KoMic Napisano 10 Lipiec 2004 Share Napisano 10 Lipiec 2004 Witam. od dluzszego czasu zastanawiam sie nad zrobieniem bitewnej maszyny kroczacej, specjalnie nawet pogralem sobie w mechwarriora4 co by poczuc temat, podobaly mi sie te boty z matrixa ale wygladaly one jakos sztucznie, te w mechwarriorze bly juz gites, ale matrix tez ma ciekawe detale,,, Postanowilem zrobic pewna chybryde ale najbardziej zblizona do Uziel\'a... Bedzie to obiekt troche nie w moim stylu bo highpoly, staram sie neiwychodzic powyzej 100 kpoly, ale teraz sie nie da i nie mam zamiaru,,, narzei niewieel widac, ale to ma byc czesc laczaca nogi z tlowiem A i jeszcze jesli ktos nie widzial Uziela to jest to raczej srednio cieki mech, dosc pozadnie opancerzony i masywny... pozdr 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LittleDog Napisano 10 Lipiec 2004 Share Napisano 10 Lipiec 2004 no zapowiada sie ciekawie :) teraz tylko czekac na dalsze postepy ! A Propo, czym renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LittleDog Napisano 10 Lipiec 2004 Share Napisano 10 Lipiec 2004 no zapowiada sie ciekawie :) teraz tylko czekac na dalsze postepy ! A Propo, czym renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2004 No jak by to odpowiedzial mistrz PENdzel \"Vray rulez\" : ], napewno Vrayem sentyment: ], niedugo kolejne zdiatka: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 10 Lipiec 2004 Share Napisano 10 Lipiec 2004 Już myślałem, że wszyscy bętą teraz bawić się tym Zbrushem i Rhino...:P Swietny model wybałeś. Już nie mogę się doczekać kolejnych update ;) Powodzenia !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 ok kolejne elementy tworza sie,,, dzis stracilem czesc bo jakis debil wymyslil przycisk power na klawiaturce: [.,,,, ehhh nei ma koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Nom fajnie....tylko ktora to część Uziel\'a ??:P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 hehe faktycznei niewiele tu widac juz tlumacze.: ] jest to tak jakby miednica z udami hehe, do tego na srodku doczepione sa nogi i to takie rozowe to wlasnie jest czesc nogi: ] dzis cos ejszcze dorzuce pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 moze byc ciekawie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 KoMic- Tak myślalem...narazie jeszcze mało można powiedzieć. PS. Kurcze szukam już 2 dzień stronki Pawła Czarneckiego z jego z********** (cenzurka :) ) mechami...w tym Uzielem...KoMic naprawdę miałby dobrą referęcję...może ktoś zna adres ?? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 kolejny fragment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 Troche lepiej widac mechanizm,,, teraz pujda pancerze i bajery :] [Wyedytowany dnia 12-7-2004 > KoMic] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Jakieś błędy w siteczce zauważam.. ;) Ogólnie to narazie prościutki modelik. zobaczymy, co będzie dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Nie rob tego !! Nie rob, zadnych zębatek !! Kompletnie nie pasują do wyglady mecha... Taki typowy mech opiera się na siłownikach, \"ścięgnach\" i łożyskach...zębatki to mogą być, ale w środku... Oczywiście to jest propozycja...koncepcja jest twoja...;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Podpisuje sie pod zdaniem Falcruma!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 OK jak widac prace trwaja, jestem na nogach czasem mam problemy czysto mechaniczne bo jak poruszam konczynami to zdarza sie ze nagle nachodza na siebie elementy i trzeba poprawiac, narazie do tej pory wszytko jest poprawione i ruch jest jak najbardziej realny i bezkoilzyjny M@Ti-->moze i prosty ale narazie,,, z czasem sie lekko skomplikuje: ] a co do bledow to czy moglbys wskazac fragment bo niewidze a chcial bym to poprawic jesli kole w oko: ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2004 hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..................... tak sie zastanawiam,,, moze i macie racje, silowniki byly by lepsze, tylko ze nie wiem jak je rozstawic bo zalozenia sa takei ze te nogi moga sie skladac jak scyzoryk lub bardziej obrazowo tak jak rozkladane linijki stolarskie dlatego przy najwyzszym czlonie ten pacerz jest taki sciety,,, no ale nic jakos to wykombinuje : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Dobrze, ze osłony zrobiłeś...teraz to jakos już wygląda ;) Zaczyna to już nabierać \"rumieńcow\"...:D PS. Korzystasz ze \"Spectular bloom\" ?? Jeśli tak to opisz w kilku słowach jak go włączyć...please ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Na razie model wygląda bardzo fajnie, ale zębatki faktycznie średnio pasują do mecha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 13 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2004 Falcrum--> muze Cie zmartwic to zwykly glupi ps. jak laczylem obrazki to wrzucilem jeszce sharpa i tego gloowa,,, sory nei moge Ci pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 no stary juz mi sie podoba :), w ogole masz fajny warsztat. Dawaj, dawja !... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 13 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2004 OK witam... zdazylem zrobic stopy, jesli tak mozna to nazwac, Przekonaliscie mnei co do tych silownikow, zrobie je bo faktycznie bedzie wygladalo ciekawiej... narazie nie podoba mi sie ze calosc mi mo ze sprawia wrazenie techniczne ale jest za kekkie, musze pokombinowac jak go zrobic ciezszego, bardziej solidnego a nie takie chuhro: ] zapomnialem jeszcze,,, 84 kpoly [Wyedytowany dnia 13-7-2004 > KoMic] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 OK nogi prawie ukonczone a teraz seria roznych widokow 1... normalne ustwaienie w spoczynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 to samo z tylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 maxymalne wychylenia w jedna i droga strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 no i na koniec to amo z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 nie takie znowu chuhro ;] Całkiem ładnie to wygląda, ale chyba nie poprzestaniesz na tym? Jakiś weapon, więcej detali.. W sumie to nie ma się do czego doczepić, tylko wytłumacz mi jak działają te siłowniki, skoro nie mają nic podpiętego?? żadnych przewodów rur, itp... tak to działać nie będzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Mi się narazie bardzo podoba. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Bardzo ladny model... i nie wiem co oni sie czepiaja do malej ilosci szczegolow... juz nie raz widzialem przekombinawana pracke w ktorej finalnej wersji 30% wogole nie bylo widac...szczegoly byly zbyt male i nie istotne... i po co komu wydluzac tylko czas renderingu ??? :) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 OK po kolei.. Salvator--> Narazie jest to sam modul poruszajacy bez tlowia wiec nei ma do czego doczepiac weapona: ], co do silownikow to sie przypatrz do mocowan podlaczone sa 2 kable(dobrze to widac na 13a), ale tylko do tej grobszej czesci bo przeciez do niej jest tloczony olej. Jsli chodzi o detale to na nogach wiecej moze ich nei byc,,, dalej to bedzi etylko kosmetyka i jednynie czysto techniczne lub wytrzymalosciowe, a nie jakies ozdobki wkoncu jest to maszyna bojowa a nie dyskotekowa,,, wszystko co nie powinno byc narazone na ogien powinno byc ukryte,,, jedynie z silownikami mam problem nie wiem jak je opancerzyc ale z tym dam sobie siana Dr0cK--> hehe z tego samego zalozenia wyuchodze tymbardziej ze mam slabego kompa a tu juz jest 100k poly,,, chcial bym sie w 300 zamknac,,, pozdro 4 all [Wyedytowany dnia 14-7-2004 > KoMic] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2004 OK jak widac wszytkie poprzednie ujecia poszly sie je.... (stracone), to nic trodno na nastepnycgh i tak bedzie widac to samo,,, podczas tego czasu zaczolem sie dlubvac juz w torsie, do tego czegos beda dolaczone tak jakby ramiona i glowa z pilotem... tak to narazie wyglada, baaaaaadzo mile widziane sa jakies uwagi i dobre razdy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 ehhh male problemy techniczne, ale moze jeszcze dzis w nocy dorzuce ramiona,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 troche flakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 A co tu pisać? Super to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Dzieki Batou, uslyszec to od kogos twojej klasy jets bardzo budujace: ], az z checia zasiada sie do kompa na kolejne godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamakasi Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 hehe no super tylko chcialbym zobaczyc twoja mine kiedy bedziesz teksturowal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Oooo WOW naprawde pierwsza klasa!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 hehe flaki i malo istoten elementy to pujdzie szybciuchem, bo to jedna texturka zmiksowana inna quickiem, gorzej z elementami pancerza on bedzie musial byc wykonany wlasnorecznie i dla kazdego elementu zosobna, aaaale coz mamy wakacje nikomu sie nie spieszy: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Świetne!! Bardzo ciekawy koncept - szkoda, ze wcześniejsze obrazki zniknęły :( Modelowanie w niektórych mscach kuleje, ale pewnie i tak tego nie będzie widać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 Witam mialem maly przestuj, wena sie wyczerpala na pewna chwile, ale mysle ze juz jest ok, mam problemy z glowa, nei mam pomyslu na nia,,, dlugo sie przygladalem temu co proponuja ludzie od mechwarriora,,, i powstala taka chybryda,,, wlasciwie zostaly mi tylko bronie ramiona i i i detale to wszytko,,,: ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 zajefajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 heheeh no i teraz niech ktos powie ze jest z malo szczegolowy...:) swietnie to wyglada... mysle ze bardzo bylby przydatny w tym przypadku DirtyReys... pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 ustaw go tylko jakos tak bardziej na nogach, bo na razie mam wrazenie ze wywali sie do tylu :P[chyba nie bedzie to problemem, a bedzie mi latwiej wczuc sie w klimat, bo na razie wyglada jak zaczepiony na linie, strasznie niemechowo i niecieezko :P. chyba juz pisalem ze podoba mi sie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Pare dni temu widziałem tylko nogi, ale już było wiadome, że mój mech niedorasta twojemu do pięt:P. Ogólnie to mi sie bardzo podoba, tylko chciałbym to zobaczyc z profilu (nawet mały render), bo jakos mi sie troche wydaje, ze robocik jest mało stabilny i nóżki ma za krótkie, no ale to twoja wizja:). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Witam, prosiliscie o profile,,, oto sa, macie racje wyglada narazie mocno niestabilnei ale to nie stwarza problemu bo nogi sa tak zrobione ze zmiana polozenia to jest kwestia kilku sekund, dojda tu jeszcze ramiona ktore beda mocno do przodu wysuniete co by sprawic bardziej agresywny klimat,,, ok pozdrawiam i dziekuje za wsztkie komentarze i krytyke bo jest owocna pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 hmmm z ta postawa wcalea nie jest tak zle...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 moim zdaniem przy takiej postawie jaka ma teraz jego gora wpadla by mu miedzy nogi moze cwiczy joge ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Model swietny, ale co do postawy to uwazam podobnie jak KLICEK, moze miec drobne problemy z utrzymaniem rownowagi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 no wlasnie! ale moze dorobisz mu cos z tylu? jakis mechaniczny ogon albo chociaz kuper tak aby wygladalo jakby to bylo potrzebne takiemu mechowi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 OK co do postawy to narazie mysleze nie ma co sie denerwowac, bo dojda jeszcze ramiona z broniami,,, one o wszytkim zadecyduja co i jak bedzie,.... dzieki za wskazanie mi niedociagniec,,, moze smiesznie on narazie wyglada ale wkrotce moze sie to zmieni: ] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi