Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej,

Chciałem podzielić się ostatnim renderkiem, który udało mi się skończyć między projektami w pracy. Był to pewnego rodzaju miły powrót do czasów z początku 'kariery' kiedy to głównie robiłem takie właśnie rzeczy.

mam nadzieje że źle nie jest ;]

lr01z.jpg

lr02.jpg

[ATTACH=CONFIG]82865[/ATTACH]

dzięki,

pionier

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

jak to się mowi ' dupy nie urywa' ale za to fajne materiały na drugim zbliżeniu

wydaje mi się że tutaj problem tkwi w bardzo nudnym projekcie a nie w samej wizualizacji .

Edytowane przez Georgas
Napisano

Z tego co pamiętam to projekcik ma już trochę na karku :)

Moja opinia podobna jak Georgas'a.

Jak zaczynałeś to robić to przy ówczesnych standardach i konkurencji byłoby 8/10 a dzisiaj to już 5/10.

Pozdrawiam

Lis'u

Napisano

hej ho,

dzięki za opinie,

no wiecie, a kto mówił ze ma urwać cztery litery? moim celem było zrobienie dobrej wizki od strony technicznej, przećwiczenie paru rozwiązań których wcześniej przy wizkach nie robiłem. Nie chciałem też robić tego w stylu alexa romana którego ostatnio wielu tak namiętnie bez zastanowienia kopiuje :P, przede wszystkim też chciałem zamknąć ten projekt bo tak jak napisał lisu - zacząłem to wieki temu a nie lubię mieć nieskończonych projektów na warsztacie.

Rzeczywiście, problem z kompozycja i ciężarem obrazu zauważyłem już w połowie składania w ps i nie miałem sił renderować wszystkiego na nowo, zamówiłem parę książek na ten temat na amazonie i będę walczył z tym tematem przy kolejnej vizce.

Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi!

Oryginalna rozdzielczość to 3,5k w 300dpi, na wszelki wypadek gdyby trzeba było wysłać obrazek do druku.

Ostatni plan to przestrzał na gołe niebo, tak wyczytałem to z marnej jakości refki, czy to ma sens - nie wiem, mi się tak spodobało.

Dzięki jeszcze raz za odp, jak zawsze konkretnie,

pozdro,

pionier.

Napisano

hej Pionier,

Mi się podobają Twoje rendery jak zawsze i też dlatego, że przykładasz uwagę do detali chociaż często ich nie widać w małej rozdziałce.

Możesz polecić jakąś książkę do kompozycji?. Mam jedną ale nie przypominam sobie żeby opisywali w niej ciężar kompozycji.

pozdrawiam

Gość Chrupek3D
Napisano

chciałbym uzyskać taką miękkość renderu... klasa.

Napisano

Witaj,

Przyjemna praca. Fajny kosmaty dywan i ladne drewienko.Pufka tez niczego sobie.

Przeszkadza mi tylko odbicie w szafie. Wychodzi brak detalu okien, a raczej brak okien i same vray plane'y:)

Jezeli material szaf to biale szklo to git, jak lakierowany mdf - przydaloby sie troszke noise'a.

wybacz czepialstwo:)

Pozdrowienia

Napisano

alez ja bardzo lubie czepialstwo, dzieki wielkie za posta!

masz racje, przydalby sie jakis detalch w odbiciach szafy.

@sjon, kupe lat :) wydaje mi się że książki o kompozycji najlepiej jakby polecił Ci ZED, sam kupiłem pare z heliona natomiast z amazona zakupilem pare z dzialu 'interior lighting'. Generalnie trzeba studiować szeroki zakres od malarstwa do fotografii żeby mieć pojęcie o kompozycji, sam o tym mało wiem albo nie wiem nic haha :D

najlepiej zrobisz jak weźmiesz aparat i pójdziesz robić zdjęcia, oko wyrabia się bardzo szybko... prawda ZED? ;]

dzięki za posty,

pionier

Napisano

Tak jak piszesz Pionier ;)

Pare pozycji do przeczytania na pewno nie wystarczy ale od czegos trzeba zaczac ;) Trzeba duzo ogladac i analizowac ale przede wszystkim cwiczyc i szukac niedociagniec na wlasnych kadrach - czy to cg, foto czy nawet malarstwo zasady wszedzie takie same tylko narzedzia nieco inne ;)

pozdro!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności