ThomasP2 Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Kolejna wizka, proszę o pomoc bo nie wiem dlaczego mam w rogach takie rozbłyski, starałem się to zniwelować ale nie udaje mi się, czym to jest spowodowane? Render wkonany w mental rayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Z rozbłyskami nie pomogę. Ale masz też monitor w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThomasP2 Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2011 faktycznie dzięki, ale mam nadzięje że ktoś będzie znał rozwiązanie i pomoże bo sam już nie mam pojęcia co może być nie tak :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Moim zdaniem wygląda to na zbyt niski sampling final gather. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 sprawdź czy na pewno jest dobrze zamodelowane wyłącz Reuse FG niech policzy to jeszcze raz, zwiększ ilość photonów w Gi tak na ponad 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Co do mr nie pomogę, ale btw bardzo dobry render mimo plam, szumu i lewitacji - materiał siedzenia bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Przemek dobrze mówi. Koło 3000 już wygląda gładko w miarę nawet na draftowym FG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martix69 Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 co do renderu nie pomogę, ale wydaje mi sie ze "fugi" pomiędzy płytami na podłodze sa troszkę za duże, na oko maja ze 2 cm. Poza tym podłoga z płytek w biurze czy pokoju to nie zbyt ciekawe i przyjemne rozwiązanie, szczególnie ze masz fotel na kółkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThomasP2 Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2011 dzięki wielkie za pomoc, ale mam jeszcze problem z tym że ściany nie są do końca gładkie czy o wina materiału czy raczej ustawień? a może mi się tylko wydaje i tak jak jest to jest dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRmike Napisano 6 Lipiec 2011 Share Napisano 6 Lipiec 2011 Jest to wina raczej ustawien. Zobacz takze sampling materialu, bo moze jest za niski. Fajnie to wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi