Wowoz Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Z turbosmoothem: baza: Jak mam poprowadzic te edge na tym trojkacie zeby mi sie tak nie psulo. Jesli malo widac (obj): http://speedy.sh/qUWGX/problem.obj Rozpaczliwie blagam o pomoc, poniewaz sam juz nie mam pomyslow :D
Shogun 3D Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Użyj smoothing groups i uwzględnij je w TS.
Wowoz Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 czyli nie prowadzic zadnych support edgow?
Shogun 3D Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Możesz, ale najpierw spróbuj to. W niektórych przypadkach SG jest jedyną opcją gdy chce się zachować prostą siatkę i liczy się lowpoly. Przy skomplikowanej siatce można to obejść, ale i wówczas może się okazać, ze łatwiej jest ze SG..
Wowoz Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 No ale wtedy chyba nie bede mial takich gladkich krawedzi i slabo sie wypali na normalce :D Zreszta, biore base i robie to od nowa...
Ajgor Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Zaznacz krawędzie, które mają być ostre, i ustaw im parametr Crease na 1.0. Crease znajdziesz w Edit Edges rollout
mafida Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Eee tam,da się zrobić bez smooth group i bez crease.Trzeba tylko z głową siate zbudować.Wiem bo sam kiedyś robiłem podobny nożyk;).Bym ci może narysował ale nic nie widze na tych screenach:D Wrzuć może obj do obejrzenia.
Aethersis Napisano 31 Grudzień 2011 Napisano 31 Grudzień 2011 Przecież wrzucił obj. Przeczytaj uważnie - jest link w pierwszym poście. Crease jest według mnie najlepszym wyjściem, aczkolwiek nie zawsze się sprawdza, zwłaszcza gdy damy je w środku modelu, a nie na jego krawędzi. Według mnie to najlepsze wyjście.
mafida Napisano 31 Grudzień 2011 Napisano 31 Grudzień 2011 (edytowane) Hehe,faktycznie jest obj:D Za mało wymodelowałeś;),jak chcesz bez crease i smooth grup to zrób od nowa tak jak napisałeś.Tak prosto się nie da jak masz;) Edytowane 31 Grudzień 2011 przez mafida
Wowoz Napisano 31 Grudzień 2011 Autor Napisano 31 Grudzień 2011 Ok, mam już base. Powiedzcie mi czy jest ok :) btw. Udanego sylwestra... nie opijcie sie bardzo :D Siateks:
Aethersis Napisano 31 Grudzień 2011 Napisano 31 Grudzień 2011 No i jest git :D Ładnie wymodelowane, aczkolwiek mógłbyś tylko krzywiznę zrobić bardziej okrągłą, ale to już zależnie od tego , do czego ci ten model potrzebny. Też wam życzę udanego sylwestra :)
Wowoz Napisano 31 Grudzień 2011 Autor Napisano 31 Grudzień 2011 (edytowane) Model do teczki, ale ofkorz moge dodać jakiegoś edge, zeby to zaokraglic :D Teraz te support edge musze dodac ;/ Ktoś pomoże? :D Edytowane 31 Grudzień 2011 przez Wowoz
Kubajaniak Napisano 31 Grudzień 2011 Napisano 31 Grudzień 2011 Przerobiłem trochę Twojego OBJ. Jak Ci pasuje, to możesz sobie ściągnąć plik i zobaczyć jak wygląda. Nie wiem jakiego masz maxa, więc wrzucam wersje 2010. Jak masz nowszego to też otworzy. Na ostrzu jest Turbo Smooth x2 PLIK: http://www.kubajaniak.republika.pl/3D/ostrze.max
Wowoz Napisano 31 Grudzień 2011 Autor Napisano 31 Grudzień 2011 Jestes wielki, dzieki. Sciagne jutro... po jutrze? no nie wiem... sciagne jak bede trzezwy xD
Rekomendowane odpowiedzi