Patris Napisano 14 Październik 2011 Share Napisano 14 Październik 2011 Czy ktoś zna tutoriale jak zrobić tkaniny ażurowe, koronki w Zbrush. Może ktoś wie jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Jeszcze się w to nie bawiłem. Ale prawdopodobnie robisz to na prostym girdzie używając projekcji a jak już masz gotowe to robisz alphę z tego. http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?&p=894098&viewfull=1#post894098 Pod tym linkiem masz jakieś 4 tkaniny, może Ci się przydadzą. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patris Napisano 24 Październik 2011 Autor Share Napisano 24 Październik 2011 Hej! gryzon-nie bardzo rozumiem " na prostym girdzie używając projekcji" ? I chodzi mi bardziej o tkaniny z dziurami zawierające powtarzające wzory np.: koronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Chyba się za bardzo pośpieszyłem z odpowiedzią :) Przemyślę to i spróbuję wrzucić Ci bardziej szczegółowe instrukcje jak to zrobić. Na ten czas obczaj tego linka http://www.pixologic.com/docs/index.php/New_Brushes,_Settings_and_Behaviors Magdalena Dadela robiła jakąś koronkę na głowie kobiety. Popatrz też na funkcję brusa z rotacją, też jest to opisane w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Tam również nie ma odpowiedzi na jego pytanie. ;) Zrób sobie czarno biały wzorek w PS, możesz spreparować z foty. Ważne żeby składał się tylko z 2 kolorów, bez odcieni w skali szarości, AA na krawędziach dobrze jakby było. Taki obrazek wstaw do shadowboxa lub w palecie Alfa masz Make3D. Pobaw się ustawieniami i będzie gitarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Jak w zbrushu to wklejam doskonały tut. Także do tkanin. Można nałożyć sobie jeszcze jakiś dzianinowy bump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patris Napisano 25 Październik 2011 Autor Share Napisano 25 Październik 2011 Hej! gryzon- dzięki za linka, właśnie go oglądam. Znalazłam tą pracę Magdy Dadeli kobiety z "koronką" na głowie, ale nie widziałam żadnego tutka do tego Monio- próbowałam w shadowboxi'e, ale wynik mizerny. Make 3D- ciekawe, ale komp mi się na tym wywala :-) Lucek- dzięki za tutka, to chyba to o co mi chodziło, tylko że na punkcie 4, gdy mamy robić GroupsLoops-pisze ze nie może być wykonana czynność, bo siatka jest częściowo ukryta. Nie wiem czy w tutku pominięto jakis etap czy ja coś źle robię, ale spróbowałam zastosować DelHidden i później GroupsLoops, no i chyba poszło z tym, tylko ze jak robie Inflat to wychodzą dziwne rzeczy z siatki . Poza tym nie bardzo wiem jak zrobić czynność: hide the outer shell. Dziekuję wszystkim za pomoc. Lucek jakbyś mi objaśnił co źle robię będę wdzięczna :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Prawdopodobnie musisz dać masking -> clear po dodaniu polygroupsów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi