Napisano 16 Lipiec 200420 l SUPER !! Żeby mi wnętrze tak łądnie wyszło. O szybkości tworzenia nie wspomne ! Fakt, że nie trzymajhąc się w 100% ściśle orginału tworzac concept jest łatwiej. ! Extra siedzenia. Szkoda, ze nie widze większosci fotek. Ps: Pierwszy post na nowym forum. :) Jakos fajniej się pisze. ;)
Napisano 17 Lipiec 200420 l He!, i pewno bys chcial uslyszec ze jest do dupy ale nic z tego moj dorgi.. ;)
Napisano 17 Lipiec 200420 l Na pierwszy rzut oka super. Fajne kolorki. No jednak leżałam wtedy w łóżeczku ... jak podeszłam do monitorka to juz nie tak różowo. :-) Realistyka do bani. ]:-> Ps: Tylko czekać, aż ty zjedziesz dziesiątki godzin mojej pracy. ;P
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor Ale nie mialem zamiaru ukazac tu realizmu:P Po pierwsze to jest scanline a po drugie zadnego oswietlenia. Nad realizmem bede pracowal w koncowej scenie:] Spokojnie czekajcie;P
Napisano 17 Lipiec 200420 l No to cio nam tu pokazujesz? :P Scanline .. też coś. ;P Czekam na kolejne renderki ]:->
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor Spiesze z kolejnym renderem:P Tym razem tylna poleczka i moje kochane JBLe, z przodu wrzuce Sony Xplody. Pozdrawiam i na dzis koniec pora pojsc na piwko;P
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor Jak to si mowi... klient nasz pan;P Jutro postaram sie zalaczyc kolejne update'y. Pozdrawiam.
Napisano 19 Lipiec 200420 l Autor Prawie skonczone wnetrze... Pozostal jedynie bagaznik do zabudowania oraz kontrolki od NOSa.
Napisano 19 Lipiec 200420 l Jak to ladnie oswietlisz to bedzie cos pieknego. A wiem ze tak wlasnie zrobisz..
Napisano 19 Lipiec 200420 l Idzie Ci to całkiem nieżle, oby tak dalej. Tapicerka jak dla mnie ekstra, aż by się chciało już nim torszeczke połamać przepisy drogowe ....
Napisano 19 Lipiec 200420 l Wow, widzę że poziom modeli podniósł się znacznie od pewnego czasu. Widać tu kawał ciężkiej pracy. Czekam na efekt końcowy, powodzenia.
Napisano 19 Lipiec 200420 l Widze ochydnego bug`a, ale pozatym to cudnie. Mam jedną sugestie. Taka półka, pomiędzy fotelami (ta, na którje znajduje się drązek zmiany biegów), fajniej by wyglądała, jakby była bardziej poziomo. Autko wyglądałoby na sportowe. :-) Ale cóż, pewnie nie chce Ci się, tego zmieniać.
Napisano 19 Lipiec 200420 l witam hehe co to jakas mania nastala na tym forum na samochody wymodelowane co do srobki ?? ;D ogolnie fajnie jednak krapke nad i postawic tworzac materialy i otoczenie , oswietlenie ciekaw jestem jak sobie z tym poradzisz :) . Dokladnie jjak pisal Pionier :) nieraz niska jakosc modelu mozna nadrobic materialami i otoczeniem . Czekam na updaty.
Napisano 21 Lipiec 200420 l hehe nie przesadzaj z tymi głośnikami bo zaczyna to wyglądać jak autko audio amatora szpanera :| subwoofer w bagażniku oczywiście będzie słychać ale po co?? jakość basu będzie okropna :( a tych średniotonówek w bagażniku to już nawet nie będe komentował :P (kompletny bezsens z regóły dobry dźwięk uzyskuje się przez dobre rozmieszczenie porządnych głośników a nie pchanie ich wszędzie gdzie znajdzie się kawałek wolnego miejsca :P pozatym świetnie ci idzie - żadnych bugów nie widzę (i całkiem szybko)
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor A ja wiem czy przesada Nie chodzilo mi o to zeby to 'gralo' w trakcie jazdy. Raczej zeby robilo wrazenie po otwarciu baaznika gdzies na jakims parkingu, zlocie czy cos takiego;) W sumie nie znam sie na rasowych zabudowach do bagaznika, ale JBLe u siebie w autku mam:P
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor A faktycznie troszke za malo poly na nadkolu. Dzieki za trafna uwage zaraz poprawie. I jeszcze jeden renderek.
Napisano 21 Lipiec 200420 l bardzo ładnie, narazie nie widze żadnych błędów oprócz tego nadkola, a i mógłbym się przyczepić do drążka zmiany biegów i hamulca ręcznego skóra otaczająca je jest trochę mało pofałdowana, ale to tyko IHMO.
Napisano 21 Lipiec 200420 l aha .... a więc są ludzie którzy montują głośniki dla szpanu a nie po to żeby grały :| no nieźle ... ale mniejsza z tym adex ma racje co do tej skóry ale nie do końca: nie jest troche za mało pofałdowana tylko raczej prawie wogóle nie jest pofałdowana :/ popatrz się na jakąś fotke i dopiero ją przerób bo trudna to sprawa żeby realistycznie to wyglądało ale liczymy na ciebie :P
Napisano 21 Lipiec 200420 l No, poprzednicy maja racje co do skorki, ale wierze w ciebie ze to dopracujesz. A jezeli chodzi o wyposazenie audio to jest super, pzeciez kazdy ma swoja wizje projektu a Ty ja w taki sposob widzisz i TAK TRZYMAC! Dzialaj dalej!
Napisano 25 Lipiec 200420 l Autor Postaram sie dopracowac skoro tak nalegacie;) Dzis mam nadizeje skonczyc teksturowanie. Wieczorkiem postaram sie podesla renderki.
Napisano 25 Lipiec 200420 l Autor Pierwsze renderki calosci. Prosze nie oceniac samego rendera bo tu nie ma zadnych ustawien w strone realizmu, choddzilo mi o ukazanie samych teksturek. Pozdrawiam.
Napisano 25 Lipiec 200420 l chyba powiniene sie na cos zdecydowac - plomienie albo tribale choc to ostatnie jakos nie pasuje za bardzo. ladne kolory.
Napisano 26 Lipiec 200420 l Autor A dlaczego mam sie zdecydowac? To moja koncepcja i tak mi sie wlasnie podoba. Ale pokombinuje i tak jak mowisz moze faktycznie bedzie lepiej. Pozdrawiam
Napisano 26 Lipiec 200420 l Autor Dzis popracowalem troszke nad koncowym renderingiem. Zalaczam probki. Komentarze bardzo mile widizane. Sorki za slaba jakosc ale chcialem szybko zamiescic a te scenki renderuja sie sdtrasznie dlugo nawet na PIV:/
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor Dzieki za komentarze:/ POdrzucam kolejny renderek. Pod kniec tygodnia wrzuce znacznie wieksze.
Napisano 27 Lipiec 200420 l wyglada swietnie, tylko jakos mi nie podchodza przednie reflektory no i ten ogien z boku.
Napisano 27 Lipiec 200420 l Jak dla mnie to za dużo tych wlepek, ale to już kwestia gustu. A poza tym to bardzo mi sie podoba :-p
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor Swiatelka juz poprawilem, polakierowalem je troszke;) Teraz wygladaja znacznie lepiej. dizeki w koncu za komentarze.
Napisano 27 Lipiec 200420 l Mam takie pytańko skąd ściągłeś blusprity (nie wiem czy to tak się pisze) do tej furk.Był bym bardzo wdzięczny za adresik :)
Napisano 27 Lipiec 200420 l Fura to kawał ładnej roboty :) podobają mi się też te naklejki, sam nie umiem i niewiem jak takie zrobić żeby ładnie leżały na lakierze czy znasz jakieś tutki o takim oblepianu naklejkami lub texturowaniu, bardzo chciałbym się tego nauczyć. I powiedz czy to zdięcie z tyłu to HDRI czy zwykłe i jak możesz to zmień je bo budynki są krzywe :)
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor Mujas nierobilem na podstawie blueprintow tylko na podstawie szkicow dostarczonych przez klienta i z tego wzgeldu nie moge ich udostepnic. Cine-fx co do tutoriali to nie znam zadnych, proponuje metoda prob i bledow sie nauczyc. Zdjecie z tylu to mapa hdri, wiem ze krzywo ale poprostu nie wnikalem w jej ustawienie pozniej to poprawie.
Napisano 27 Lipiec 200420 l hym no ladnie tylko ze mapy sachforma raczej nie nadaja sie jako background są poprostu w kiepskiej rozdzialce. A ten modelik robisz w poly czy dalej splinami.??
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor dzieki pomocy pussik zaczalem sie bawic poly. Jest to moj pierwszy model zrobiony tym sposobem i raczej juz zostane przy tym, mysle ze jest wygodniejszy. Racja mapy nie prezentuja sie switnie mimo rozdzielczosci 3000x1500 jednak przy lekkim DOF-ie mozna ich z powodzeniem uzywac. Co do HDRI... jak masze pare zlotych to zapraszam http://www.sachform.de Jest tam kilka darmowych map, jednak polecam sie zaopatrzyc w cala kolekcje. Pozdrawiam i dzieki za komentarze.
Napisano 27 Lipiec 200420 l dosch ma tekie hdry chyba rozdzialka 7000 x 3000 albo jakos tak "HDRI Extreme Hires".
Napisano 28 Lipiec 200420 l Autor Moze sie nakrece i kupie, faktycznei rozdzielczosc maja konkretna:] Podsylam kolejny probny renderek.
Napisano 28 Lipiec 200420 l wszystko pierwsza klasa...tylko powiedz mi dlaczego background przez szyby wygląda ostrzej nish w rzeczywistości jest?? oczywiście chodzi mi o ostatni render :) pozdrawiam...
Napisano 28 Lipiec 200420 l Autor Hehe bo nie chcialem wlaczac dof-a zeby sie nie renderowalo zbyt dlugo. Poki co podmalowalem to w photoshopie:]