Napisano 7 Luty 201213 l Mam problem z ustawieniem tego. Próbowałem szukać tutoriali, albo jakiś porad. Niestety wszystko dotyczy wersji 1.5. Zaznaczam w settings opcję Distributed rendering, dopisuję IP komputera na którym ma się renderować, ale wyskakuje od razu komenda "Could not connect to host ( Adres IP ): Nie mażna nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia". Mało tego Nie renderuje chyba żadnych materiałów. Pierwszy raz to ustawiam więc możliwe że popełniłem głupie błędy.
Napisano 7 Luty 201213 l Sprawdz render w mental ray, tam nic nie musisz wlaczac, wystarczy zainstalowac 3ds i tyle, ja wlasnie dzisiaj walczylem z DR po lanie i w VRAY i w Mentalu dziala, lecz przez internet juz niestety nie no ale to juz inna sprawa.
Napisano 8 Luty 201213 l Autor No właśnie spawner. Gdzie on jest i jak go włączyć. Szukałem wiele razy, nie znalazłem. Znalazłem jedynie na temat oczywiście wersji 1.5 na temat v2.0 nie znalazłem. Firefall nie blokuje połączeń. Oba wyłączone. Potrzebuję vraya nie mentala :)
Napisano 8 Luty 201213 l zamiast vray DR uzyj backburner'a w wersji 2008 bo najnowsza wersja stwarza problemy. materialy sie nie renderuja najprawdopodobniej dlatego ze uzyte mapy odwoluja sie do Twojego lokalnego dysku i max po otworzeniu sceny na innym pc ich nie znajdzie dlatego najlepiej uzywac zmapowanych dyskow sieciowych jesli planuje sie rendering w sieci.
Napisano 8 Luty 201213 l Kosaprzemo, u mnie po zainstalowaniu VRAY spawner pojawil sie w Start Menu\Programs\Chaos Group\V-Ray Adv for 3dsmax 2012 for x64\Distributed rendering