Napisano 17 Lipiec 200420 l Cześć Kiedyś na 3Dtotal ukazał się fajny renderek, "La Hacjenda" pewnie pamiętacie, robię teraz coś podobnego, ale swojego :-) Dobra, mam pytako, nie jestem jakoś przekonany do tego światła, zanim zacznę taksturować , brrr, chciałbym abyście pomogli mi w oświetleniu tego renderku :-), nie paczcie na inne ,błędy tylko na światło, czy takie może być czy nie ? Dzięki
Napisano 17 Lipiec 200420 l Fajne.Jak byś zrobił to światło w kolorze zachodu słońca to fajnie by wyglądało z tymi cieniami tych liści na ścanie.
Napisano 17 Lipiec 200420 l Światło powinno być wg mnie dużo mocniejsze - chodzi mi o direct light oczywiście. Wtedy mógłbyś dodać jeszcze efekt typu "spectacular glow / glare", czy inny, ktory "prześwietli" render. Tyle co do światła:]
Napisano 17 Lipiec 200420 l Zgadzam się z Koziem. Po cieniach widać że słońce nie jest zasłonięte przez chmury, ani przytłumione przez poranną mgłę a więc światło powinno być mocniejsze, bardziej kontrastowe. Poza tym render wygląda na razie bardzo przyjemnie.
Napisano 17 Lipiec 200420 l W 100% zgodze sie z Kozioo:) Takie oswietlenie jakie teraz zaprezentowales napewno nie wyglada naturalnie. Obawiam sie ze nawet sztucznie byloby ciezko takie cos uzyskac:) Pozdro Edit: Jak pisalem nie bylo renderka ani wypowiedzi Batou:)
Napisano 17 Lipiec 200420 l Zdecydowanie lepiej. Na razie to zostaw. Po zrobieniu i nałożeniu tekstur i tak całe ustawienie weźmie w łeb (to w końcu GI).
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor Popraw temat. Masz błąd ortograficzny :P Cholerka ,gdzie to sie robi ?? :-)) Bo już zapomniałem
Napisano 17 Lipiec 200420 l jezeli jest tak jak na starym to edytujac pierwszy post w watku mozesz zmienic temat :) i nie musiales 3 razy cytowac Batou zeby przekazac info :D
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor jezeli jest tak jak na starym to edytujac pierwszy post w watku mozesz zmienic temat :) i nie musiales 3 razy cytowac Batou zeby przekazac info :D Zrobiłem to za pierwszym razem, ale odświeżał się za długo.
Napisano 18 Lipiec 200420 l Bardzo fajna scenka się zapowiada. Oswietlenie na razie ok ale o tym juz mowili, czekam na dalsze etapy pracy. Pozdrawiam i powodzenia.
Napisano 18 Lipiec 200420 l Autor dzięki wszystkim Dzisiaj postaram się , jakąś teksturke walnąć :-))
Napisano 18 Lipiec 200420 l Bardzo fajnie, się prezentuje, juz z poprawionym światłem. Tak jak mowil Batou po nałożeniu tekstur i tak moze to wyglądać troche inaczej, Dlatego jajpierw sie modeluje, potem texturuje i na koncu dodaje oswietlenie ;] ... ale ja czesto tez robie troche inaczej, glownie ze wzgledu na ograniczona moc mojej maszyny... Pozdrawiam i czekam na kolejne renderki!
Napisano 18 Lipiec 200420 l Widze ze projekt bardzo ladnie ewoluuje czekam na dalsze postepy, zapowiada sie bardzo ladna praca.
Napisano 18 Lipiec 200420 l Ladne sie prezentuje, wyjdzie z tego zapewne ladna lokacja. Co do modelingu to bym jeszcze proponowal np. zamienic te boxy w kolumnach na cos bardziej stylowego, i jeszcze zaslony na okna nieco innego typu. Swiatlo calkiem dobre, pozatym czekam na texturki, co do bruku to niezle w tym przypadku by sobie poradzil displacement i wszelkie wynalazki w nim zaimplementowane np. w MR jest SPD.
Napisano 19 Lipiec 200420 l niewiem czy to tak ma zostać ale tym roślinkom by się przydało 2x więcej liści. i liście mogły by być bardziej zielone a u ciebie są jakieś takie żółte :/
Napisano 19 Lipiec 200420 l Autor Cześć Rascal : Może zmienie te kolumny :-)) a to są drewniane zasłony :-))) będzie teksturka to i będzie inaczej wyglądało :-), a na bruk, tak właśnie mysłałem o Displ. tylko że w VRay`y javor : to są próbne renderingi a jak bym dodał więcej roslinek to nie wiem ile to by sie liczyło w końcowym renderze napewno bezie więcej :-)) A teraz najwspanialsza wiadomość pod Słońcem, Żonkę mam w szpitalu (będę tatusiem :-)) hura ), także narazie przez dzień lub dwa nic nie będe robił z tym. Dziękuje wszystkim za komentarze
Napisano 19 Lipiec 200420 l Chłopczyk, czy dziewczynka?? Zresztą mniejsza o to - byle zdrowe było!! Gratuluję bycia tatusiem i życzę cierpliwości w tej trudnej, aczkolwiek satysfakcjonującej, mam nadzieję, misji!! :)
Napisano 19 Lipiec 200420 l Scenka ladna zobaczymy jak po nalozeniu texturek bedzie wygladac plan :) narazie jest ladnie :) czekam na kolejne updaty.
Napisano 19 Lipiec 200420 l Całkiem fajne! Ciekawe jak będzie wyglądało po texturowaniu. Czekamy na kolejne renderki :)
Napisano 19 Lipiec 200420 l Gratuluje dziecka a moze i dzieci :) ! oraz swietnej pracki :) czekam na kolejne update.
Napisano 19 Lipiec 200420 l Autor Dziękuje wszystkim , ale jeszce się nie wykluło, a raczej nie wykluła :-), tak,tak dziewczynka. Sorki ale miałem mało czasu, więc którą okinnicę mam wybrać , a może zupełnie inną, i co sądzicie o gruncie. podłożu :-))) I jeszcze raz dziękuje.
Napisano 19 Lipiec 200420 l poprostu nie pasuje....jak juz pobaw sie RGB bo taki kolohr to raczej nie .... moze to tylko mi nie pasuje ... :/ale ja bym zmienil....i ten noise tez raczej ble....pobaw sie displacement
Napisano 20 Lipiec 200420 l Autor ?? I co? Co poprawić, pewnie wszytko :-)) Ręce i nogi mi opadają :-)
Napisano 20 Lipiec 200420 l łoł - podloga wyszla cudownie (displacement ?) ale jakos kolor tych scian mi nieodpowiada....moze kolumny daj lekko żóltawe
Napisano 20 Lipiec 200420 l Autor Tak, Dipl. Wtedy też był ale chyba prawidłowo nie zadziałał :-)) Może jeszcze nie pasują kolory bo nie ma wszędzie tekstur np. na kolumnach, parapetach i kmieniach wokól okien, no i cały balkon do oteksturowania Dzięki
Napisano 20 Lipiec 200420 l Spodziewałem sie zupełnie innych tekstur na ścianach, myślałem raczej o jasnych, ciepłych barwach, a nie starych ciemnych (zagrzybionych?) murów. Ale to twoja pracka i rob z nią to co uważasz za słuszne:)
Napisano 21 Lipiec 200420 l zmień texturkę na ścianach i powinno wyjść dobrze. po za tym ta zasłona na pierwzym oknie jakoś do mnie nie przemawia: ona unosi się w powietrzu czy jak? daj tam jakąś rurkę albo coś innego bo tak to nie widać na czym jest zawieszona, ale to tylko mała sugestia :)
Napisano 21 Lipiec 200420 l Ani troche mi nie pasują ściany. Byłem wiele razy w grecji i na samym początku mi to przyominało ten kraj. Może spróbuj zrobić coś jak grecja dla oryginalności - jak juz zaczniesz to te kafelki powinny być gładkie i powgniecane przez wielu turystów, powinny też lekko pobłyskiwać a ściany najlepiej zostaw białe tylko troche żóltawe od częstego intensywnego słońca. Fajnieby było gdybyś dał jakąś jaszczurkę na ścianie :):) Na razie renderek baaaardzo ładny. Zapowiada się pięknie. Ps. Kocham Grecję!!!
Napisano 21 Lipiec 200420 l za czysta textura podloza i textura na scianach wydaje sie rozchodzaca , zrob wiecej trawki albo co tam uwazasz
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor Dzięki za C&C :-) A teraz lepiej ? Dobra, może w końcu wezme się za kolumny :-))
Napisano 21 Lipiec 200420 l Czy mi sie wydaje czy na podlozu nie ma bumpa. Chociaz milej widzany byl by displace:) No i chyba to podloze nie powinno sie tak odcinac od scian i kolumn. Tak mi sie wydaje przynajmniej. Pozdro
Napisano 21 Lipiec 200420 l zgadzam sie z tym co napisal blood_brother. Ogolnie fajnie wyglada tylko cos nie tak z tym podlozem :)
Napisano 21 Lipiec 200420 l piekna pracka ale moim zdaniem kolor kratki na oknie jest troche dziwny:( no ale za to bardzo fajnie zrobione ogolnie i pomysl swietny :) pozatym zastanawiam sie jak zrobiles te roslinki naprawde sa ladne:) pozdrawiam
Napisano 21 Lipiec 200420 l moim zdaniem teraz za czysto przy laczeniu ziemi ze sciana :/ jak masz ochote to zrob jakies odprysniecia tynku albo czego na scianie u dolu
Napisano 22 Lipiec 200420 l Autor Dzień Dobry. Dzięki za pomoc , przydała się , i wyszło tak. Nie mam pomysłu, jaką teksturke dać na kolumny , proszę o podpowiedź. :-)
Napisano 22 Lipiec 200420 l No teraz znacznie lepiej. A na kolumny narzuć coś w rodzaju białego tynku. Powinno dobrze wyglądac:) Pracuj, pracuj bo coraz bardziej mi to się podoba:)
Napisano 22 Lipiec 200420 l nom, tylko w miejscu w ktorym "podloze" styka sie ze scianami powinno byc brudno, zwlaszcza na scianach. Pracuj bo jak wroce z wakacji chce widziec fajne podworeczko w dziale Galeria:)
Napisano 22 Lipiec 200420 l Autor Normalnie , aż chce sie pracować po takich komentarzach :-) Dzięki serdeczne Postaram się jeszcze dzisiaj co wrzucić :-))