Pionier Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 hej, Chciałem podzielić się ostatnim renderkiem, który udało mi się skończyć między projektami w pracy. Był to pewnego rodzaju miły powrót do czasów z początku 'kariery' kiedy to głównie robiłem takie właśnie rzeczy. mam nadzieje że źle nie jest ;] [ATTACH=CONFIG]82865[/ATTACH] dzięki, pionier
Georgas Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 (edytowane) jak to się mowi ' dupy nie urywa' ale za to fajne materiały na drugim zbliżeniu wydaje mi się że tutaj problem tkwi w bardzo nudnym projekcie a nie w samej wizualizacji . Edytowane 8 Listopad 2011 przez Georgas
vizpeople Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Z tego co pamiętam to projekcik ma już trochę na karku :) Moja opinia podobna jak Georgas'a. Jak zaczynałeś to robić to przy ówczesnych standardach i konkurencji byłoby 8/10 a dzisiaj to już 5/10. Pozdrawiam Lis'u
buczer Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 półki z prawej niepotrzebnie przenoszą ciężar ( kompozycji) na prawa stronę. Bardzo ładny obrazek!
!Ewert Napisano 9 Listopad 2011 Napisano 9 Listopad 2011 Bardzo mi się podoba. Wg mnie bardzo mało użytkowników tego forum było by wstanie zrobić taką wizke. - apropo nie urywania dupy. e.
lukasjogabonito Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Georgas kwestia gustu, mi się podoba. Co do samych renderów jak zwykle super wyszło. W jakiej rozdziałce były oryginały?
azinsky Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Cześć, całkiem spoko. Możesz mi wytłumaczyć co znajduje się na ostatnim planie? Wygląda to jak chmury! o co chodzi? Pzdr
Pionier Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 hej ho, dzięki za opinie, no wiecie, a kto mówił ze ma urwać cztery litery? moim celem było zrobienie dobrej wizki od strony technicznej, przećwiczenie paru rozwiązań których wcześniej przy wizkach nie robiłem. Nie chciałem też robić tego w stylu alexa romana którego ostatnio wielu tak namiętnie bez zastanowienia kopiuje :P, przede wszystkim też chciałem zamknąć ten projekt bo tak jak napisał lisu - zacząłem to wieki temu a nie lubię mieć nieskończonych projektów na warsztacie. Rzeczywiście, problem z kompozycja i ciężarem obrazu zauważyłem już w połowie składania w ps i nie miałem sił renderować wszystkiego na nowo, zamówiłem parę książek na ten temat na amazonie i będę walczył z tym tematem przy kolejnej vizce. Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi! Oryginalna rozdzielczość to 3,5k w 300dpi, na wszelki wypadek gdyby trzeba było wysłać obrazek do druku. Ostatni plan to przestrzał na gołe niebo, tak wyczytałem to z marnej jakości refki, czy to ma sens - nie wiem, mi się tak spodobało. Dzięki jeszcze raz za odp, jak zawsze konkretnie, pozdro, pionier.
Sjon Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 hej Pionier, Mi się podobają Twoje rendery jak zawsze i też dlatego, że przykładasz uwagę do detali chociaż często ich nie widać w małej rozdziałce. Możesz polecić jakąś książkę do kompozycji?. Mam jedną ale nie przypominam sobie żeby opisywali w niej ciężar kompozycji. pozdrawiam
Zed Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 Hey Ziom ;) Bardzo fajnie wyszlo. Dupy zaraz urywac nie musi. Wazne ze trzyma poziom ;) Pozdro
pionix Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Fajnie dopracowana lekka i przyjemna w odbiorze scenka :) Pozdrawiam.
Gość Chrupek3D Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 chciałbym uzyskać taką miękkość renderu... klasa.
kaigreko Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Witaj, Przyjemna praca. Fajny kosmaty dywan i ladne drewienko.Pufka tez niczego sobie. Przeszkadza mi tylko odbicie w szafie. Wychodzi brak detalu okien, a raczej brak okien i same vray plane'y:) Jezeli material szaf to biale szklo to git, jak lakierowany mdf - przydaloby sie troszke noise'a. wybacz czepialstwo:) Pozdrowienia
Pionier Napisano 14 Listopad 2011 Autor Napisano 14 Listopad 2011 alez ja bardzo lubie czepialstwo, dzieki wielkie za posta! masz racje, przydalby sie jakis detalch w odbiciach szafy. @sjon, kupe lat :) wydaje mi się że książki o kompozycji najlepiej jakby polecił Ci ZED, sam kupiłem pare z heliona natomiast z amazona zakupilem pare z dzialu 'interior lighting'. Generalnie trzeba studiować szeroki zakres od malarstwa do fotografii żeby mieć pojęcie o kompozycji, sam o tym mało wiem albo nie wiem nic haha :D najlepiej zrobisz jak weźmiesz aparat i pójdziesz robić zdjęcia, oko wyrabia się bardzo szybko... prawda ZED? ;] dzięki za posty, pionier
Zed Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Tak jak piszesz Pionier ;) Pare pozycji do przeczytania na pewno nie wystarczy ale od czegos trzeba zaczac ;) Trzeba duzo ogladac i analizowac ale przede wszystkim cwiczyc i szukac niedociagniec na wlasnych kadrach - czy to cg, foto czy nawet malarstwo zasady wszedzie takie same tylko narzedzia nieco inne ;) pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi