Smoku Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Siema. Model zrobiłem jakoś około 2 miesiące temu, teraz w przerwie świątecznej wyrenderowałem. Bardziej jestem zadowolony niż nie zadowolony, więc wrzucam. Zdaję sobie sprawę, myślę ze wszystkich zonków i niedociągnięć, ale ciekaw jestem waszej opini. Soft Max+vray+AE
_Silent_ Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Ostatnie najlepsze: fajne kolory, piękna oponka, i odbicie słońca. W dwóch pierwszych nie podoba mi się przesadzone postpro, szczególnie kiczowate flary.
Karkosik Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Ja mam skojarzenia bardzo game artowe. Nie chodzi o model - bo model bardzo ładny . Ale o rendering / kolory . Wszystko bardzo cukierkowe,ostre. Kadry wg. mnie nie udane totalnie. 3 byłby gdyby nie uciete koło. 1 wzrok szuka gdzies przyklejonego do krawedzi forda. 2. to meeega wydłuzone drzwi. Musisz sobie wyexponować to co chcesz na danym obrazie pokazać. Opona ładna faktycznie. Reszta materiałów tez taka gameartowa - razem z otoczeniem. mysle zebys spróbował jakos na hdrkach i na prostym asfalcie bez postpro dążył do realistycznego efektu. Potem taki obraz z postpro wygląda jak ładne zdjecie a nie jak screen z gry. Cheers mate.
pecet Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Mam wrażenia podobne jak koledzy wyżej, słabe kadry i nieudana postprodukcja w dodatku z jakimiś bugami i nienaturalnym dofem. Szkoda bo model wygląda bardzo fajnie.
bolitic Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Bardziej kontrastowane Hdri reflections Panie! I byłoby chyba dużo lepiej
bbandi Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Fajnie Smoku, ostatnie najlepsze, jak na vraya to moznaby z lakieru wiecej wycisnac. Pozdro.
c4rl0s Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 dobre jakbym widział przebitki z need for speda :p
Sebazx6r Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Pachnie need for speedem :). Ogolnie fajne ostatni najfaniejsze.
Smoku Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 Dzięki za nie owijanie w bawełnę ;) Takie komentarze są pomocne. Wiem, że renderom sporo brakuje. Zawsze naukę renderowania spychałem na dalszy plan ale po woli to zmieniam. bolitic: Nie ma w ogóle HDRki, niebo dodałem w afterze. Pozdro
bolitic Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 A Afterze? Tak na serio - po co? Szczerze nie wiem i z checia bym sie dowiedzial - ale z tego co moja biedna wiedza o renderach samchodow mi mowi to: refleksy to krytyczny moment, który decyduje o jakosci pracki - chyba hdri to najlepsze wyjscie. Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi