Napisano 8 Styczeń 201411 l siema BYKU TY :D robocik na plusik a spidzioch z mrówką pogilgaj dalej bo warto :)
Napisano 13 Styczeń 201411 l Autor siema siema ;D jak będę to jeszcze tykał to na pewno zmienię kamerę bo na razie jest chyba za banalna :P speed z wczorajszego wieczoru ;3
Napisano 14 Styczeń 201411 l bardzo design przypomina ten który robiłeś na Challenge Corner :) martwa bardzo ładnie, a samolot ma krzywy dziub:P
Napisano 6 Luty 201411 l Autor Dzięki za odwiedziny :) Heh, zauważyłem to w późnym etapie pracy i już nie chciało mi się tego zmieniać, następnym razem zrobię coś ciekawszego. Prawda, z tym dziobem sporo się namęczyłem, ale w ramach pracy nad perspektywa zrobiłem takie dwa samochodziki. Pierwszy inspirowany jakimś tam Ferrari a drugi autorski :) Tutaj chyba mocno spieprzyłem oświetlenie?
Napisano 9 Kwiecień 201410 l Autor Hejo! Małe ogłoszenie: Mam do sprzedania książkę Scotta Robertsona HOW TO DRAW. zapraszam na aukcję: http://allegro.pl/show_item.php?item=4136689951 Dla osób z maxa przesyłka gratis!!! Wystarczy dopisać w mailu, że ma się konto, bądź w jaki koliwek inny sposób to zaznaczyć... Reszty prac na razie nie wrzucam bo są za mało dopieszczone. Pierwszą spodziewam się jeszcze kończyć. Pzdr.
Napisano 13 Maj 201410 l Autor Trochę podmalowane.. plus kilka innych, starszych lub nowszych pierdół:
Napisano 3 Czerwiec 201410 l Autor Dzięki, Jak coś to wolałbym zacząć od nowa tą pracę. Za dużo mam w tym swoim "portfolio" ilustracji postaciami ustawionymi frontalnie. To już nawet mi się nudzi. Trzeba wyjść comfort zone kiedyś. Przymierzam się do zrobienia kreatywnego CV.... (coś z oczami jest mocno nie halo) ...reszty nie wrzucam bo miernota sama :)
Napisano 26 Sierpień 201410 l Autor Dzięki Kalber :D Kolejna do kolekcji xD i skromne początki w 3d, chyba nie ma sensu zakładać oddzielnego wątku :P
Napisano 27 Sierpień 201410 l Strasznie się jaram twoją teczką :D Często przewijam sobie od 1 strony do końca, bardzo fajnie patrzy się na twój progres. Pierwsze studium bardzo fajne jeśli chodzi o postać, za to tło wygląda bardzo jak jakaś makieta przez to, że te góry są zbyt nasycone - tak myślę. Ogólnie nie znam oryginału ale takie są moje odczucia. Pozdro ;)
Napisano 29 Sierpień 201410 l Fajna murzynka, te 3d początki masz obiecujące. Coraz bardziej mam ochotę na swoje 3d początki. Mógłbyś spróbować namalować coś bardziej dopicowanego. Studium czy coś z głowy. (myślę że dużo się nauczysz) Tak mi się to skojarzyło z tym co Coyote ostatnio na fejsie udostępnił od Robha Ruppela: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152178200602924&set=a.177870047923.118815.719112923&type=1&theater Pozdrawiam
Napisano 29 Sierpień 201410 l Autor Rain- Dzięki, nawet nie wiesz jak miło mi to słyszeć :3 nom studium jest mocno przesycone, tutaj jest oryginał: http://uploads4.wikiart.org/images/john-singer-sargent/reconnoitering.jpg Kubush- Dzięki :) bardzo polecam, mając jakąś wiedzę o anatomii wgryzienie się w 3d sculpting jest na serio nietrudne, a jakże przyjemne :) Ciągle ze sobą walczę w tej kwestii, mam zeszyt pełen pomysłów na prace, a zawsze się zniechęcam bo nie wychodzi mi tak jak chce, a to przecież bez sensu, bo póki nie zepsuję tych kilku prac to się niczego nie nauczę!! EDIT: Jak się dorwę do jakiegoś aparatu, albo ogromnego skanera to powrzucam rysunki z DOMINA
Napisano 1 Wrzesień 201410 l Ale mi się podoba ten kreskowy rozpiernicz :D Widać, że fajnie można w ten sposób bryłę trzymać, mimo, że przy niektórych rejonach obrazu oczy mi zezują :P
Napisano 8 Wrzesień 201410 l Autor Dzięki thesz :) Zapraszam zainteresowanych!! No i coś na szybko ode mnie
Napisano 17 Wrzesień 201410 l Autor Zamiast zrobić coś na maxa odpicowanego biję kolejne rekordy prędkości...:P Tłumaczę sobie, że to z braku czasu, a nie skilla.
Napisano 23 Wrzesień 201410 l Hej :) Daniel pokazywał mi Twoje prace po powrocie z warsztatów, które prowadził w Terespolu - i tak myślałam, że skądś je kojarzę! Widać, że porządnie pracujesz nad warsztatem, wnikliwie obserwujesz rozkłady świateł, relacje kolorów - bardzo mi się to podoba. Szybko wyłapujesz atmosferę sceny, jej klimat barwny i światłocień. Troszkę gorzej z zaobserwowniem kształtów i proporcji - tutaj na przykład, ta pani na dole ma słabo zaobserwowane zgięcie łokcia - wygląda nienaturalnie, jak u barbie. Poza tym ta praca bardzo mi się podoba. Zwłaszcza, jak już wspominałam, kolory - delikatnie kontrastująca zieleń w tle świetnie tu działa. Podoba mi się też wyraźny ślad pędzla, których kierunki nadają przyjemny rytm pracy.
Napisano 5 Październik 201410 l Autor Dzięki za wizytę :) Miło mi, że mnie skojarzyłaś :D Długa droga przede mną zanim osiągnę zadowalający poziom więc każde słowo krytyki jest dla mnie ważne :) Pozdrów Daniela! Trochę poprawiłem łokieć i nieco "przylizałem" pracę, mam nadzieję, że nie pozbawiłem jej malarskości :D Plus komiks z warsztatów: Sorki, że takie olbrzymy, ale inaczej ny nie było widać napisów :P Pozdrawiam.
Napisano 5 Październik 201410 l polecam książke "making comics" scotta mcleoda, pomaga pisac czytelniejsze i bardziej swiadome komiksy c:
Napisano 5 Październik 201410 l Autor Dzięki Kalber :3 Rozpu- Dzięki, sprawdzę co i jak. Właśnie zamówiłem sobie framed ink, może też mi co nieco rozjaśni.
Napisano 1 Listopad 201410 l inspirowałes się pracą wojsuja? http://i1060.photobucket.com/albums/t441/Wojsuj/ko1440_zpsf9c3d0d2.jpg xdxdxd
Napisano 1 Listopad 201410 l Autor oficjalnie nie, wolę nie mieć pozwów o plagiat na koncie xD EDIT: Chyba zrobię wersję z głową konia, wizja mrówkojadokonia chyba nie przejdzie :( (a taki dumny z niego byłem)
Napisano 1 Listopad 201410 l nie rób, mi sie podoba, kolejny rycerz na koniu jest nudny, a tym mnie pozytywnie zaskoczyłeś
Napisano 2 Listopad 201410 l i bombadil zostaw mrówkojada, tylko - zeby dopelnic zarąbistosci - niech on plonie i strzela piorunami z oczu :DDD
Napisano 3 Listopad 201410 l Hej, bardzo inspirująca teczka. Zrobiłeś spory progress od początku, szkoda tylko, że te najstarsze prace już nie są dostępne.
Napisano 25 Listopad 201410 l Autor Rozpu- pioruny i płomienie może pojawią się w innej ilustracji :3 Netrush- Miło mi, że przejrzałeś całą :) gwarantuję, że nie ma czego żałować, w oczy by Cię tylko zapiekło jakbyś to zobaczył :D
Napisano 25 Listopad 201410 l Łoł czy ja widzę odbicie okna na tym kubku czy tylko przypadkiem to wyszło? ^^
Napisano 26 Listopad 201410 l Ten mrówkoniojad jest mistrzowski!! Świetny dizajn :D i bardzo estetycznie to namalowane
Napisano 4 Grudzień 201410 l Autor DPFantasy- całkowicie przypadkowo, jak większość fajnych rzeczy w moich pracach :D Urbanboogie- cieszę się, że Ci się podoba :3 AlanRysa- dziękuję :) Jeszcze pytanko do ludzi co to się na logach znają. Jak to jest złe w skali od zera do comic sans i co zrobić żeby był dobre? "Klient" chce kolorowo i wesoło......
Napisano 6 Grudzień 201410 l Hej Bombadil ,logo faktycznie ,dużo dużo uprościć . Ogólnie graficznie wygląda całkiem spoko :) PS. Przyjemne maluneczki :D
Napisano 8 Grudzień 201410 l ej zmień proszę kompozycję na tym logo, bo w abstrakcyjny sposób przypomina sisiora :D jak bierzesz się za logo to z takich podstawowych rzeczy to fajnie jakby było na polu kwadrata (najlepiej się skaluje), bardzo proste i czytelne kształty.
Napisano 13 Marzec 20159 l Autor Chyba trochę zaniedbałem teczunię, pora nadrobić :D mats- siłą rzeczy musiałem uprościć logo bo się okazało, że nie można wykorzystywać symbolu igrzysk nawet jak się robi dla jakiegoś tak klubu :(( soulinka- dzięki :) motyl- mało płacili, to forma karnego kutasa!! :D najfajniejszych rzeczy i tak nie mogę pokazać bo okrutne nda mi zabrania, a reszta po porstu brzydka :(((( z lustra (jakby to miało jakieś większe znaczenie :D ) :
Napisano 28 Kwiecień 20159 l Autor Siemka! Mam pytanie, które przewija się przez maxa już od bardzo dawna, mianowicie stoję przed wyborem studiów i jednym z niewielu sensownych opcji wydaje się być ASP. Opinie o uczelni są najróżniejsze, ale zdaje mi się, że na pewno w żaden sposób nie przeszkadza to w rozwoju. z chęcią poznam Wasze opinie. Nawet jeśli ktoś sądzi, że powinienem uciekać od branży jak najdalej bo się nie nadaje :D W związku z uczelnią chciałbym też zapytać, czy przy rekrutacji komisja negatywnie ocenia prace DP, czy już uświadomili sobie, że to "pełnowartościowa" technika??
Napisano 30 Kwiecień 20159 l Autor Wczoraj streamowałem malowanko postaci do gry 8suns jeśli ktoś chce obejrzeć to zapraszam: http://www.twitch.tv/8suns/v/4503878 (polecam od razu przewinąć do 1.30 :D ) Wszelaka krytyka bardzo w cenie :3
Napisano 18 Czerwiec 20159 l Autor Hejo! Kolejna dawka conceptów ;) to pierwsza praca do projektu: A to rzeczy z wczorajszego twitcha, jakby ktoś chciał zerknąć to zapraszam: http://www.twitch.tv/8suns/v/6282750 A to już wcześniejsza praca ;) Krytyka bardzo pożądana ;)