Krashai Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 (edytowane) Więc mój pierwszy model w życiu to i pierwszy problem też się natrafił. Do rzeczy. Robię sobie Creepera i wstawiam teksturki. Wszystko cacy, pięknie. Przychodzi czas na teksturę bani. A tu buum. Cztery odbitki na boxie. Możecie mi jakoś pomóc. Chodzi mi o jedną odbitkę z przodu i brak pozostałych 3. Ss(dla nie kumatych) Edytowane 10 Sierpień 2011 przez Krashai
Monio Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 Napraw UV na boxie lub dodaj inny materiał dla faceów gdzie ma nie być twarzy.
Krashai Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 UV - Nie znam się na skrótach, gdzie to jest o.O lub dodaj inny materiał dla faceów gdzie ma nie być twarzy. A mogę prosić o wytłumaczenie ;p ?.
Krashai Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Mało mi to pokazało. Mógłby ktoś wytłumaczyć to tak na zdrowy rozum ;p ?.
polka dot Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 zaznacz głowę (swoją drogą powinna być sześcianem foremnym). skonwertuj do Editable Poly (prawy myszy > Convert To > Editable Poly). wciśnij 4 i zaznacz polygon odpowiadający twarzy. znajdź w ustawieniach opcję Detach. po jej kliknięciu twarz i reszta głowy będą osobnymi obiektami. na twarz wrzuć teksturę z miną creepera a na resztę zwykłe zielone piksele 1
Krashai Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Leci pochwała. Lecz bądź co bądź nie mogę sobie poradzić z miną. Od przodu i tyłu jest. Z bokami i górą jak i dołem boxa sobie poradziłem. Ale właśnie dręczy mnie przód i tył. Tak samo zawsze wygląda. nie ważne jak zaznaczę -.-
patq2012 Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Mi to bardziej kwadratowego dick'a przypomina.
Rekomendowane odpowiedzi