Lowcst Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 Witam. Moje ostatnie wypociny, tj. model zrobiony jakiś czas tema, ale żeby pokazać poprawiłem go trochę i umieszczam na forum :) czekam na jakieś opinie i komentarze. Maya, Maya Software, Photoshop. Pozdrawiam. [ATTACH=CONFIG]84746[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84745[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84747[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84748[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84747[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 Bardziej pasuje do galerii work in progress. Jednakze ladne poczatki. Poprawcowalem bym nad kadrem. Uzywasz Mental Raya? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 22 Luty 2012 Autor Share Napisano 22 Luty 2012 Witam. Używam Metal Raya, ale akurat w tym przypadku poszedł w użycie tylko Maya Software -engine:) Wiem, że praca wymaga dużej ilości poprawek, dlatego też uznałem ją za zakończoną. Kolejny model pojazdu jak i ustawienie kadry dopieszczę bardziej :D Pozdrawiam, dzięki. Bardziej pasuje do galerii work in progress. Jednakze ladne poczatki. Poprawcowalem bym nad kadrem. Uzywasz Mental Raya? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 W takim razie jedziemy dalej, proszę o podpowiedzi co poprawić a na pewno jest tego sporo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortis Napisano 25 Luty 2012 Share Napisano 25 Luty 2012 Model nawet spoko ale render by się przydał lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Jak bedzeisz chcial jakies wskazowki co do renderu to moge troche pomoc... Mimo ,ze specem nie jestem :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 1 Marzec 2012 Autor Share Napisano 1 Marzec 2012 Jak bedzeisz chcial jakies wskazowki co do renderu to moge troche pomoc... Mimo ,ze specem nie jestem :). Super, zawsze doceniam i staram się kierować sugestiami innych użytkowników, po za tym Twoje prace same mówią za siebie tak więc, dla mnie jesteś specem :D Na razie skupiam się na poprawianiu model, nowe koło wnętrze prowizoryczne itdetale ;p ... rady i podpowiedzi jak uzyskać lepszy efekt odnośnie redenu z chęcią będę brał pod uwagę bo w tej tematyce mam dużo do ogarnięcia. Pozdrawiam i dziękuję, w wkrótce coś wrzucę do oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Trochę spuchnięty ten fiacior. Patrząc na tył raczej stawiałbym, że to jakieś bmw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 7 Marzec 2012 Autor Share Napisano 7 Marzec 2012 (edytowane) http://imageshack.us/photo/my-images/804/99565811.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/829/71804497.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/6/74693425.jpg/ Jakieś sugestie ? Pozdrawiam Edytowane 7 Marzec 2012 przez Lowcst add text Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Tylko jedna... nic nie widać, za ciemno jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 7 Marzec 2012 Autor Share Napisano 7 Marzec 2012 [ATTACH=CONFIG]85020[/ATTACH] Prawda trochę ciemno, dodaje bardziej rozjaśnione.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 Nadal jest ciemno. Opony leżą, światła tak samo, podłoże tak samo, szyby i wiele innych elementów. Pracuj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 Nadal jest ciemno. Opony leżą, światła tak samo, podłoże tak samo, szyby i wiele innych elementów. Pracuj dalej. a tak trochę bardziej szczegółowo, możesz napisać co leży nie tak :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 (edytowane) Nowa opona pod Fiata, co sądzicie będzie leżeć ? Edytowane 28 Marzec 2012 przez Lowcst obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Moze jak dasz jasniejszy render na ktorym bedzie cos widac to moze ktos powiec cos wiecej czy bedzie lezec... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Pokaz set up sceny. Podaj materialy jakie używasz. Nie jestem specem od materialow i renderingu ale postaram sie opmoc co nieco juz mental raya mecze :). Pozdro. W w kamerke mozesz wlepic shader mia exposure simple rojasni Ci scene i nie bedzie przepalen. TYlko potem jak badzeisz kolory ustawiac. To musisz pierwszo dac gamma correct node (value na 0.45) i tam kolor badz texture (do bumpa nie trzeba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Dziękuję Sebazx6r, kilka Twoich wskazówek zastosowałem :) a może, zrobię całkowicie tak jak napisałeś, zobaczę. Na razie tak, oceńcie czekam. Tak dla wyjaśnienia, ciemnica jest tym spowodowana że HDRI ma takie barwy, wczesny wschód słońca oraz przez czarny kolor lakieru. Tymczasem biorę się za poprawki w modelu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lowcst Napisano 9 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Witam. Przedstawiam ostatnie redeny modelu Fiata 125p - kończę pracę nad nim, gdyż wystąpił mi w Mayce problem z plikiem źródłowym (syntax error), utraciłem kilka layerów podzielonego modelu oraz materiały i textury :( Dziękuję wszystkim użytkownikom za pomoc i wskazówki przy tworzeniu tego modelu, pozdrawiam. Modeling - Maya 2008-2012 Rendering - Mental rey Postprodukcja - Photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi