Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś zna tutoriale jak zrobić tkaniny ażurowe, koronki w Zbrush. Może ktoś wie jak to zrobić?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Hej!

gryzon-nie bardzo rozumiem " na prostym girdzie używając projekcji" ?

I chodzi mi bardziej o tkaniny z dziurami zawierające powtarzające wzory np.: koronki.

Napisano

Chyba się za bardzo pośpieszyłem z odpowiedzią :) Przemyślę to i spróbuję wrzucić Ci bardziej szczegółowe instrukcje jak to zrobić.

Na ten czas obczaj tego linka

http://www.pixologic.com/docs/index.php/New_Brushes,_Settings_and_Behaviors

Magdalena Dadela robiła jakąś koronkę na głowie kobiety. Popatrz też na funkcję brusa z rotacją, też jest to opisane w tym wątku.

Napisano

Tam również nie ma odpowiedzi na jego pytanie. ;)

Zrób sobie czarno biały wzorek w PS, możesz spreparować z foty. Ważne żeby składał się tylko z 2 kolorów, bez odcieni w skali szarości, AA na krawędziach dobrze jakby było.

Taki obrazek wstaw do shadowboxa lub w palecie Alfa masz Make3D. Pobaw się ustawieniami i będzie gitarka.

Napisano

Jak w zbrushu to wklejam doskonały tut. Także do tkanin. Można nałożyć sobie jeszcze jakiś dzianinowy bump

Tut_final.jpg

Napisano
  • Autor

Hej!

gryzon- dzięki za linka, właśnie go oglądam. Znalazłam tą pracę Magdy Dadeli kobiety z "koronką" na głowie, ale nie widziałam żadnego tutka do tego

Monio- próbowałam w shadowboxi'e, ale wynik mizerny. Make 3D- ciekawe, ale komp mi się na tym wywala :-)

Lucek- dzięki za tutka, to chyba to o co mi chodziło, tylko że na punkcie 4, gdy mamy robić GroupsLoops-pisze ze nie może być wykonana czynność, bo siatka jest częściowo ukryta. Nie wiem czy w tutku pominięto jakis etap czy ja coś źle robię, ale spróbowałam zastosować DelHidden i później GroupsLoops, no i chyba poszło z tym, tylko ze jak robie Inflat to wychodzą dziwne rzeczy z siatki . Poza tym nie bardzo wiem jak zrobić czynność: hide the outer shell.

Dziekuję wszystkim za pomoc. Lucek jakbyś mi objaśnił co źle robię będę wdzięczna :-)

Napisano

Prawdopodobnie musisz dać masking -> clear po dodaniu polygroupsów.