podoklejał na twarzy.

Napisano

Ikkiz dobrze mówi, nie warto pogłębiać sobie traumy tylko spróbować zrobić coś lepszego. Ściana z Twojego obrazka wygląda jakby tylko miała tapetę w cegły, a nie była rzeczywiście ceglana bo brakuje jakiegoś bumpa albo displaca który ten efekt by dstworzył.

Fajnie te wazoniki gliniane Ci wyszły, takie peerelowskie. Mógłbyś zachować je sobie nawet w innym pliku i jeśli będziesz robił później wizki to już masz jakiś zapychacz lekkostrawny obliczeniowo.

Felga samochodowa jest dobrym obiektem do treningu, nie za trudna i wymaga dokładnego wykonania, więc uczy trochę starannosci.