Ryan Glose Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) Ostatnio wolnymi chwilami dla warsztatu zabrałem się za właściwie mój pierwszy większy projekt: wizualizacje (?) pobliskiej OSP, której zaplecze na zewnątrz zostało zagospodarowane pod boisko do siatkówki itp. Zamieszczam więc to co zrobiłem: http://fc07.deviantart.net/fs71/i/2011/166/a/1/osp_02_by_first9-d3j052b.jpg http://fc06.deviantart.net/fs70/i/2011/166/4/8/osp_01_by_first9-d3j04mc.jpg http://fc06.deviantart.net/fs70/i/2011/166/5/2/osp_03_by_first9-d3j054y.jpg I krótki lot kamerą po obiekcie: http://www.youtube.com/watch?v=xUC27tcE3KI Projektu już nie zamierzam poprawiać, ale chciałem Was zapytać, co w takiej pracy powinno być jeszcze zawarte/co powinno być poprawione (bo wiem, że dużo i liczę na Waszą pomoc :) ) Pozdrawiam :D Edytowane 26 Luty 2012 przez Ryan Glose
ikkiz Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 na pewno nie przemawiają do mnie kafelkowane tekstury (wiesz, chodzi o to, że wzorek się powtarza) no i światło w tych nocnych, ale tu już mi trudniej powiedzieć. Może za białe, może za mały blend, albo deltę/fallof ma za mały (chodzi o to, że pod lampą bardzo jasno, prawie przepalone, a kawałek dalej już się ciemno robi bardzo szybko. Lampy są wysoko i powinny równomierniej oświetlać, a twoje spoty są jak by lampy były tuż nad ziemią)
Pawlito Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Bardzo wysokie ogrodzenie i kraty we wszystkich oknach wskazują że może być to albo więzienie, poprawczak, baza wojskowa, ale skojarzenie tego z ośrodkiem rekreacji przyszłoby mi trudno. Ta hala z ogromnymi stalowymi drzwiami przypomina warsztat. Wg mnie spokojnie z tej wizki móglbyś zrobić dwie lub trzy oddzielne prace. Ale napewno masz talent do efektywnego zagospodarowania przestrzennego.
Ryan Glose Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Napisano 17 Czerwiec 2011 Jest to budynek Ochotniczej Straży Pożarnej, więc ta hala z blaszanymi drzwiami to garaże, a siatka jest tak wysoka, żeby piłka nie wypadała, chociaż faktycznie wygląda to trochę jak w jakimś ośrodku zamkniętym ;). I dzięki za Wasze opinie :)
halset Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Po co jest ten wyjazd z garażu skoro plac jest ogrodzony na stałe? Poza tym nawierzchnia boiska zaraz zostałaby zniszczona. Plac zabaw w strasznym miejscu :P
Ryan Glose Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Napisano 19 Czerwiec 2011 (edytowane) Teraz te garaże nie są już używane i stoją puste, także nie ma problemu. Chociaż nie wiem dokładnie o co chodzi, bo jest tam wystarczająco dużo miejsca, żeby przejechał pojazd. A co do placu zabaw to przyznaję rację ;] Edytowane 19 Czerwiec 2011 przez Ryan Glose
Ryan Glose Napisano 26 Luty 2012 Autor Napisano 26 Luty 2012 Po tym, jak spojrzałem na rendery z perspektywy czasu, zmieniłem zdanie co do zostawienia tego czegoś w tym stanie. Uznałem, że można coś z tego jeszcze wycisnąć i poćwiczę chociaż trochę oświetlenie i sam rendering. Niestety czas mi nie pozwala na dłuższe posiedzenie nad sceną, no ale pewnie kiedyś jeszcze do tego wrócę. Póki co to załączam co mam.
ikkiz Napisano 26 Luty 2012 Napisano 26 Luty 2012 na tych drzewach to liście nie są za duże? znaczy to wygląda jak miniaturka budynku z powbijanymi naokoło gałązkami drzewa. Trawa chyba też za duża.
insane0r Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 a stol do ping-ponga dalej wielkosci polowy lawki ;) a teren juz ciekawiej zagospodarowany, ale ogolnie popracowalbym nad proporcjami "zabawek" bo sam budynek wydaje sie byc wporzadku :)
biszkopte Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Zrób coś z tłem....drzewka wyglądają jak by były z modelu kolejki. Reszta jak na początki w miarę ok ( + to co radzili poprzednicy :))
ItalianCopper Napisano 28 Luty 2012 Napisano 28 Luty 2012 Zdecydowanie przesadzony DOF, wszystko przez to wygląda jak makieta
Ryan Glose Napisano 28 Luty 2012 Autor Napisano 28 Luty 2012 Wstawienie max'owskich drzewek 'żeby tylko coś tam było w tle', to widać nie był dobry pomysł. Po maturze będę mógł wrócić do tego, to GrowFX'em je zrobię. I popracuję nad resztą wymienionych błędów, za co zresztą dziękuję ;). Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi