Napisano 30 Marzec 201213 l Witam Bardzo prosiłbym o ocenę mojej strony http://darkfrog.pl/ Jest to mój pierwszy projekt layoutu wykonany od początku do końca samodzielnie, wcześniej zajmowałem się tylko cięciem gotowych projektów i tworzeniem z nich stron. Teraz postanowiłem "zabawić" się w grafika samodzielnie :) Proszę o szczere opinie, podpowiedzi itp z góry dzieki ;)
Napisano 30 Marzec 201213 l jeśli faktycznie Twoim głównym hasłem jest "na każdą kieszeń" i traktujesz to hasło dosłownie... to myślę, że jest ok :)
Napisano 30 Marzec 201213 l Szablon do Joomli z estetyką z początku ostatniej dekady. ;) Jeszcze wiele się musisz nauczyć żeby coś w tej branży samodzielnie zdziałać. Jak na razie widać że jeszcze niebardzo łapiesz trendy które obecnie panują w webdesignie i grafice ogólnie. Polecam poszukać jakiś branżowych stronek ala smashingmagazine.com i tak podpatrywać pomysły i wyrabiać sobie estetykę.
Napisano 3 Kwiecień 201212 l Tak, uklad jest standardowy, zalozenie mialo byc takie zeby strona byla prosta, przejrzysta i nie odrzucajaca na 1 rzut oka nadmiarem grafik czy informacji. Rozumiem ze najgorszym czego sie dopatrzyliscie to to, że strona krótko mówiąc 'nie jest na czasie' jesli chodzi o grafike? Pytam, bo chcialbym wiedziec, czy są jakieś rażące błędy. Tak jak pisałem na początku nie jestem grafikiem (tylko informatykiem :P ) dlatego krytyka mnie nie dziwi, a wrecz motywuje do pracy :) pozdrawiam
Napisano 3 Kwiecień 201212 l Gradienty, efekty jak dropshadow i dobór kolorów to rzeczy które są outdated.
Napisano 8 Kwiecień 201212 l A czy w regulaminie Joomli nie jest napisane, że musisz mieć napisane "Created by Joomla" bądź coś w tym stylu na stronie głównej? :) Skoro nie jesteś grafikiem, a nazywasz się informatykiem (programistą? frontendem? gościem od krojenia szablonów?) ostatecznie oferujesz klientowi? Coś poza zainstalowaniem joomli? Zastanów się trochę, jeśli chcesz na poważnie zarabiać to chociaż KUP od kogoś szablon i robiąc zlecenia - outsource'uj, zaoferuj cokolwiek ciekawego.
Napisano 27 Kwiecień 201212 l dizajn z początku ubiegłej dekady. poza tym nie mam zaufania do firm które nie mają podanego nr telefonu (nie mówię o czymś takim jak allegro albo onet :) ). No i za biało. Ma być prosto ale jest za prosto.