mrys Napisano 25 Wrzesień 2011 Napisano 25 Wrzesień 2011 W ramach psychicznej higieny od aktualnych zleceń wydłubałem taki obrazek z fikcyjnego bombardowania jednego z niemieckich miast w 1945 r. i obrony w wykonaniu nocnych myśliwców Me 262B-1a/U1. W rzeczywistości samoloty te nie zdążyły wziąć udziału w poważnych akcjach. Scena fikcyjna, ale niestety tak to mniej więcej wyglądało przy rzeczywistych bombardowaniach. Model Lancastera w tle to dzieło niezawodnego Petera F. (dzięki Piotrze :) )
Sebazx6r Napisano 25 Wrzesień 2011 Napisano 25 Wrzesień 2011 :) ***** nice. Bardzo ladnie Ci kolega pomalował to tło :).
mrys Napisano 25 Wrzesień 2011 Autor Napisano 25 Wrzesień 2011 :) ***** nice. Bardzo ladnie Ci kolega pomalował to tło :). Hmmm.... Piotrek mi pożyczył tylko model Lancastera. Tło musiałem zrobić sam :D
bober89 Napisano 25 Wrzesień 2011 Napisano 25 Wrzesień 2011 Obrazek prezentuje się świetnie! Podoba mi się tonacja kolorów ;) Btw: czy mi się zdaje, czy w tle widzę płonące Zeppeliny? O_o (czy może powinienem już iść w kimono ;p) Jak dla mnie 5*
goral_44 Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Marek, Doskonałe i Straszne. Lance z Me, nie miałyby żadnych szans.
kliment woroszyłow Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 ja tez widze Hindenburga......niezłe ;)
peter_f Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Ja dzisiaj na ostro, bo przecież nie można być słodkim na okrągło ;) Tak jak Ci wcześniej pisałem Marku, scena ma rozmach i epicki potencjał, ale ma też trochę ale. Osobiście mam problem z percepcją określenia w przestrzeni tego co się dzieje. Nie chodzi o samoloty, bo te są ok (szczególnie prawy ME262, bardzo fajny i dynamiczny). Chodzi mi o pożary - główny pożar pod bombowcami leży OK, ale pożar pod tym prawym ME zdaje się leżeć w innej płaszczyźnie. Dodatkowo winieta potęguje wrażenie nieschodzenia się planów. Ale ja ogólnie mam problem z orientacją przestrzenną i dostaję zawrotów głowy nawet jak oglądam film. Kolejna rzecz to światło księżyca na głównym ME. Wg. mojego rozumienia sceny w tej chwili zdaje się świecić od dołu. Ostatnie dwie sprawy to troszkę zbyt równy specular na myśliwcu i mieszanie warstwy dymów, pod tymże, które w tej chwili sprawia wrażenie 'brudnego' i nie stroi do ogólnej kolorystyki sceny. To tyle. Dziś byłem okrutny, ale wiesz, że to nie złośliwe wytyki :) Pozdrawiam Piter
Rekomendowane odpowiedzi