Napisano 16 Luty 201213 l Zapewne nie wszyscy czytają FB,G+,Twittera. Mieliśmy problem z jednym z dysków na serwerze. Serwis z tego powodu był niedostępny prawie cały dzień. Niestety zgrywanie danych z drugiego raidowego dysku trwało dosyć długo (a chciałem mieć kopię też lokalnie) i trwało to kilkanaście godzin. Na szczęście jak widać wszystko już jest w normie, żadne posty się nie straciły. Tyle, że mieliśmy krótką przerwę od serwisu za co przepraszam. Teraz jedynie mogą się pojawić krótkie przerwy w działaniu (testowe przeładowania usług).
Napisano 16 Luty 201213 l na szczescie wszystko dalo sie odzyskac, a dniowy odp od serwisu tez sie przyda ;)
Napisano 16 Luty 201213 l A ja myślałem ze mi się coś na necie zdupcyło (jak kilka razy po formacie nie mogłem strony załadować) xD
Napisano 16 Luty 201213 l uffff, był moment zwątpienia, czarna rozpacz, na szczescie to juz poza nami...
Napisano 16 Luty 201213 l Autor Zachęcam przy okazji do zrobienia sobie raida domowego jeśli boicie się o swoje projekty. Ja coraz częściej spotykam się z awariami dysków. Backupów nie każdemu chce się robić, a taki raid software'owy w sumie ratuje życie.
Napisano 17 Luty 201213 l Oj ratuje, ratuje. Zwłaszcza jak dysk do robienia backupów od miesiąca wraca z wymiany gwarancyjnej. I wrócić nie może :)