Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałbym prosić o pomoc przy dość uciążliwym problemie, jaki spotyka mnie podczas korzystania programie Zbrush.

Kiedy pracuję nad jakimś modelem, często napotykam na taki problem jak na obrazkach, a mianowicie, model duplikuje się i pozostaje bez ruchu. Zduplikowany model jest nieedytowalny i zasłania mi edytowalny model.

Nie mam pojęcia jak "wyczyścić ekran". Zapisywałem i otwierałem model, lecz otwiera z mi także z tym nieedytowalnym modelem. Nie wiem, czy to moja wina (jakiś skrót klawiszowy), czy może wina sprzętu, bądź sterowników.

Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi.

Pozdrawiam Piotr.

scaled.php?server=444&filename=22uq.jpg&res=medium

scaled.php?server=7&filename=47517829.jpg&res=medium

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na gorze otwórz menu Layer i kliknij przycisk Clear. Po tym zabiegu zostać powinien tylko ten aktywny.

Pozdrawiam, Cyanide.

Napisano

Taa,skrót shift+s pewnie wciskasz i zrzuca duplikat toola na canvas.Ctrl+N czyści canvas albo jak Cyanide napisał w menu layer

Napisano

Shift+S to opcja Snapshot która przydaje się jak chcesz wyrenderować model na rożnych subdivach ale przy takim samym ustawnienu do kamery. Trzeba zaznaczyć że jeszcze powinno się w menu Draw w perspektywie zaznaczyć opcje Align to Obiect żeby perspektywa sceny nie wykrzywiała innych ujęć. Polecam. :)

Na przypadkowe wduszenie tego skrótu ctrl+n czyli czyszczenie całego dokumentu poza aktywnym toolem.