Pionier Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 bedzie ladny samochod:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 16 Lipiec 2004 Share Napisano 16 Lipiec 2004 SUPER !! Żeby mi wnętrze tak łądnie wyszło. O szybkości tworzenia nie wspomne ! Fakt, że nie trzymajhąc się w 100% ściśle orginału tworzac concept jest łatwiej. ! Extra siedzenia. Szkoda, ze nie widze większosci fotek. Ps: Pierwszy post na nowym forum. :) Jakos fajniej się pisze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 =D ona też kocha twój projekt ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 I nastepny updacik:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 He!, i pewno bys chcial uslyszec ze jest do dupy ale nic z tego moj dorgi.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Na pierwszy rzut oka super. Fajne kolorki. No jednak leżałam wtedy w łóżeczku ... jak podeszłam do monitorka to juz nie tak różowo. :-) Realistyka do bani. ]:-> Ps: Tylko czekać, aż ty zjedziesz dziesiątki godzin mojej pracy. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Ale nie mialem zamiaru ukazac tu realizmu:P Po pierwsze to jest scanline a po drugie zadnego oswietlenia. Nad realizmem bede pracowal w koncowej scenie:] Spokojnie czekajcie;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 No to cio nam tu pokazujesz? :P Scanline .. też coś. ;P Czekam na kolejne renderki ]:-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Spiesze z kolejnym renderem:P Tym razem tylna poleczka i moje kochane JBLe, z przodu wrzuce Sony Xplody. Pozdrawiam i na dzis koniec pora pojsc na piwko;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Nieźle, nieźle - że też chce się Wam bawić z wnętrzem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Jak to si mowi... klient nasz pan;P Jutro postaram sie zalaczyc kolejne update'y. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Aleee ty zasuwasz :| :| Ładnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 mozesz dac render jak to w calosci wyglada? tzn oddalic troszke kamere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 Prawie skonczone wnetrze... Pozostal jedynie bagaznik do zabudowania oraz kontrolki od NOSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Jak to ladnie oswietlisz to bedzie cos pieknego. A wiem ze tak wlasnie zrobisz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Idzie Ci to całkiem nieżle, oby tak dalej. Tapicerka jak dla mnie ekstra, aż by się chciało już nim torszeczke połamać przepisy drogowe .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Wow, widzę że poziom modeli podniósł się znacznie od pewnego czasu. Widać tu kawał ciężkiej pracy. Czekam na efekt końcowy, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Widze ochydnego bug`a, ale pozatym to cudnie. Mam jedną sugestie. Taka półka, pomiędzy fotelami (ta, na którje znajduje się drązek zmiany biegów), fajniej by wyglądała, jakby była bardziej poziomo. Autko wyglądałoby na sportowe. :-) Ale cóż, pewnie nie chce Ci się, tego zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 witam hehe co to jakas mania nastala na tym forum na samochody wymodelowane co do srobki ?? ;D ogolnie fajnie jednak krapke nad i postawic tworzac materialy i otoczenie , oswietlenie ciekaw jestem jak sobie z tym poradzisz :) . Dokladnie jjak pisal Pionier :) nieraz niska jakosc modelu mozna nadrobic materialami i otoczeniem . Czekam na updaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Witam. Wzbogadzam WIPa kolejnymi renderkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 hehe nie przesadzaj z tymi głośnikami bo zaczyna to wyglądać jak autko audio amatora szpanera :| subwoofer w bagażniku oczywiście będzie słychać ale po co?? jakość basu będzie okropna :( a tych średniotonówek w bagażniku to już nawet nie będe komentował :P (kompletny bezsens z regóły dobry dźwięk uzyskuje się przez dobre rozmieszczenie porządnych głośników a nie pchanie ich wszędzie gdzie znajdzie się kawałek wolnego miejsca :P pozatym świetnie ci idzie - żadnych bugów nie widzę (i całkiem szybko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 A ja wiem czy przesada Nie chodzilo mi o to zeby to 'gralo' w trakcie jazdy. Raczej zeby robilo wrazenie po otwarciu baaznika gdzies na jakims parkingu, zlocie czy cos takiego;) W sumie nie znam sie na rasowych zabudowach do bagaznika, ale JBLe u siebie w autku mam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmx Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 chyba nie wlaczyles ms'a na nadkolu. czy jest takie kanciaste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 A faktycznie troszke za malo poly na nadkolu. Dzieki za trafna uwage zaraz poprawie. I jeszcze jeden renderek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A-D-e-X Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 bardzo ładnie, narazie nie widze żadnych błędów oprócz tego nadkola, a i mógłbym się przyczepić do drążka zmiany biegów i hamulca ręcznego skóra otaczająca je jest trochę mało pofałdowana, ale to tyko IHMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 aha .... a więc są ludzie którzy montują głośniki dla szpanu a nie po to żeby grały :| no nieźle ... ale mniejsza z tym adex ma racje co do tej skóry ale nie do końca: nie jest troche za mało pofałdowana tylko raczej prawie wogóle nie jest pofałdowana :/ popatrz się na jakąś fotke i dopiero ją przerób bo trudna to sprawa żeby realistycznie to wyglądało ale liczymy na ciebie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 No, poprzednicy maja racje co do skorki, ale wierze w ciebie ze to dopracujesz. A jezeli chodzi o wyposazenie audio to jest super, pzeciez kazdy ma swoja wizje projektu a Ty ja w taki sposob widzisz i TAK TRZYMAC! Dzialaj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 25 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2004 Postaram sie dopracowac skoro tak nalegacie;) Dzis mam nadizeje skonczyc teksturowanie. Wieczorkiem postaram sie podesla renderki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 25 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2004 Pierwsze renderki calosci. Prosze nie oceniac samego rendera bo tu nie ma zadnych ustawien w strone realizmu, choddzilo mi o ukazanie samych teksturek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 chyba powiniene sie na cos zdecydowac - plomienie albo tribale choc to ostatnie jakos nie pasuje za bardzo. ladne kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2004 A dlaczego mam sie zdecydowac? To moja koncepcja i tak mi sie wlasnie podoba. Ale pokombinuje i tak jak mowisz moze faktycznie bedzie lepiej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A-D-e-X Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 widać że concept bo do zwykłego skylina to on raczej niepodobny ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2004 Dzis popracowalem troszke nad koncowym renderingiem. Zalaczam probki. Komentarze bardzo mile widizane. Sorki za slaba jakosc ale chcialem szybko zamiescic a te scenki renderuja sie sdtrasznie dlugo nawet na PIV:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 Dzieki za komentarze:/ POdrzucam kolejny renderek. Pod kniec tygodnia wrzuce znacznie wieksze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 wyglada swietnie, tylko jakos mi nie podchodza przednie reflektory no i ten ogien z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Jak dla mnie to za dużo tych wlepek, ale to już kwestia gustu. A poza tym to bardzo mi sie podoba :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 no niewiem, jak dla mnie swietne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercikh Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 może jeszcze neona pomarańczowego dożucić i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 Swiatelka juz poprawilem, polakierowalem je troszke;) Teraz wygladaja znacznie lepiej. dizeki w koncu za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Mam takie pytańko skąd ściągłeś blusprity (nie wiem czy to tak się pisze) do tej furk.Był bym bardzo wdzięczny za adresik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Fura to kawał ładnej roboty :) podobają mi się też te naklejki, sam nie umiem i niewiem jak takie zrobić żeby ładnie leżały na lakierze czy znasz jakieś tutki o takim oblepianu naklejkami lub texturowaniu, bardzo chciałbym się tego nauczyć. I powiedz czy to zdięcie z tyłu to HDRI czy zwykłe i jak możesz to zmień je bo budynki są krzywe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 Mujas nierobilem na podstawie blueprintow tylko na podstawie szkicow dostarczonych przez klienta i z tego wzgeldu nie moge ich udostepnic. Cine-fx co do tutoriali to nie znam zadnych, proponuje metoda prob i bledow sie nauczyc. Zdjecie z tylu to mapa hdri, wiem ze krzywo ale poprostu nie wnikalem w jej ustawienie pozniej to poprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 Kolejna probka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 hym no ladnie tylko ze mapy sachforma raczej nie nadaja sie jako background są poprostu w kiepskiej rozdzialce. A ten modelik robisz w poly czy dalej splinami.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 cos pieknego. skad sciagnoles te hdri?? dalbys linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 dzieki pomocy pussik zaczalem sie bawic poly. Jest to moj pierwszy model zrobiony tym sposobem i raczej juz zostane przy tym, mysle ze jest wygodniejszy. Racja mapy nie prezentuja sie switnie mimo rozdzielczosci 3000x1500 jednak przy lekkim DOF-ie mozna ich z powodzeniem uzywac. Co do HDRI... jak masze pare zlotych to zapraszam http://www.sachform.de Jest tam kilka darmowych map, jednak polecam sie zaopatrzyc w cala kolekcje. Pozdrawiam i dzieki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 dosch ma tekie hdry chyba rozdzialka 7000 x 3000 albo jakos tak "HDRI Extreme Hires". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2004 Moze sie nakrece i kupie, faktycznei rozdzielczosc maja konkretna:] Podsylam kolejny probny renderek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 wszystko pierwsza klasa...tylko powiedz mi dlaczego background przez szyby wygląda ostrzej nish w rzeczywistości jest?? oczywiście chodzi mi o ostatni render :) pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2004 Hehe bo nie chcialem wlaczac dof-a zeby sie nie renderowalo zbyt dlugo. Poki co podmalowalem to w photoshopie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi