dagomar Napisano 22 Październik 2011 Napisano 22 Październik 2011 (edytowane) Witam, chciałam wystawić na opinie i komentarze ilustrację, którą zaczęłam jakiś tam czas temu, a teraz chcę ją dokończyć. :rolleyes: Wpadłam na taki pomysł aby zrobić serię ilustracji dotyczących marzeń dzieciaków typu "co by było gdybym był...." i zaczęłam od takiego chłopca, którego posadzono na konia i któremu jeszcze wiele brakuje aby zostać rycerzem. ^^ można już besztać: [ATTACH=CONFIG]82564[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]82565[/ATTACH] Edytowane 22 Październik 2011 przez n-pigeon
Dav Napisano 22 Październik 2011 Napisano 22 Październik 2011 Dobry pomysł, ale nie wyobrażam sobie antyrycerzyka bez chociażby patyka zawieszonego u pasa, który miałby robić za miecz! Wszak każdy dzieciak pewnie bawił się w rycerzy (w tym i ja 40 lat temu :P) i właśnie wszyscy okładali się badylami. Także proszę o patyk z dedykacją dla mnie. ^^
n-pigeon Napisano 22 Październik 2011 Napisano 22 Październik 2011 Fajny pomysł :) lubię ilustracje tego typu. Konik ma przykrótką szyję. za wcześnie zaczęłaś cieniowanie, przez co po pierwsze straciła oświetlenie, tło jest oświetlone na środku, koń od góry, a cień umiejscowiony idealnie pod koniem, więc wnioskuje że źródło światła jest duże i pada na scenę od góry, ale koszulka ma światło od prawej strony, a spodnie i wiadro od lewej. Wrzuciłaś tą pracę do warsztatu :) Galeria jest miejscem na prace, jeśli to WIP trzeba uruchomić znacznik WIP. Przenoszę do odpowiedniego działu.
dagomar Napisano 22 Październik 2011 Autor Napisano 22 Październik 2011 aaaa, sorki, wzięłam warsztat za coś w innym znaczeniu tego słowa :p ps.: ja z patyków robiłam konie (jakieś 15 lat temu..:P)
badassky Napisano 22 Październik 2011 Napisano 22 Październik 2011 Anatomia konia bardzo mi się podoba ale prawa noga chłopca wydaje się być za gruba.
Dav Napisano 22 Październik 2011 Napisano 22 Październik 2011 (edytowane) Sam sobie patyka narysowałem, o! Edytowane 22 Październik 2011 przez Dav
dagomar Napisano 22 Październik 2011 Autor Napisano 22 Październik 2011 hahahha :D ekstra pasuje właśnie to jest niesamowite, widzicie coś czego ja nie widzę xD
WojtekFus Napisano 22 Październik 2011 Napisano 22 Październik 2011 W fajną stronę to idzie :D Tylko jak ktoś wyżej wspomniał - prawa noga do odchudzenia.
dagomar Napisano 24 Październik 2011 Autor Napisano 24 Październik 2011 wrzucam obecną wersję ilustracji ^^ [ATTACH=CONFIG]82602[/ATTACH]
Dav Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 W dobrą stronę... A patyka jak nie było tak nie ma. Zrzekam się praw autorskich do niego, możesz wykorzystywać go jak chcesz, nie bój się! Ja nie odpuszczę... :D
dagomar Napisano 24 Październik 2011 Autor Napisano 24 Październik 2011 no ale gdzie ja go mogę wsadzić??? :P:P może mu przez plecy przewieszę?
Dav Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 No Tu o! :P Ale przez plecy też ciekawy pomysł. Hmm..
RaVirr Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 Bez patyka to zupełnie przeciętny obrazek, ale ten over Dava ma ducha, klimat, romantyzm i mistyczność.. :)
dagomar Napisano 24 Październik 2011 Autor Napisano 24 Październik 2011 no dobra! bedzie patyk! fristajlo! ale Dav robi za to konia z patyka >:)
Kalberos Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 wrzucam obecną wersję ilustracji ^^ [ATTACH=CONFIG]82602[/ATTACH] patyka może mieć w drugiej ręce tej wolnej ,tylko ze ręka była by uniesiona do góry coś takiego jak poza do ataku :D ale to tylko moja wizja
badassky Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 To by trochę utrudniło i przedłużyło całą pracę ale może namaluj giermka (młodszego brata, kolegę ) podającego mu drewniany mieczyk bądź patyk.
n-pigeon Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 Dav! Dajesz konia z patyków >: D Co do ostatniej wersji. Obrazek idzie w dobrym kierunku :D, brakuje mi jedynie cienia rzucanego przez głowę i wiadro :) możesz go dać lekko pod kątem w stronę jego pleców, by nie padał na cały tors ;) ale koń też dostanie wtedy cieniem jeźdźca.
Rekomendowane odpowiedzi