Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

Kiedyś na 3Dtotal ukazał się fajny renderek, "La Hacjenda" pewnie pamiętacie, robię teraz coś podobnego, ale swojego :-)

Dobra, mam pytako, nie jestem jakoś przekonany do tego światła, zanim zacznę taksturować , brrr, chciałbym abyście pomogli mi w oświetleniu tego renderku :-), nie paczcie na inne ,błędy tylko na światło, czy takie może być czy nie ?

Dzięki

• Odpowiedzi 76
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajne.Jak byś zrobił to światło w kolorze zachodu słońca to fajnie by wyglądało z tymi cieniami tych liści na ścanie.

Napisano

Światło powinno być wg mnie dużo mocniejsze - chodzi mi o direct light oczywiście. Wtedy mógłbyś dodać jeszcze efekt typu "spectacular glow / glare", czy inny, ktory "prześwietli" render. Tyle co do światła:]

Napisano

Zgadzam się z Koziem. Po cieniach widać że słońce nie jest zasłonięte przez chmury, ani przytłumione przez poranną mgłę a więc światło powinno być mocniejsze, bardziej kontrastowe.

Poza tym render wygląda na razie bardzo przyjemnie.

Napisano

W 100% zgodze sie z Kozioo:) Takie oswietlenie jakie teraz zaprezentowales napewno nie wyglada naturalnie. Obawiam sie ze nawet sztucznie byloby ciezko takie cos uzyskac:)

Pozdro

Edit:

Jak pisalem nie bylo renderka ani wypowiedzi Batou:)

Napisano

Zdecydowanie lepiej. Na razie to zostaw. Po zrobieniu i nałożeniu tekstur i tak całe ustawienie weźmie w łeb (to w końcu GI).

Napisano
  • Autor

OKI, tak zostawiam,

Dzięki za szybkie odpowiedzi

Dobranoc :-)))

Napisano
  • Autor
Popraw temat.

Masz błąd ortograficzny :P

Oj, chyba nie :-)))

Napisano
  • Autor
Popraw temat.

tylko jestem głodny :-)))

Napisano
  • Autor
Popraw temat.

Cholerka ,gdzie to sie robi ?? :-))

Bo już zapomniałem

Napisano

jezeli jest tak jak na starym to edytujac pierwszy post w watku mozesz zmienic temat :) i nie musiales 3 razy cytowac Batou zeby przekazac info :D

Napisano
  • Autor
jezeli jest tak jak na starym to edytujac pierwszy post w watku mozesz zmienic temat :) i nie musiales 3 razy cytowac Batou zeby przekazac info :D

Zrobiłem to za pierwszym razem, ale odświeżał się za długo.

Napisano

Bardzo fajna scenka się zapowiada. Oswietlenie na razie ok ale o tym juz mowili, czekam na dalsze etapy pracy.

Pozdrawiam i powodzenia.

Napisano
  • Autor

dzięki wszystkim

Dzisiaj postaram się , jakąś teksturke walnąć :-))

Napisano

Bardzo fajnie, się prezentuje, juz z poprawionym światłem.

Tak jak mowil Batou po nałożeniu tekstur i tak moze to wyglądać troche inaczej, Dlatego jajpierw sie modeluje, potem texturuje i na koncu dodaje oswietlenie ;]

... ale ja czesto tez robie troche inaczej, glownie ze wzgledu na ograniczona moc mojej maszyny...

Pozdrawiam i czekam na kolejne renderki!

Napisano

Widze ze projekt bardzo ladnie ewoluuje czekam na dalsze postepy, zapowiada sie bardzo ladna praca.

Napisano

Ladne sie prezentuje, wyjdzie z tego zapewne ladna lokacja. Co do modelingu to bym jeszcze proponowal np. zamienic te boxy w kolumnach na cos bardziej stylowego, i jeszcze zaslony na okna nieco innego typu.

Swiatlo calkiem dobre, pozatym czekam na texturki, co do bruku to niezle w tym przypadku by sobie poradzil displacement i wszelkie wynalazki w nim zaimplementowane np. w MR jest SPD.

Napisano

niewiem czy to tak ma zostać ale tym roślinkom by się przydało 2x więcej liści. i liście mogły by być bardziej zielone a u ciebie są jakieś takie żółte :/

Napisano
  • Autor

Cześć

Rascal : Może zmienie te kolumny :-)) a to są drewniane zasłony :-))) będzie teksturka to i będzie inaczej wyglądało :-), a na bruk, tak właśnie mysłałem o Displ. tylko że w VRay`y

javor : to są próbne renderingi a jak bym dodał więcej roslinek to nie wiem ile to by sie liczyło w końcowym renderze napewno bezie więcej :-))

A teraz najwspanialsza wiadomość pod Słońcem, Żonkę mam w szpitalu (będę tatusiem :-)) hura ), także narazie przez dzień lub dwa nic nie będe robił z tym.

Dziękuje wszystkim za komentarze

Napisano

Chłopczyk, czy dziewczynka??

Zresztą mniejsza o to - byle zdrowe było!! Gratuluję bycia tatusiem i życzę cierpliwości w tej trudnej, aczkolwiek satysfakcjonującej, mam nadzieję, misji!! :)

Napisano

Scenka ladna zobaczymy jak po nalozeniu texturek bedzie wygladac plan :) narazie jest ladnie :) czekam na kolejne updaty.

Napisano

Całkiem fajne! Ciekawe jak będzie wyglądało po texturowaniu. Czekamy na kolejne renderki :)

Napisano
  • Autor

Dziękuje wszystkim , ale jeszce się nie wykluło, a raczej nie wykluła :-), tak,tak dziewczynka.

Sorki ale miałem mało czasu, więc którą okinnicę mam wybrać , a może zupełnie inną, i co sądzicie o gruncie. podłożu :-)))

I jeszcze raz dziękuje.

Napisano

poprostu nie pasuje....jak juz pobaw sie RGB bo taki kolohr to raczej nie .... moze to tylko mi nie pasuje ... :/ale ja bym zmienil....i ten noise tez raczej ble....pobaw sie displacement

Napisano
  • Autor

??

I co?

Co poprawić, pewnie wszytko :-))

Ręce i nogi mi opadają :-)

Napisano

łoł - podloga wyszla cudownie (displacement ?)

ale jakos kolor tych scian mi nieodpowiada....moze kolumny daj lekko żóltawe

Napisano
  • Autor

Tak, Dipl. Wtedy też był ale chyba prawidłowo nie zadziałał :-))

Może jeszcze nie pasują kolory bo nie ma wszędzie tekstur np. na kolumnach, parapetach i kmieniach wokól okien, no i cały balkon do oteksturowania

Dzięki

Napisano

Spodziewałem sie zupełnie innych tekstur na ścianach, myślałem raczej o jasnych, ciepłych barwach, a nie starych ciemnych (zagrzybionych?) murów. Ale to twoja pracka i rob z nią to co uważasz za słuszne:)

Napisano
  • Autor

Dobra , chyba pozmieniam te teksturki, :-))

Dzięki za komentarze

Napisano

zmień texturkę na ścianach i powinno wyjść dobrze. po za tym ta zasłona na pierwzym oknie jakoś do mnie nie przemawia: ona unosi się w powietrzu czy jak? daj tam jakąś rurkę albo coś innego bo tak to nie widać na czym jest zawieszona, ale to tylko mała sugestia :)

Napisano

Ani troche mi nie pasują ściany. Byłem wiele razy w grecji i na samym początku mi to przyominało ten kraj. Może spróbuj zrobić coś jak grecja dla oryginalności - jak juz zaczniesz to te kafelki powinny być gładkie i powgniecane przez wielu turystów, powinny też lekko pobłyskiwać a ściany najlepiej zostaw białe tylko troche żóltawe od częstego intensywnego słońca. Fajnieby było gdybyś dał jakąś jaszczurkę na ścianie :):) Na razie renderek baaaardzo ładny. Zapowiada się pięknie.

Ps.

Kocham Grecję!!!

Napisano
  • Autor

Dzięki za C&C :-)

A teraz lepiej ?

Dobra, może w końcu wezme się za kolumny :-))

Napisano

Czy mi sie wydaje czy na podlozu nie ma bumpa. Chociaz milej widzany byl by displace:)

No i chyba to podloze nie powinno sie tak odcinac od scian i kolumn. Tak mi sie wydaje przynajmniej.

Pozdro

Napisano

zgadzam sie z tym co napisal blood_brother. Ogolnie fajnie wyglada tylko cos nie tak z tym podlozem :)

Napisano

piekna pracka ale moim zdaniem kolor kratki na oknie jest troche dziwny:( no ale za to bardzo fajnie zrobione ogolnie i pomysl swietny :) pozatym zastanawiam sie jak zrobiles te roslinki naprawde sa ladne:) pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzień Dobry.

Dzięki za pomoc , przydała się , i wyszło tak.

Nie mam pomysłu, jaką teksturke dać na kolumny , proszę o podpowiedź. :-)

Napisano

No teraz znacznie lepiej. A na kolumny narzuć coś w rodzaju białego tynku. Powinno dobrze wyglądac:)

Pracuj, pracuj bo coraz bardziej mi to się podoba:)

Napisano

nom, tylko w miejscu w ktorym "podloze" styka sie ze scianami powinno byc brudno, zwlaszcza na scianach. Pracuj bo jak wroce z wakacji chce widziec fajne podworeczko w dziale Galeria:)

Napisano
  • Autor

Normalnie , aż chce sie pracować po takich komentarzach :-)

Dzięki serdeczne

Postaram się jeszcze dzisiaj co wrzucić :-))