Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 536
  • Wyświetleń 107,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dzięki :D Sam czuję że powinienem cisnąć dwa razy mocniej ale robię co mogę :D   Naszło mnie ostatnio na remake starszej pracki, chciałem zobaczyć czy się czegoś nauczyłem w końcu :D Bazował

Napisano
  • Autor

siema siema ;D

jak będę to jeszcze tykał to na pewno zmienię kamerę bo na razie jest chyba za banalna :P

speed z wczorajszego wieczoru ;3

postapo1_zpsacf1cc75.jpg

Napisano

bardzo design przypomina ten który robiłeś na Challenge Corner :)

martwa bardzo ładnie, a samolot ma krzywy dziub:P

Napisano
  • Autor

Dzięki za odwiedziny :)

Heh, zauważyłem to w późnym etapie pracy i już nie chciało mi się tego zmieniać, następnym razem zrobię coś ciekawszego.

Prawda, z tym dziobem sporo się namęczyłem, ale w ramach pracy nad perspektywa zrobiłem takie dwa samochodziki.

Pierwszy inspirowany jakimś tam Ferrari a drugi autorski :)

ConceptCar1_zps991e39b9.jpg

ConceptCar21_zps47eb564b.jpg

Tutaj chyba mocno spieprzyłem oświetlenie?

Napisano
  • Autor

Hejo!

Małe ogłoszenie: Mam do sprzedania książkę Scotta Robertsona HOW TO DRAW.

zapraszam na aukcję: http://allegro.pl/show_item.php?item=4136689951

Dla osób z maxa przesyłka gratis!!! Wystarczy dopisać w mailu, że ma się konto, bądź w jaki koliwek inny sposób to zaznaczyć...

IjonTichy1_zps9c59ce0e.jpg

1bloodpond-1_zpse3c24d83.jpg

Reszty prac na razie nie wrzucam bo są za mało dopieszczone. Pierwszą spodziewam się jeszcze kończyć.

Pzdr.

Napisano
  • Autor

Trochę podmalowane..

IjonTichy_zps81872d99.jpg

plus kilka innych, starszych lub nowszych pierdół:

ashd-1_zps9dd0b875.jpg

posterdezajn-1_zps332a629c.jpg

gnollwarlord1_zps63390ce4.jpg

1utopiec-1_zps30fbc058.jpg

studiumr1050l-1_zps89d26cfd.jpg

wampir-1_zps969c2e6f.jpg

wampirce1_zps3ed42336.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki, Jak coś to wolałbym zacząć od nowa tą pracę. Za dużo mam w tym swoim "portfolio" ilustracji postaciami ustawionymi frontalnie.

To już nawet mi się nudzi. Trzeba wyjść comfort zone kiedyś.

Przymierzam się do zrobienia kreatywnego CV....

CVnr11_zps8a81027a.jpg

concpet342351_zpsf128af5c.jpg

12koncepty-1_zps8121a21e.jpg

Beznazwy-3_zps78c5058a.jpg

1zlotelata70y-1_zps618c8a3f.jpg

(coś z oczami jest mocno nie halo)

...reszty nie wrzucam bo miernota sama :)

Napisano
  • Autor

Dzięki Kalber :D

Kolejna do kolekcji xD

1studium-1_zpsa436ba59.jpg

i skromne początki w 3d, chyba nie ma sensu zakładać oddzielnego wątku :P

czyde2-1_zps23a7ae7f.jpg

Napisano

Strasznie się jaram twoją teczką :D Często przewijam sobie od 1 strony do końca, bardzo fajnie patrzy się na twój progres. Pierwsze studium bardzo fajne jeśli chodzi o postać, za to tło wygląda bardzo jak jakaś makieta przez to, że te góry są zbyt nasycone - tak myślę. Ogólnie nie znam oryginału ale takie są moje odczucia. Pozdro ;)

Napisano

Fajna murzynka, te 3d początki masz obiecujące. Coraz bardziej mam ochotę na swoje 3d początki.

Mógłbyś spróbować namalować coś bardziej dopicowanego. Studium czy coś z głowy. (myślę że dużo się nauczysz)

Tak mi się to skojarzyło z tym co Coyote ostatnio na fejsie udostępnił od Robha Ruppela:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152178200602924&set=a.177870047923.118815.719112923&type=1&theater

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Rain- Dzięki, nawet nie wiesz jak miło mi to słyszeć :3

nom studium jest mocno przesycone, tutaj jest oryginał: http://uploads4.wikiart.org/images/john-singer-sargent/reconnoitering.jpg

Kubush- Dzięki :) bardzo polecam, mając jakąś wiedzę o anatomii wgryzienie się w 3d sculpting jest na serio nietrudne, a jakże przyjemne :)

Ciągle ze sobą walczę w tej kwestii, mam zeszyt pełen pomysłów na prace, a zawsze się zniechęcam bo nie wychodzi mi tak jak chce, a to przecież bez sensu, bo póki nie zepsuję tych kilku prac to się niczego nie nauczę!!

EDIT: Jak się dorwę do jakiegoś aparatu, albo ogromnego skanera to powrzucam rysunki z DOMINA

Napisano

Ale mi się podoba ten kreskowy rozpiernicz :D

Widać, że fajnie można w ten sposób bryłę trzymać, mimo, że przy niektórych rejonach obrazu oczy mi zezują :P

Napisano
  • Autor

Dzięki thesz :)

Zapraszam zainteresowanych!!

plakat2_zps7785daac.jpg

No i coś na szybko ode mnie

koncept1_zps4f26d59d.jpg

Napisano
  • Autor

Zamiast zrobić coś na maxa odpicowanego biję kolejne rekordy prędkości...:P

Tłumaczę sobie, że to z braku czasu, a nie skilla.

batty001_zps3d2dc3de.jpg

post1apo1_zps26840e73.jpg

Napisano

Hej :) Daniel pokazywał mi Twoje prace po powrocie z warsztatów, które prowadził w Terespolu - i tak myślałam, że skądś je kojarzę! Widać, że porządnie pracujesz nad warsztatem, wnikliwie obserwujesz rozkłady świateł, relacje kolorów - bardzo mi się to podoba. Szybko wyłapujesz atmosferę sceny, jej klimat barwny i światłocień. Troszkę gorzej z zaobserwowniem kształtów i proporcji - tutaj na przykład, ta pani na dole ma słabo zaobserwowane zgięcie łokcia - wygląda nienaturalnie, jak u barbie. Poza tym ta praca bardzo mi się podoba. Zwłaszcza, jak już wspominałam, kolory - delikatnie kontrastująca zieleń w tle świetnie tu działa. Podoba mi się też wyraźny ślad pędzla, których kierunki nadają przyjemny rytm pracy.

Napisano
  • Autor

Dzięki za wizytę :) Miło mi, że mnie skojarzyłaś :D Długa droga przede mną zanim osiągnę zadowalający poziom więc każde słowo krytyki jest dla mnie ważne :) Pozdrów Daniela!

Trochę poprawiłem łokieć i nieco "przylizałem" pracę, mam nadzieję, że nie pozbawiłem jej malarskości :D

postapo1_zps1ccd2f49.jpg

Plus komiks z warsztatów:

1_zps7f23608c.jpg

2_zpsc15027cb.jpg

3_zpsaf81b61b.jpg

Sorki, że takie olbrzymy, ale inaczej ny nie było widać napisów :P

Pozdrawiam.

Napisano

polecam książke "making comics" scotta mcleoda, pomaga pisac czytelniejsze i bardziej swiadome komiksy c:

Napisano
  • Autor

Dzięki Kalber :3

Rozpu- Dzięki, sprawdzę co i jak. Właśnie zamówiłem sobie framed ink, może też mi co nieco rozjaśni.

Napisano
  • Autor

oficjalnie nie, wolę nie mieć pozwów o plagiat na koncie xD

EDIT: Chyba zrobię wersję z głową konia, wizja mrówkojadokonia chyba nie przejdzie :(

(a taki dumny z niego byłem)

Napisano

nie rób, mi sie podoba, kolejny rycerz na koniu jest nudny, a tym mnie pozytywnie zaskoczyłeś

Napisano

i bombadil zostaw mrówkojada, tylko - zeby dopelnic zarąbistosci - niech on plonie i strzela piorunami z oczu :DDD

Napisano

Hej, bardzo inspirująca teczka. Zrobiłeś spory progress od początku, szkoda tylko, że te najstarsze prace już nie są dostępne.

Napisano
  • Autor

Rozpu- pioruny i płomienie może pojawią się w innej ilustracji :3

Netrush- Miło mi, że przejrzałeś całą :) gwarantuję, że nie ma czego żałować, w oczy by Cię tylko zapiekło jakbyś to zobaczył :D

martwa15112014_zps6167a84a.jpg

1117_zpse60ce5ec.jpg

Napisano
  • Autor

DPFantasy- całkowicie przypadkowo, jak większość fajnych rzeczy w moich pracach :D

Urbanboogie- cieszę się, że Ci się podoba :3

AlanRysa- dziękuję :)

Jeszcze pytanko do ludzi co to się na logach znają.

Jak to jest złe w skali od zera do comic sans i co zrobić żeby był dobre?

"Klient" chce kolorowo i wesoło......

mrrr-2_zpse0cbbcd3.jpg

afroooo1_zpsc67fdc6d.jpg

1deep1_zps04c15af5.jpg

Napisano

Spróbuj może bardziej zsyntezować to logo bo jest zbyt skomplikowane

Napisano

Hej Bombadil ,logo faktycznie ,dużo dużo uprościć . Ogólnie graficznie wygląda całkiem spoko :)

PS. Przyjemne maluneczki :D

Napisano

ej zmień proszę kompozycję na tym logo, bo w abstrakcyjny sposób przypomina sisiora :D

jak bierzesz się za logo to z takich podstawowych rzeczy to fajnie jakby było na polu kwadrata (najlepiej się skaluje),

bardzo proste i czytelne kształty.

Napisano
  • Autor

Chyba trochę zaniedbałem teczunię, pora nadrobić :D

mats- siłą rzeczy musiałem uprościć logo bo się okazało, że nie można wykorzystywać symbolu igrzysk nawet jak się robi dla jakiegoś tak klubu :((

soulinka- dzięki :)

motyl- mało płacili, to forma karnego kutasa!! :D

najfajniejszych rzeczy i tak nie mogę pokazać bo okrutne nda mi zabrania, a reszta po porstu brzydka :((((

darth%20vader-1_zpsne0smhps.jpg

demonhunter1_zpslegrn0ul.jpg

horseman1_zpsyxtbnlny.jpg

z lustra (jakby to miało jakieś większe znaczenie :D ) :

autoportret11_zpsnk3ua5mt.jpg

rce1-31_zpsfupetfur.jpg

Napisano
  • Autor

Siemka!

Mam pytanie, które przewija się przez maxa już od bardzo dawna, mianowicie stoję przed wyborem studiów i jednym z niewielu sensownych opcji wydaje się być ASP. Opinie o uczelni są najróżniejsze, ale zdaje mi się, że na pewno w żaden sposób nie przeszkadza to w rozwoju. z chęcią poznam Wasze opinie. Nawet jeśli ktoś sądzi, że powinienem uciekać od branży jak najdalej bo się nie nadaje :D

W związku z uczelnią chciałbym też zapytać, czy przy rekrutacji komisja negatywnie ocenia prace DP, czy już uświadomili sobie, że to "pełnowartościowa" technika??

kaposlashan1_zpsfjntvyrp.jpg

budilustracja1_zps4jxy4asq.jpg

ulica2_zpsqmxm9rvg.jpg

gooslasha%20baba-1_zpsdna982m1.jpg

komiks-1_zpsqz33diwr.jpg

studium111_zpsbvbaklkq.jpg

Napisano
  • Autor

Hejo!

Kolejna dawka conceptów ;)

to pierwsza praca do projektu:

telanor_zpskgijomo6.jpg

A to rzeczy z wczorajszego twitcha, jakby ktoś chciał zerknąć to zapraszam: http://www.twitch.tv/8suns/v/6282750

ticz-3_zpsgak8ygli.jpg

ticz-4_zpsdugmxa6z.jpg

ticz-2_zpss1qeohjp.jpg

ticz-1_zpshcvmi0kx.jpg

A to już wcześniejsza praca ;)

10_zpsbpkeava1.jpg

Krytyka bardzo pożądana ;)