Stradivalius Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 Witam wszystkich! Postanowilem zrobic swoj pierwszy model samochodu. Bedzie to sportowe autko wlasnej roboty :) Nazwalem je Peugeot 007 jako, ze jest to nieduzy samochodzik. W tym momencie jestem mniej wiecej na takim etapie: W locie: http://www.csk.pl/~iceone/3d/forum/z_tlem.jpg siatka Ze zderzakiem: (szyby beda troche inne ;) http://www.csk.pl/~iceone/3d/forum/metalowy.jpg Z viewportu: http://www.csk.pl/~iceone/3d/forum/viewport.jpg Wszelkie opinie mile widziane.
Piotr Dobosz Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 moze wygladac calkiem ciekawie powodzenia:) mi sie on wydaje troche za krotki no ale moze akurat tak bedzie swietnie wygladac:) Powodzenia
Yamakasi Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 mala rada od yamakasiego :) > staraj zageszczac siatke recznie (dodajac wiecej szczegółów itp.) zageszczanie za pomoca meshsmooch (poprawcie mnie jesli zle napisalem \'w nazwach nigdy nie bylem dobry\') nie jest zbytnio dobre zwlaszcza jak sie chce robic wypasione autka :) > Jak na poczatek dobrze ale przed toba spora praca
Salvator Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 o w morde... mniej bajerów, więcej detali. Wrzucaj zwykłe szare rendery bez refleksów i na białym tle. Radziłbym zacząć od początku i tym razem robić od razu ładną, gęstszą siatkę, zresztą pokaż jak wygląda siatka bez meshsmooth teraz.
Stradivalius Napisano 13 Lipiec 2004 Autor Napisano 13 Lipiec 2004 Dzieki za opinie i prosze o wiecej:) Yamakasi - postaram sie wziac pod uwage to co napisales, chociaz jak na razie nie rozumiem o co ci chodzilo;) O ile dobrze rozumuje radzisz mi zebym na samym poczatku pracy mial juz dobrze zageszczona \"recznie\" siatke ze szczegolami...hmmm... Dlaczego meshsmooth jest niedobry? Czy mam w ogole go nie uzywac? Salvator - dodalem kilka \"bajerow\", bo czasem spotkalem sie z opiniami typu: \"Model fajny ale tlo jakes takie brzydkie, szare...\"itd. Chcialem zeby bylo troche zywiej:) Jednak przyznaje ci racje po pierwsze ze to jest WIP, a po drugie, ze na razie nalezy skupic sie na modelu. Co do detali, to na razie ich za duzo nie ma bo to poczatek pracy (j.w.). Postaram sie ich dodac jak najwiecej. No ale zebym od razu mial od poczatku robic model, to tego juz kompletnie nie rozumiem. Ja jestem poczatkujacy:) Dla mnie zrobienie tego co widac wyzej zajelo dwa wieczory, czyzby wszystko na marne... :( Myslalem, ze siatke mozna dogeszczac w trakcie modelowania...hmmm. Nie znam sie na tym... Jesli chodzi o siatke to jest do niej link po pierwszym obrazku, no jeszcze bez zderzaka. Moge pokazac ze zderzakiem:) Czy naprawde bede musial zaczynac od poczatku? Co sadza inni forumowicze?
max_1989 Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 Niepotrzebne bajery, ja wole szary model + plus szary plane + standardowe tło. Model mi się podoba (jedynie ostatnia siatka). Fajnie się zapowiada zderzak. Nie widzę potrzeby robienia nowego modelu, radziłbym w tej siatce dodać więcej szczegułów, np.: drzwi, światło itd. :)
Yamakasi Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 Nooo chyba sie rozumiemy :) zageszczanie meshsmoothem nie jest zawsze dobre w poczatkowych fazach modelu. O recznym zageszczaniu chodzilo mi o to aby model nie poddawal sie tak meshsmootowi. Dlatego im gestrza siatka tym meshsmoot mniej ja zmieni :) PRACUJ DALEJ :) Coraz lepiej to wyglada.
javor Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 hehe z tymi kołami to jakaś przesada :| wiem że to według własnego pomysłu ale nie zaszkodziło by jak by przypominał samochód a nie zabawke :|
Pussik Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 Mi się concept jakoś podoba. Współczesna wersja malucha. Przypomina bardziej Smarta niż Peugeota.
Stradivalius Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 Dawno tu niczego nie zmienialem (to przez to, ze wyjezdzalem troche). Teraz juz jestem i mam do pokazania maly krok naprzod w zaawansowaniu prac. W zasadzie to krok do tylu a dokladniej widok na tyl samochodu :) Dzieki za komentarze Niestety za sprawa kampanii wrzesniowej nie przewiduje bardzo czestych uaktualnien...
Hindus Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 jesli to twoja praca to musze powiedziec ze cos z tego moze byc , ale jestem na 95% pewien ze jusz to gdzies widziałem jakis miesiac temu i był render identyczny jak ten "twój" (?) na tym tle z skałami. :( chociaz niejestem na 100 % pewien - moze gdzies juz to pokazywałes :) jak na razie mysle ze moze byc. chociaz karoserie bym poprawił szczególnie nad kołami.
Stradivalius Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 hindusxxx - powiem krotko - tak masz racje juz to pokazywalem. Tylko najsmieszniejsze jest to, ze pokazywalem to w tym wlasnie watku i zgadza sie jakies miesiac temu. Co wprawniejsze oko moze nawet zauwazy date pierwszego posta 07-13-2004, 17:31 ;) (wczesniej zamiast linkow byly obrazki) Tak w ogole to dzieki :)
Gość AcidBoyXL Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 poczekamy na krytyke, narazie auto siedzi glownie w twojej glowie. nie podoba mi sie jednak przedni zderzak moze jakies lagodniejsze przejscie w linie nadwozia.. juz nie te czasy :) pozdro i powodzenia
Hindus Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 nie serio bez obrazy , sorka :). No wiesz niemyslałem ze ukredłes prace tylko ze moze na kims sie wzorowałes :) a niepopatrzałem na date. Ale praca jak dla mnie dobra.
Stradivalius Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Napisano 20 Styczeń 2008 Dziękuję za komenty. Zrobiłem mniej oldskullowy zderzak. Mały update. Następny już za kilka lat.
floo Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 choć nie przepadam za fancuskimi autkami, to ten samochodzik może być fajny... jedziesz dalej! ;)
chudy Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 w takim tempie może skończysz go do końca tego wieku ;]
Dawcio_m Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 lampy trochę nie peugeotowe mógł by bardzie peugeota przypominać dobrze ze zrobiłeś je bardziej drapieżne ale chyba trochę przesadziłeś z ta drapieżnością;)
mileS Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 Trochę nie przemyślanie , ale nie jest źle , na twoim miejscu poszedł bym w coś takiego :
Rekomendowane odpowiedzi