Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

ze względu na fakt, że nic już dawno nie umieściłem chciałbym pokazać projekt, nad którym siedzę w wolnych chwilach...

Porwałem się na wykonanie tego auta mimo w zasadzie braku blueprintów i niezbyt dużej ilości zdjęć ref.

Ale co tam... zrobiłem co mogłem na obecną chwilę, to raczej nie obiekt wykonany 1:1 ale obiekt wielu godzin mozolnej pracy :) - bo chciałem go zrobić.

Chciałbym go w miarę skompletować, na zewnątrz brakuje paru gratów, trochę podwozia no i tym razem chciałbym wykonać wnętrze a całość umieścić i w studio skąd pochodzą moje zdjęcia ref i gdzieś tam jeszcze - co wyjdzie zobaczymy.

No i standardowo - będę wdzięczny za krytykę, wskazówki, porady, ciepłe i zimne słowa :)

Pzdr.

illusion

Edytowane przez illusion
korekta
  • Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mały update, doszło parę gracików i scena, trochę wzorowana na zdjęciach ref.

Powoli ale do przodu...

Właśnie patrzę, że jakość marna, u mnie tak źle nie było... ?

Napisano

No więc przyszła pora, aby powiedzieć, że model jest w 99% ukończony, jeszcze jakieś szczegóły i git.

Na obecną chwilę po zaznaczeniu całej sceny wyświetla ponad 1000 elementów, nie wiem jak i kiedy to się stało... :)

Czas powoli zabierać się za materiały...

Napisano

No, no! Model robi wrażenie ;). Coś z przednim kołem się stało. Pewnie w krawężnik wjechał z dość dużą prędkością :) Ciekaw jestem renderu i jak poradzisz sobie z oklejeniem tego merca

Napisano

No więc po dłuuugim czasie update...

W sumie powoli zbliżam się do końca. Większość materiału zostanie już jak jest, teraz czas na wersję z naklejkami...

Kilka w trakcie texturowania, wersja ze zdjętymi osłonami na halogeny jeszcze w wersji bardziej roboczej.

Nie wiem jak wstawić to na forum, żeby jakość była lepsza - w tych plikach musiałem ograniczyć wielkość do wymaganego przez forum. Czy imageshack jeszcze daje radę, czy gdzie teraz warto umieścić tego typu prace?

Tak czy inaczej poprawek będzie jeszcze sporo :)

Napisano

Kurcze, strasznie niepraktyczne w śordku jest to auto, przy silniku 6.3, brak zagłówków to jakiś akt sadyzmu ze strony inżynierów Mercedesa, podobnie kanapa, przez te pasy już nie spytam jak tam można usiąść. Ale do rzeczy, detal w sumie niezły, pomysłowe studio, czekam na więcej, choć nie jestem fanem niemieckiej motoryzacji... A na Shack'a jak najbardziej można wrzucać do woli, jest tam opcja z miniaturkami.

Napisano (edytowane)

Dzięki kosi, pecet za dobre słowo

no jak teraz na nie patrzę, to trochę spitoliłem sprawę a to po części z braku dobrych referencji...

Fotele prawdopodobnie Recaro Race, w tamtych latach miały zagłówki ale na moich zdjęciach były zdjęte.

[ATTACH=CONFIG]85342[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]85343[/ATTACH]

Edytowane przez illusion
Korekta
Napisano

Ależ to ładnie wygląda. Nie spitol renderu tylko! :) do scenerii proponuje raczej wiejską drogę z jakąś hopką albo górką. Proste do zrobienia - asfalt + pagórki z rzuconą trawą, ewentualnie zbożem, roślinkami.

Napisano

To chyba przedostatnia aktualizacja...

kwestia dopracowania renderów, liczę na Waszą pomoc, wskazówki, krytykę.

Myślę nad sceną, początkowo chciałem wkleić w zdjęcie ale może spróbuję zrobić całość 3d, pomysł KMiklas jest ok ale nie mam wprawy więc się trochę obawiam...

65fin2.jpg

64fin.jpg

63fin.jpg

13765021.jpg

49323604.jpg

Napisano

Na plus, studio, wrzuciłbym tylko teksturę na tą barierkę, w takim typie:

http://www.google.pl/search?hl=pl&biw=1920&bih=1106&gbv=2&tbm=isch&sa=1&q=galvanized&btnG=

Na minus, materiał opon za ciemny, tu jest całkiem czarny, powinien być ciemny grafit. Także za ciemno pod samochodem a jasne podłoże dodatkowo to uwidacznia.

Świetnie wygladają te betonowe płyty okalające studio, ale może lepiej dać na ziemię jakąś mapkę z asfaltem, lepiej by grało.

Napisano

Ogólnie bardzo sympatycznie - ja bym skłaniał się jednak do popracowania nad materiałem lakieru - w rzeczywistości lakier nie odbija idealnie, zawsze jest wyczuwalna faktura lakieru i to bym starał się tu poprawić. niklowane elementy powinny z kolei mocniej odbijać otoczenie. Jeszcze jedna uwaga odnośnie modelowania

63finb.jpg

Poza tym bardzo mi się podoba :)

Napisano

No dobra, próbowałem ale myślę że już czas zostawić Mercedesa.

Może jeszcze do niego wrócę.

Na obecną chwilę kończę i zapraszam do galerii 3D, tam za chwilę się znajdzie.

Dzięki wszystkim za słowa krytyki i zachęty. Sporo nowych rzeczy się tu nauczyłem, czas na nowy model.

Pzdr

illusion

mbblur.jpg

Napisano

piękny model, tylko jak zauważył poprzednik na początku tematu widać kilka spraw technicznych,

ale nie związanych z renderem. Np. fotele z przodu są zbyt głębokie, ciężko byłoby siedzieć

na nich i manewrować zgiętymi nogami na gaz/hamulec itp.