infected Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 (edytowane) Pozostając w klimatach artylerii samobieżnej Cамоходно-Aртиллерийская Установка ИСУ-152 Pierwsze przymiarki: Edytowane 19 Kwiecień 2012 przez infected Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Witam, proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Wygląda już na coś znacznie wiecej niż pierwsze przymiarki;) powodzenia, dobrze idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bober89 Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 yyy domyślam się że chodzi o isu 152 ;p Zapowiada się niezła maszyna ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 dobrze dobrze, wiekszy od hetzera, bedzie więcej do oglądania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 Tak detal też będzie fajny to już widać :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Reszta szpargałów z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 No to fajnie będzie - powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemaSS_POL_1 Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 No to idzie nieźle, model zacny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 nie podoba mi sie to cos chropowato wygladajace na polaczeniu plyt nieruchomej wieży. Plyta boczna byla fazowana palnikiem, a tylna czesc plyty gornej byla zdejmowana... zreszta nie ma co strzepic ozora Model redukcyjny http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/article_images_month/2009-11/tamiya%20isu%20152%20%284%29.jpg zdjecie http://www.russianmilitary.co.uk/blogg/titles/S1034558.JPG pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 24 Listopad 2011 Autor Share Napisano 24 Listopad 2011 nie podoba mi sie to cos chropowato wygladajace na polaczeniu plyt nieruchomej wieży. Plyta boczna byla fazowana palnikiem, a tylna czesc plyty gornej byla zdejmowana... zreszta nie ma co strzepic ozora Model redukcyjny http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/article_images_month/2009-11/tamiya%20isu%20152%20%284%29.jpg zdjecie http://www.russianmilitary.co.uk/blogg/titles/S1034558.JPG pozdr Rosjanie nie używali ani pilników ani szlifierek przy produkcji kadłubów. Spawano elektrycznie nie obrabiając spawów w ogóle. Rewizja do przeniesienia napędu którą pokazałeś składa się w sumie z kilku płyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Lubię takie krótkie i rzeczowe wymiany zdań :) Model zacny. Możesz pokazać siatki, zawsze to dobrze podejrzeć jak się takie rzeczy robi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 eeee wieza, pisalem o wiezy, tej czesci wystajacej nad klasyczny kadlub: ] W tym wypadku tworzac integralna calosc(choc w TD moze sie tak nie nazywac): ] Prosze przeczytaj jeszcze raz i popatrz na oba linki pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 24 Listopad 2011 Autor Share Napisano 24 Listopad 2011 No tak masz rację. Jak byś też doczytał lub dojrzał napisałem o szpargałach na tylnej części (przedział napędowy), a przedział bojowy jest goły i na szybko, co by dziura nie ziała pustką i jakoś to wyglądało mnie więcej. Na podziały pancerzy w pozostałej części jeszcze przyjdzie pora. Po zakończeniu tyłu gdzie zostało jeszcze ukształtowanie płyt w okolicy koła napędowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 17 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2011 Mały update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 20 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2012 Tak sobie piszę sam dla siebie - to napiszę jeszcze jednego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Super to wygląda , fajny detal :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Dawaj dawaj jest bardzo dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Piękny model się zapowiada, powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 świetny modelik! czekam na gąski ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 widziałem go na mil-meshes , pełen wypas , ostro podciągnąłeś poziom prac militarnych na forum , gratulację ukończenia , wstawisz to na polskie forum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 He he he Dzięks W sumie czemu by nie wrzucić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynn Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 wypaśny model ;) gąsienice robiłeś za pomocą reaktora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Ach gąsienice... Ogniwko po ogniwku. Potem okazało się, że nie do końca sworznie pasują w ostatnim połączeniu, więc korekta górnych zwisów i ogniwko po ogniwku... W końcu wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynn Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 heh właśnie się uczę i wydawało mi się że jakimiś sposobami się je robi. parę dni szukałem idealnego który nie przytnie mi kompa ale jednak najlepiej ręcznie. Dzięki za info i jak możesz zobacz mój model w wip-ie. Może będziesz miał jakieś rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 To nie jest jedyna słuszna metoda... Jedynie pytałeś jak ja to zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan As Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Witam. Na gąsienice najlepsza ręczna metoda. Mam uwagi co do łopaty i tego drugiego narzędzia - młot? Moim zdaniem są nieproporcjonalne, zbyt małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 hmm, to jest su-152 jak rozumiem? grywasz w WoT ;> ?? a w temacie: przyjemnie sie patrzy na model, tylko same renderki są takie.. modelarsko-rysunkowe. Jeśli tak miało wyjść to wyszło, jeśli miało być realistycznie to niestety nie. Poprostu wygląda to jak dobry model do gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi