Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, chciałam wystawić na opinie i komentarze ilustrację, którą zaczęłam jakiś tam czas temu, a teraz chcę ją dokończyć. :rolleyes: Wpadłam na taki pomysł aby zrobić serię ilustracji dotyczących marzeń dzieciaków typu "co by było gdybym był...." i zaczęłam od takiego chłopca, którego posadzono na konia i któremu jeszcze wiele brakuje aby zostać rycerzem.

^^ można już besztać:

[ATTACH=CONFIG]82564[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]82565[/ATTACH]

Edytowane przez n-pigeon

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dobry pomysł, ale nie wyobrażam sobie antyrycerzyka bez chociażby patyka zawieszonego u pasa, który miałby robić za miecz! Wszak każdy dzieciak pewnie bawił się w rycerzy (w tym i ja 40 lat temu :P) i właśnie wszyscy okładali się badylami. Także proszę o patyk z dedykacją dla mnie. ^^

Napisano

Fajny pomysł :) lubię ilustracje tego typu.

Konik ma przykrótką szyję. za wcześnie zaczęłaś cieniowanie, przez co po pierwsze straciła oświetlenie, tło jest oświetlone na środku, koń od góry, a cień umiejscowiony idealnie pod koniem, więc wnioskuje że źródło światła jest duże i pada na scenę od góry, ale koszulka ma światło od prawej strony, a spodnie i wiadro od lewej.

Wrzuciłaś tą pracę do warsztatu :) Galeria jest miejscem na prace, jeśli to WIP trzeba uruchomić znacznik WIP. Przenoszę do odpowiedniego działu.

Napisano
  • Autor

aaaa, sorki, wzięłam warsztat za coś w innym znaczeniu tego słowa :p

ps.: ja z patyków robiłam konie (jakieś 15 lat temu..:P)

Napisano

Anatomia konia bardzo mi się podoba ale prawa noga chłopca wydaje się być za gruba.

Napisano

Sam sobie patyka narysowałem, o!

jl6vxu.jpg

Edytowane przez Dav

Napisano
  • Autor

hahahha :D ekstra pasuje właśnie

to jest niesamowite, widzicie coś czego ja nie widzę xD

Napisano

W fajną stronę to idzie :D Tylko jak ktoś wyżej wspomniał - prawa noga do odchudzenia.

Napisano
  • Autor

wrzucam obecną wersję ilustracji ^^

[ATTACH=CONFIG]82602[/ATTACH]

Napisano

W dobrą stronę... A patyka jak nie było tak nie ma. Zrzekam się praw autorskich do niego, możesz wykorzystywać go jak chcesz, nie bój się! Ja nie odpuszczę... :D

Napisano
  • Autor

no ale gdzie ja go mogę wsadzić??? :P:P może mu przez plecy przewieszę?

Napisano

Bez patyka to zupełnie przeciętny obrazek, ale ten over Dava ma ducha, klimat, romantyzm i mistyczność.. :)

Napisano
  • Autor

no dobra! bedzie patyk! fristajlo!

ale Dav robi za to konia z patyka >:)

Napisano
wrzucam obecną wersję ilustracji ^^

[ATTACH=CONFIG]82602[/ATTACH]

patyka może mieć w drugiej ręce tej wolnej ,tylko ze ręka była by uniesiona do góry coś takiego jak poza do ataku :D ale to tylko moja wizja

Napisano

To by trochę utrudniło i przedłużyło całą pracę ale może namaluj giermka (młodszego brata, kolegę ) podającego mu drewniany mieczyk bądź patyk.

Napisano

Dav! Dajesz konia z patyków >: D

Co do ostatniej wersji. Obrazek idzie w dobrym kierunku :D, brakuje mi jedynie cienia rzucanego przez głowę i wiadro :) możesz go dać lekko pod kątem w stronę jego pleców, by nie padał na cały tors ;) ale koń też dostanie wtedy cieniem jeźdźca.