Napisano 16 Lipiec 201113 l Cześć, Znacie może filmy jednoosobowe, gdzie autor kręci film o samym sobie, samemu? Mam nadzieje, że ktoś zrozumiał składnie :) Będę wdzięczny z odpowiedź. Pozdrawiam, Artur.
Napisano 17 Lipiec 201113 l ola-f - to było poniżej pasa :D A co do tematu, jest taki koleś, co kręci programy survivalowe, nosi ze sobą kamerkę i własnoręcznie wszystko kręci, bez żadnych ekip. Można to podciągnąć pod "Sam o sobie" :) Survivorman
Napisano 18 Lipiec 201113 l Polecam "Transcendent Man". Nie został co prawda nakręcony przez swojego bohatera, ale skupia sie na jednej ciekawej postaci.
Napisano 19 Lipiec 201113 l Autor Właśnie wszedłem na forum i widzę sporo odpowiedzi, dzięki olaf za POV'a wcześniej o tym nie słyszałem, ale zawsze się dobrze dowiedzieć czegoś nowego od weteranów tematu :). Jeszcze aby do końca wyjaśnić o co mi dokładnie chodzi. Wybieram się na dłuższe wakacje i chce nakręcić film sam, o sobie ;). Chciałbym aby miało to filmowy posmak przy ujęciach - które siłą rzeczy będą głównie statyczne. Bo jak nakręcić siebie, w sposób dynamiczny nie trzymając kamery? :D. Mam kilka motywów typu - ja z linką przyczepioną do paska i statywu rozłożonego na dwóch nogach. przy obrocie mojego ciała, kamera podąża za postacią, czyt. mną :). (patrz obrazek). Poszukuje tego typu motywów lub innych dzięki którym film nakręcony w pojedynke nabierze charakteru filmu, a nie weselnego arcydzieła kręconego z ręki :). Uploaded with ImageShack.us supersize me - chodzi dokładnie o ten 'typ' w sensie gdzie gość kręci dokument sam o sobie, jednak jest to ujęte bardzo dokumentalnie i "nie filmowo". 127 godzin - obejrzałem i jest sporo fajnych motywów do wykorzystania, jednak to był bardziej film o jednej postaci kręcony przez operatora a nie samego bohatera. grizzlie man - świetny film - jednak u niego w samym filmie brak tej dynamiki, gdy jest on sam w kadrze kamera nie dryga, natomiast jak już drygnie to już w klimacie weselnym z ręki. --- ognisty - survivor man - tak obejrzalem :). Ma tam kilka ciekawych motywów przepchniętych. Lucek - mam nadzieje, że odpowiedziałem na Twoje pytanie powyżej. Reanimator - Borat i Bruno jednak mieli operatorów ;p. jamnique - dzięki za tytuł, Transcendent Man, dzisiaj będzie obejrzany :). --- W jednym zdaniu, szukam filmu który nakręcił autor o sobie samym, lub ciekawych motywów jakie można wykorzystać kręcąc film tego typu :). Będę wdzięczny za każdą poradę :). Pozdrawiam, Artur.
Napisano 19 Lipiec 201113 l Przy takich filmach ważne jest abyś Ty i to co robisz było na tyle ciekawe, aby widz chciał to oglądać. Tutaj jest dobry przykład: