Napisano 14 Październik 201113 l Czy ktoś zna tutoriale jak zrobić tkaniny ażurowe, koronki w Zbrush. Może ktoś wie jak to zrobić?
Napisano 24 Październik 201113 l Jeszcze się w to nie bawiłem. Ale prawdopodobnie robisz to na prostym girdzie używając projekcji a jak już masz gotowe to robisz alphę z tego. http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?&p=894098&viewfull=1#post894098 Pod tym linkiem masz jakieś 4 tkaniny, może Ci się przydadzą. Pozdrawiam.
Napisano 24 Październik 201113 l Autor Hej! gryzon-nie bardzo rozumiem " na prostym girdzie używając projekcji" ? I chodzi mi bardziej o tkaniny z dziurami zawierające powtarzające wzory np.: koronki.
Napisano 24 Październik 201113 l Chyba się za bardzo pośpieszyłem z odpowiedzią :) Przemyślę to i spróbuję wrzucić Ci bardziej szczegółowe instrukcje jak to zrobić. Na ten czas obczaj tego linka http://www.pixologic.com/docs/index.php/New_Brushes,_Settings_and_Behaviors Magdalena Dadela robiła jakąś koronkę na głowie kobiety. Popatrz też na funkcję brusa z rotacją, też jest to opisane w tym wątku.
Napisano 24 Październik 201113 l Tam również nie ma odpowiedzi na jego pytanie. ;) Zrób sobie czarno biały wzorek w PS, możesz spreparować z foty. Ważne żeby składał się tylko z 2 kolorów, bez odcieni w skali szarości, AA na krawędziach dobrze jakby było. Taki obrazek wstaw do shadowboxa lub w palecie Alfa masz Make3D. Pobaw się ustawieniami i będzie gitarka.
Napisano 24 Październik 201113 l Jak w zbrushu to wklejam doskonały tut. Także do tkanin. Można nałożyć sobie jeszcze jakiś dzianinowy bump
Napisano 25 Październik 201113 l Autor Hej! gryzon- dzięki za linka, właśnie go oglądam. Znalazłam tą pracę Magdy Dadeli kobiety z "koronką" na głowie, ale nie widziałam żadnego tutka do tego Monio- próbowałam w shadowboxi'e, ale wynik mizerny. Make 3D- ciekawe, ale komp mi się na tym wywala :-) Lucek- dzięki za tutka, to chyba to o co mi chodziło, tylko że na punkcie 4, gdy mamy robić GroupsLoops-pisze ze nie może być wykonana czynność, bo siatka jest częściowo ukryta. Nie wiem czy w tutku pominięto jakis etap czy ja coś źle robię, ale spróbowałam zastosować DelHidden i później GroupsLoops, no i chyba poszło z tym, tylko ze jak robie Inflat to wychodzą dziwne rzeczy z siatki . Poza tym nie bardzo wiem jak zrobić czynność: hide the outer shell. Dziekuję wszystkim za pomoc. Lucek jakbyś mi objaśnił co źle robię będę wdzięczna :-)