incorect Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 Witam, mam taki problem... Podczas pracy w mayi bardzo często przywiesza mi się tak na 20-30 sekund. Jest to strasznie denerwujące i przeszkadza w pracy. Moje pytanie czy ktoś spotkał się już z takim problemem i może zna rozwiązanie. Chciałem od razu zaznaczyć, że to nie wina sprzętu, bo jest bardzo mocny. Nie wiem czy sam model coś szwankuje czy coś innego.
incorect Napisano 8 Wrzesień 2011 Autor Napisano 8 Wrzesień 2011 Wszystko najnowsze. Co dziwne na wczesniejszym modelu co robilem z tydzien temu nie mialem tego problemu. Nie wiem co moze to powodowac...
jacenty Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 ktora wersja mayi ? w 2011 to standart. w 2012 zalezy od sprzetu i pamieci na karcie graficznej lub stertow. Im starsze tym lepsze ja musialem wrocic do sterow z 2009 zeby mi wszystko w miare dobrze chodzilo pod win 7.
incorect Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Napisano 9 Wrzesień 2011 Mam 2011... :/ Czyli to wina mayki ? Zmiana sterowników by pomogła ?
incorect Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Napisano 9 Wrzesień 2011 Chyba znalazłem problem, który ją gryzie :) A mianowicie radio internetowe, zrobiłem parę prób i wkońcu nic nie uruchamiałem tylko mayke i ani razu się nie ścieła. Później włączałem odpowiednio programy noi na radiu się znowu zaczeła czepiać :) Coś tej kobicie muzyczka nie służy :) Mimo wszystko dzięki za pomoc. Pozdrawiam
legomir Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Wystukanie pacem przecinka nie boli, paluchy Ci nie odlecą, a nasze oczy łatwiej przetrwają Twoje posty.
asblaze Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Dobrze, że z dużej zaczynasz i kropką kończysz :) Zmień soft. Do radia - używam foobar2000 i unikam M2011 i wyższych :P
incorect Napisano 10 Wrzesień 2011 Autor Napisano 10 Wrzesień 2011 Dzięki asblaze, ogólnie zrezygnowałem z radia :)
beny Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Dobrze, że z dużej zaczynasz i kropką kończysz :) Zmień soft. Do radia - używam foobar2000 i unikam M2011 i wyższych :P asblaze - WSTYD! Z "wielkiej"!! Z "WIELKIEJ". "Wielka litera" jest to nazwa własna i nie ma nic wspólnego z jej rozmiarem. Podobnie jak "Capital letter" z angielskiego tez nie ma nic wspólnego ze stolicą ... eh ta młodzież dzisiejsza :) ... ale co tam wiem, ja tam takim lajkonikiem w tych sprawach jestem :P
asblaze Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 No popatrz. Całe życie pisałem z dużej, a tu taka rewolucja. Czego to się człowiek na starość dowiaduje ;) 1
blukazs Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Ja mam 2012, w końcu jest program studencki :D XD Ale fakt, 2011 i w górę robi się coraz bardziej tragiczne!!! Mi się tak zwieszało jak win coś robił, np instalował aktualizację, albo antywir skanował dysk... generalnie dzieję się tak przy odczytywaniu danych z dysku/lub zapisie. Chyba ze masz dysk SSD wtedy wygląda to całkiem inaczej :) Na makingach off ILM z Rango widać przeciez maye 2008, 2009... ale wyzej jeszcze się nie spotkałem. Prócz tutoriali na autodesk area :) Chyba trzeba sciągnać 2009 SP1 ^^
Tomasz_87 Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Jeżeli chcesz uzywac radia podczas pracy z majką to jeśli uzywasz komunikatora aqq to polecam AQQ radio - darmowa wtyczka do komunikatora i nie ma problemow z mają (przynajmniej u mnie). Poza tym jesli siedzisz na windowsie to polecam wlasnie aqq jako komunikator, mniej zasobozerny niz gg, malo reklam, duzo mozliwosci bo wielu ludzi pisze darmowe rozszerzenia dla komunikatora dlatego polecam :)
ca mel Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 A może się mai muzyka z tego radia nie podoba? Robili kiedyś eksperymenty z roślinami, ponoć przy klasycznej wszystko jest jak trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi