Gość art3 Napisano 14 Styczeń 2012 Napisano 14 Styczeń 2012 Witam, często na tutorialach pojawia się jakby pisak, którym autor opisuje (rysuje, kresli itd) po modelowanym obiekcie chcąc wyjaśnić co należy zrobić, albo na co zwrócić uwagę. Wie ktoś jak sie taki pisak uruchamia? Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam
Monio Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Ten pisak nie jest funkcją ZBrusha. Mimo to polecam tutoriale Rayana. ;)
floo Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 ten pisak zwie się Grease Pencil: np. http://www.creativecrash.com/maya/downloads/scripts-plugins/animation/c/grease-pencil-tool-for-maya Dużo by o tym pisać :P, a fakt bardzo przydatne. Dla obrazka to zdaje się że Paint wystarcza żeby obrysować ;)
Gość art3 Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 dzięki serdeczne za odpowiedź, a jest taki plugin dla zbrusha? dokładnie to chodzi mi o to jak w tym tutku w 8 minucie nie wygląda mi to jak print screen i rysowanie w programie graficznym więc stawiam że jest to jakiś plugin. Co o tym myślicie?
Cyanide Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Zdaje się, że jest to program camtasia, i służy on do nagrywania, tworzenia jakichś tam prezentacji właśnie type tutki Rayana. Zdaje się, że jest tam taka opcja, ale sam nie sprawdzałem więc głowy nie daje.
Vega Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Jest taki programik draw on screen o ile dobrze pamietam ;) jest jeszcze Desktop Graffitist. Wysłano z telefonu.
uzumakishadow Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Gość korzysta najprawdopodobniej z Camtasia Studio do nagrywania tutków. Ten soft oprocz pokazywania klikniec ma takze takiego pena do rysowania w trakcie nagrywania. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAWUAztdGuc#t=78s uzu
Gość art3 Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 ok dzięki serdeczne widać już że to camtasia ;D jeszcze raz dzięki za pomoc
operonxyz Napisano 18 Styczeń 2012 Napisano 18 Styczeń 2012 a wie ktoś może jak ustawić w tej catamisie aby w trybie Draw Screen jako domyślnie było zwykle pióro, bo teraz mi rysuje domyślnie kwadratami ?..i tak - zminimalizuje okienko Zbrusha aby przełączyć w Catamisię na rysowanie piórem, zamiast kwadratów to znów nie mogę rozszerzyć okienka Zbrusha...wtf !?! Z góry dziękuje za pomoc !!!
Rekomendowane odpowiedzi