Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

lukasjogabonito trawa to Multiscatter + VrayDisplacement.

Modelowane na q6600 i 4GB RAM (na nim robię wszystkie modele) renderowane na prawie 3 letnim 2x Xeon +16Gb ram. Q6600 też pewnie by dał radę pociągnąć scenę. render do A4 300 dpi więc gigantyczny nie jest (3508x2480)

Cieszę się, że się podoba.

By nudno nie było: inny test z innej pracy. Pasek z większego obrazka wycięty.

w1ex02pasek.jpg

Edited by Loki
  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej Loki! Oświetlenie bardzo fajne, pierwszy obrazek bardziej przypadł mi do gustu. Ogólnie kwietniczki wiszące wyszły bardzo spoko, na pierwszym ujęciu widać, że to sztuczne kwiaty. Closeup dał dobry rezultat. Gra dobrze. Trochę rzuca się w oczy grzejnik, coś pomiędzy żebrami niedobrego się dzieje, wina GI i samplingu jak myślę. I okna. Podwójne plastiki? Chyba rzadkość. Materiał pościeli i poduch trochę mnie nie przekonuje, ma dziwnego speculara i widać, że to tex.

Klimat BARDZO spoko. Oświetlenie działa na duży plus. Wymieniłem to, co rzuciło mi się w oczy, ale gusta winny być oddzielnym tematem.

Dobra robota !.

Pozdro.

Ciastuch.

Posted

Na drugim ujęciu nie przekonuje mnie pościel ma brzydki materiał, w sumie poduszki wyglądają trochę papierowo widać to lepiej na pierwszym ujęciu, obraz chyba tu nie pasuje a kwiatki natomiast bardzo ładne.